Schumacher’in En Tartışmalı Yarış Anı: 1997 Jerez… Netflix’in Schumacher belgeseli, Alman Formula 1 Pilotu yeniden seyredebilmemiz için harika anıları yeniden gösterime ekledi. Bir motor sporları hayranıysanız, Netflix’te Formula 1 efsanesi Michael Schumacher’in hayatını ve kariyerini belgeleyen yeni bir belgeselin vizyona girdiği muhtemelen dikkatinizden kaçmamıştır. Netfilix’te yayınlanan Michael Schumacher belgeseli, yedi kez dünya şampiyonunun Almanya’daki karting günlerinden spordan ilk emekliliğinin ardından Mercedes’e dönüşüne kadar olan kariyerini anlatıyor. Aralık 2013’teki kayak kazasından bu yana ne yazık ki görmediğimiz bir adamın hayatına ve kariyerine dokunaklı bir bakış ve çılgın bir Formula sezonunun ortasında olduğumuz için muhteşem bir belgesel olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca belgeselin ailesinden onay almış olması, belki de olabileceğinden çok daha açıklayıcı olduğu anlamına geliyor.

Filmin çok iyi yaptığı şeylerden biri de gerçeklerden çekinmemesi. Schumacher ailesi açıkça filmin Michael’ın kariyerinin mümkün olduğunca dürüst bir anlatımı olmasını istedi. Böylece  filmin kapsadığı tartışmalı alanlardan biri de Jerez 1997’dir. 1997 yılındaki Jerez’de yapılan yarış, Schumacher ve Jacques Villeneuve arasındaki unvanı belirleyen yarıştı. Özellikle dikkate alınması gereken noktalardan biridir. Ayrıca spor tarihinin en dramatik sezonlarından biri olarak bilinmesi ve Michael Schumacher’in uzun kariyerindeki belki de en tartışmalı an olarak kayıtlara geçti.

1997 Jerez

1997 şampiyonluk savaşı, Ferrari’de Schumacher ile Williams’ta Villeneuve arasında bir kavgaya dönüşmüştü. Schumacher ve Ferrari, kendilerini o yıl dünya şampiyonluğu için savaşabilecekleri bir konuma getirmek için belki de bir bütün olarak daha iyi bir birim olarak hareket ettiler. Jerez’deki yarış , Ferrari’nin ve Schumacher’in bu yarışı kazanmasına yardım etmesi için Williams’a güzelce baskı yaptığı Japonya’daki dramatik bir karşılaşmanın ardından geldi. Sonuç olarak Villeneuve o yarışı yalnızca beşinci sırada bitirdi. Fakat Jerez yarışına katılma hakkı dikkat çekiciydi. İlk üç, Villeneuve, Schumacher ve diğer Williams pilotu Heinz-Harold Frentzen, aynı tur zamanını belirlemişlerdi. Bu da Villeneuve’nin tur zamanını birinci, Schumacher ikinci ve Frentzen’i üçüncü olarak belirlediği için bu sırayla başladıkları anlamına geliyordu. Schumacher’in ön sırada olması yarış için kesinlikle hayatiydi. Williams’ın daha hızlı olduğunu çok iyi biliyordu fakat iyi bir başlangıç ​​yaparsa Ferrari’sini öne geçirme fırsatı sağlayacaktı. Ayrıca bildiğimiz üzere Pazar günü Grand Prix’de ne olacağını kimse tahmin edemez.

Schumacher Startta Villeneuve’yi GeçtiSchumacherin En Tartışmalı Yarış Anı: 1997 Jerez

Schumacher, Pazar günü yarış gününe giren Villeneuve’ye karşı tek puanlık bir avantaja sahipti. Ayrıca bu avantajı yarışın sonuna kadar sürdürmeye kararlıydı. Jerez’deki Grand Prix’nin başlangıcında, Schumacher harika bir çıkış yaptı ve tam da umduğu gibi Villeneuve’nin önünde açık bir liderliğe yükseldi. Ferrari hakkında bir şeyler yapmak için üstün hızlarını kullanmak Williams takımına kalmıştı. Ayrıca Villeneuve’nin omuzlarında bir baskı vardı. Schumacher yarışın çoğunda avantajı elinde tuttu fakat 48. turda yarış çok farklı bir role büründü. Villeneuve, Schumacher’in pistte Dry Sack virajına girmesinin bir saniyeden az gerisindeydi ve Ferrari’nin içine doğru bir hamle yaptı.  Kanadalı pilot viraja giren Schumacher’in önündeydi ve aniden Williams’ının sol tarafında büyük bir gümbürtü hissetti. Schumacher geçilirken, başlangıçtan geri döndükten sonra kasıtlı olarak Williams’ın tarafına geçmişti. Bu hareket Schumacher’in pistten çıkıp çakılda karaya vurduğu için şampiyonluk şansına mal oldu. Böylece Schumacher’in 1997 sezonu tamamlandı.

Tartışmalar Çıkınca Villeneuve Unvanı Aldı

Schumacher kenarda dururken Villeneuve, Williams’ı ile üçüncü sıraya yerleşti. Ayrıca McLaren’den Mika Hakkinen ve David Coulthard son turda onu geçti. Üçüncülük hala Kanadalı’nın dünya şampiyonluğunu alması için yeterliydi. Doğal olarak Williams sonuçtan memnundu. Schumacher’in ne yaptığı tüm dünyaya açık olmasına rağmen olayda suçlu kişinin Villeneuve olduğu konusunda kararlıydı! Fakat FIA soruşturması kısa süre sonra aksi karar verdi. Schumacher 1997 dünya şampiyonasından çıkarıldı ve sonunda Ferrari ekibinin yardımıyla hatasını kabul etti.

Parlak Bir Kariyerde Karanlık Bir GünSchumacherin En Tartışmalı Yarış Anı: 1997 Jerez

Sonuç olarak Schumacher’in En Tartışmalı Yarış Anı: 1997 Jerez olarak bilinmektedir. Ayrıca 1994’te Adelaide ve Monaco 2006’da sıralama turları da onun defterindeki lekeler olarak akla geliyor. Jerez 1997, sezonun nihai sonuçlarından tamamen dışlanmasıyla ve en ağır cezayı almasıyla belki de hepsinin en kötüsüydü. Ayrıca böyle farklı ve günümüzde bile tartışmalı olan konunun Alman yarış pilotu Michael Schumacher’in ailesi tarafından Netflix’e dahil edilmesi de oldukça önemli.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here