Bilinmeyen Elektrikli Araç Modelleri… Bildiğimiz üzere elektrikli araç pazarı her geçen gün çeşitlilik içinde büyüyor. Alıcılar için rekabet eden en havalı elektrikli araçları üretmek isteyen üreticiler, her geçen gün daha farklı yenilikleri gün yüzüne çıkarıyor. Elektrikli araçların kısa süre içinde yollarımızda çok yaygın olacağını güvenle tahmin edebiliriz. Bu tahmin edilebilir gelecek, ancak gerekli yatırımların doğru insanlara ve ürünlere yönlendirilmesiyle mümkündür. Elektrikli araç modelleri, kontrol edilemeyen girişimlerin filizlenmesi olmuştur. Daha da cesaret kırıcı olan şey, bu tür girişimlerin genellikle sermaye yatırımlarında devasa miktarlarda parayla batmasıdır. İşin iyi yanı, bu zorluklar elektrikli araç alanında büyüme ve gelişme hızını çok az azalttı. Ayrıca bunun yerine neyin işe yarayıp neyin yaramadığını vurgulamaya yardımcı oldu.

Her gün dünya çapında daha fazla yeni elektrikli araç üreten şirketler hızla büyüyor. Ayrıca araştırma ve geliştirmeye inanılmaz çaba harcıyorlar. Para kazanmayı başaran üreticilerin çoğu, elektrikli araç modellerinde şimdiden etkileyici ilerleme kaydetti.

DS Automobiles E-TenseBilinmeyen Elektrikli Araç Modelleri

DS Automobiles, Fransız lüks araç üreticisi ve Citroen’in 2015 yılında bağımsız bir şirket haline gelen yan kuruluşudur. 2018 yılında Fransız şirket, 2025 yılına kadar tamamen elektrikli ve hibrit araçlara geçeceğini duyurdu. Elektrikli araç pazarına girişleri DS 3 Crossback E-Tense ile oldu. DS 3 Crossback E-Tense, kabul edilebilir bir şekilde, eşit derecede tatmin edici bir ürün ortaya çıkaran bir isim. DS 3 Crossback E-Tense, içten dışa farklı olmak için iyi bir girişimde bulunmaktadır. Bildiğimiz üzere Olağanüstü özellikler, kusursuz büyük bir ızgarayla başlar. Elektrikli araç modelinin ızgarasına baktığımız zaman bizi şaşırtmaya devam ediyor. Aracın ızgarası arkaya doğru hareket ettikçe kıvrımlı bir hal alıyor. Ayrıca yan panellerdeki yüzgeçli köpekbalığı tasarımı her şeyi daha belirgin hale getiriyor.  DS E-Tense, sokakları kendi stiliyle sallamaya hazır görünüyor. Ayrıca sportif tasarımlı elektrikli araç sevenleri büyüleyecek.

Lucid AirBilinmeyen Elektrikli Araç Modelleri

Tesla Model S’ye rakip olacak şekilde inşa edilen Lucid Air, elektrikli otomobil pazarının en yeni atılımlarından biridir. Modelle ilgili her şey, etkileyici performansı gibi “modern” ve gelişmiş olmasına bağlıdır. Ayrıca  elektrikli sedanın tek bir şarjla 832 kilometre menzil sunacağı söyleniyor. Ayrıca iç mekan yapay deriden, yumuşak ipliğe kadar çeşitli malzemelerle sarılmış bir Tesla’dan çok daha canlı ve güzeldir. İddialara göre Lucid Air, 0’dan 100 kilometre hıza 2.5 saniyede ulaşmaktadır. 1080 beygir gücündeki motoru, son dönemlerde ortaya çıkan en farklı ve iddialı elektrikli araba modellerinden biri olmasına yardımcı olmaktadır. Sonuç olarak Lucid Air, doğru adımlar ile ilerlerse büyük başarılara sahip olacaktır. Belki de Tesla’nın yerine geçebilecek en iddialı rakiplerden biri olacaktır.

NIO EP9Bilinmeyen Elektrikli Araç Modelleri

Altı yıl, gerçekten benzersiz bir şey yapmadıkları sürece, bir şirketin kalıcı bir izlenim yaratması için yeterli bir süre gibi gelmiyor. Fakat Çinli EV üreticisi NIO, rakiplerinin ötesine geçmeye çalışmaktadır. Ayrıca 2014 yılındaki kuruluşundan bu yana Çinli üretici, 2017 yılına kadar 13 ülkede faaliyet göstererek hızla büyüdü. EP9, otonom sürüş dünyasına daha fazla giriş yapan bir prototip elektrikli araç modelidir. Dört tekerlekten çekişli iki kişilik otomobil 1360 beygir güce sahip olduğunu iddia ediyor. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2.7 saniyede ulaşan NIO EP9, 312 kilometrelik son hızı ile rakiplerinin ötesine geçmeye çalışmaktadır. Ayrıca Çinli şirket, EP9 prototipinin Nürburgring’de 6 dakika 45 saniyelik bir tur süresi kaydettiğini iddia ediyor. Çinli şirket, Mayıs 2021’de 6.000’den fazla araç teslim ettiğini bildirdi. Ayrıca NIO, diğer elektrikli araç ürünleri arasında araç şarj çözümleri de geliştiriyor.

Canoo Microbus

“Bilinmeyen Elektrikli Araç Modelleri” adlı içeriğimizin son modeli Amerikalı üretici Canoo’dan gelmektedir. Los Angeles’ta yaşayan Canoo, bir minibüse benzeyen ve cüretkar bir şekilde çirkin ama aynı zamanda muhteşem olan bir EV mikrobüsünü tanıtmaktadır. Amerikalı elektrikli araç üreticisi, ürettiği modelleri 2022 yılına kadar satışa sunmayı amaçlıyor. Ayrıca Canoo’nun 2023’ün başlarından itibaren piyasaya çıkması planlanan üretim hattında iki elektrikli araç modeli daha var.  Bunlardan biri, piyasadan yararlanmak için boyut ve güce odaklanan Ford ve Rivian rakiplerine karşı koyması amaçlanan bir kamyonet. Son olarak Canoo, 2017 yılında Evelozcity olarak kuruldu ve bu süreçte önemli bir dönüşüm geçirdi. Tasarım olarak ilk başlarda oldukça farklı dursa da şehir içi ulaşım için oldukça mantıklı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca teleferik hissiyatı uyandıran tasarımı, oldukça dikkat çekici durmaktadır.

İkinci El Elektrikli Araç Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here