Tüketici raporları: lastikleri yeniden basabilir miyiz? Herhangi bir araba, kamyon veya SUV‘nin lastiklerini değiştirmek can sıkıcı ve pahalı bir iş olabilir. Yaşadığınız yere bağlı olarak, yaz lastikleri veya kış lastikleri gibi yılın farklı zamanları için farklı lastiklere de ihtiyacınız olabilir. Bu, sürücülerin paradan veya zamandan tasarruf etmek için lastiklere yeniden basması gerektiği anlamına mı geliyor? Tüketici Raporları durumun böyle olmadığını söylüyor.

Yeniden Diş Açılmış Lastik Nedir?

Lastiklerinizi yeniden kaplamak, lastik ömrünü uzatmak için ekonomik bir seçim gibi görünebilir. Ancak durum böyle olsa da bunun yeterince güvenli olduğunu nasıl bileceğiz? Burada cevap için devreye Tüketici Raporları giriyor. Ve Tüketici Raporları, bir lastiği yeniden kaplama işleminin, aşınmış bir lastiği alıp ona yeni bir lastik sırtı uygulamak anlamına geldiğini söylüyor. Bu işlem eski bir lastiğin ömrünü uzatabilir, ancak yeni bir diş sağlar. Tüketici Raporları lastik programı lideri Ryan Pszczolkowski, “Bu, ön lastiklerin kullanıldığı günlerde, araba lastiklerinden yalnızca 16 bin – 32 bin km yol aldığınızda yaygındı. Günümüzde neredeyse tüm araba lastikleri daha uzun ömürlüdür. Radyal lastik tasarımı, uygun şekilde bakımı yapıldığında 113.000 veya 129.000 veya daha fazla km dayanabilir.”Tüketici Raporları: Lastikleri Yeniden Basabilir Miyiz?

Bu durumda Tüketici Raporları, bir binek araçta bir lastiğin yeniden diş atılarak takılmasını önermez. Akıl yürütme, eşit olmamak için yeniden basma süreci ile ilgilidir. Bir lastik atölyesi, yeni bir lastiğin sağlayabileceği aynı kalibrede lastik üretmeyecektir. Bir lastik fabrikasında üretilen bir lastik, arabaya binmeden önce güvenli olduğundan emin olmak için test edilmiştir. Yeniden aşınmış bir lastik bu kadar sıkı testlere sahip olmayacaktır.

Tüketici Raporları, daha büyük traktör lastikleri ile bunların genellikle maliyet nedeniyle yeniden kaplandığını not eder. Lastiği değiştirmenin, arabayı çekip lastiği değiştirmek zorunda kalmaktan muhtemelen daha ucuz olacağını unutmayın. Sürücüler lastikleri düzenli olarak kontrol etmelidir. Ayrıca her birinin uygun lastik basıncına sahip olduğundan emin olmalıdır. Unutmamalıyız ki bir sedanı, SUV yi veya traktörü yolda tutan en önemli faktörlerden biri lastiklerdir.

Tüketici Raporları: Yeniden Aşınmış Lastikler Tehlikeli Midir?

Bir lastiği bir kenara yeniden çekme sürecinde, lastiklerin yalnızca belirli bir kullanım ömrü vardır. Bir lastiği yeniden basarsanız ve daha fazla ömür verirseniz, lastiğin çekirdeğinin hala yalnızca belirli bir km miktarı kalır. Pszczolkowski, “Lastikler ömründen çok daha fazla kullanılıyor. Ve değiştirme zamanı geldiğinde yeni bir lastik setine sahip olmak daha iyi ve daha güvenli” diyor. Lastik sırtı yeni olsa bile, lastiğin iç kısmında sürücülerin göremediği çürüme veya aşınma olabilir.

Tatiller ve yılın belirli zamanları, satışlar devam ederken lastik satın almak için genellikle iyi zamanlardır. Costco, Tire Rack ve diğer çevrimiçi perakendeciler gibi birçok yer ücretsiz gönderim ve indirimler sunar. Bulunduğunuz yere bağlı olarak, bu satıcılar süreci kolaylaştırmak için lastikleri doğrudan seçtiğiniz bir mağazaya da gönderir.

Lastiklerle ilgili Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), web sitesinin Lastiğe Genel Bakış bölümünde lastik güvenliği hakkında birçok yararlı bilgiye sahiptir. Genelde sürücülerin satın alabileceği birkaç farklı lastik türü vardır. Bunlardan en bilenini ve en geneli dört mevsim lastiklerdir. Bu lastikler, çamur ve kar dahil olmak üzere çeşitli yol koşullarının üstesinden gelebilir. Ancak kar için en etkili lastik kış lastikleridir. Ayrıca yaz lastikleri genellikle daha sıcak hava koşulları içindir ve dondurucu hava koşullarında veya kar / buzda kullanılmamalıdır. Dört tekerlekten çekişli araçlar için arazi lastikleri kullanılır. Traktörlerin ise farklı boyutlarda çok daha büyük lastikleri vardır. Onlarda kullanılacak arazinin özelliklerine göre değerlendirilebilir. Ayrıca lastiklerdeki diş sayısı ne kadar yüksek ise, lastiklerin aşınması o kadar uzun sürer.

Doğru lastik tipini seçmek her zaman ve şartlarda önemlidir. Farklı araçların farklı ağırlık kapasiteleri ve durma yetenekleri olacaktır. Örneğin, 2021 Kia Telluride, Toyota Camry’den farklı bir lastik türü gerektirecektir. Farklı lastik özelliklerini karşılaştırmak için NHTSA web sitesini kullanarak lastiklerinizi kontrol edebilirsiniz. Yollarda güvende kalmak için yıl boyunca lastiklerinizi kontrol ettiğinizden emin olun. Ya da kısaca lastiğin ömrünü uzatmak için lastiklerinizi yeniden kaplamayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yol Çekişinde Lastikler ve Araç Süspansiyonunun Önemi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here