Motosiklet Yarışçıları: Guy Martin

0
913

Motosiklet Yarışçıları: Guy Martin, eklektik kişiliği sayesinde süper starlık kazanmış bir Isle of Man TT yarışçısıdır. Eski İngiliz motosiklet yarışçısı Guy Martin’i tanımlamanın özellikle doğru bir yolu yok. O kadar eklektik ki Guy Martin’i tek bir kelime ile anlamlandıramıyoruz. Garip bir minimalist olan Martin, TV izlemiyor ve akıllı telefonlarda internette gezinerek boşa harcanan zamandan tasarruf etmek için eski bir Nokia kullanmakta. 4 Kasım 1981’de İngiltere, Lincolnshire’da doğan Guy Martin’in babası Ian, yıllarca bir kamyon tamircisi olarak çalışmıştır. Ayrıca Guy Martin’in babası Ian Martin, çok sayıda Isle of Man TT etkinliğinde ve diğer motosiklet yarışlarında yarıştı İlginç bir şekilde Guy Martin’in annesi Rita Kidals, Letonyalı bir siyasi mültecinin kızı olarak benzersiz bir mirasa sahip. Tehlike karşısında son derece soğuk kanlı olan Guy Martin, uluslararası bir yol yarışları efsanesidir. Başına buyruk bir sürüş tarzına sahip olan Guy Martin, aşırı derecede hız bağımlısıdır.

Adı Guy Gibson’a Ait

Bilmeyenler için Guy Penrose Gibson, sadece 26 yaşında aktif görevde ölümüne kadar 170’ten fazla savaş operasyonunu tamamlayan İkinci Dünya Savaşı Kraliyet Hava Kuvvetleri pilot bombacısıydı. Özellikle savaş tarihi severlerin yakından bileceği Alman Ruhr bölgesindeki iki büyük barajın ihlaliyle sonuçlanan 1943 gözüpek “Dam Busters” baskınında 617 Nolu Filoya liderlik etmiştir.

Yardımlaşmayı ve Yarışmayı Seviyor

Kaynaklar bugün toplumumuzda eşit olarak dağıtılmadığından, hayırsever bağışlar bir norm haline geldi. Hastalıklar, geçim kaynağı kaybı, önemli bir aile üyesinin ölümü ve diğer birkaç faktör genellikle maddi sıkıntılara ve dengesizliğe yol açar. Fakat varlıklı kişilerden birkaçı, hayır kurumları aracılığıyla bu eksiklikleri gidermeyi üstlenmektedir. Örnek olarak Türkiye’de en çok yardımlaşma kampanyaları yürüten isimlerden biri Haluk Levent olmaktadır. Konumuza dönecek olursak Guy Martin de insanlara yardım etmeyi sevmektedir. Bu yüzden birçok yardım kuruluşu ile çalışmaktadır.

Bir Pub Sahibi

En çok inanılmaz motosiklet sürme hüneriyle tanınan Martin, uygun menüleri seçme konusunda da oldukça yeteneklidir. Ortağı Sharon ile birlikte Marrowbone & Cleaver adlı bir barın ortak sahibidir. Memleketi Kirmington, Kuzey Lincolnshire’da bulunan pub, oldukça ilgi çekici ve farklıdır. Konudan bağımsız olarak İngiltere’deki pub yerleri, ülkemizdeki kahvehane / Kıraathaneler kadar popülerdir.

En Çok Satan YazarMotosiklet Yarışçıları: Guy Martin

İnanılmaz bir şekilde Martin Guy, kitap yazma yeteneğini de hayata geçirmiştir. 2014’te, uluslararası yol yarışı efsanesinin hayatını detaylandıran ve ağzını açık bırakacak bir sonraki macerayı sürekli arayışına odaklanan, kendi yazdığı ve  yoğun bir anlatım olan “My Autobiography” adlı bir kitap yayınladı. Yazdığı kitap, birçok ülkede Bestseller’e girmeyi başardı. Ayrıca, bir milyondan fazla satarak en çok satanlar arasında yer alan “When You Dead, You Dead”, “Worms to Catch” ve “We need to weaken the Mixture” adlı kitapların yazarı da Martin Guy’dır.

Tamircilik KariyeriMotosiklet Yarışçıları: Guy Martin

Martin, küçük bir çocukken bile her zaman motorların büyüsüne kapılmıştır. Daha hızlı gitmelerini sağlamak için her zaman çim biçme makinelerini modifiye etmeye çalıştığı bilinmektedir. Babasının her zaman bir şeyler üzerinde çalıştığını gören Martin, motorlara büyük bir ilgi duymaya başladı ve 12 yaşında kamyonları tamir etmekle uğraşmaya başladı. Ayrıca Martin’in gittiği yerel okul, çalışmalarını uygulamasında teşvik etti.

Hız RekorlarıMotosiklet Yarışçıları: Guy Martin

Anlayacağımız üzere Martin’in denemesi ve uğraşması için asla çok zor bir görev yoktur. Birçok yarışta birkaç hız rekoru kırmaya çalıştı. Martin, Elvington Airfield, York, Birleşik Krallık’ta 135.191 mph’ye ulaşarak, birçok farklı rekoru kırmayı başardı. Sonuç olarak Guy Martin yerçekimi ile çalışan bir kar kızağındaki en yüksek hızı, bir sabun kutusundaki en yüksek hızı ve en hızlı traktörü içeren birkaç Guinness Dünya Rekoruna sahiptir.

Martin sayılamayacak kadar çok kaza geçirdi. Kazalar ne kadar kötü olursa olsun, asla durmadı. Özellikle, 2003 yılında yol yarışları serisinde Güney 100’de yarışırken bileğini kırdı.Ayrıca, 2010’da Martin, TT’de 300 kilometre hızla gittiği bir kazadan kurtuldu. Kazanın oluşturduğu yangından kırık sırt ve kaburgalar ile canlı olarak kurtulduğu için şanslıydı. Kazalar ve olumsuzluklar, Başarılı Motosiklet Yarışçıları: Guy Martin ve hedeflerini durduramadı. Her zaman daha hızlı olmayı hedefleyen Guy Martin, bütün yeteneklerini sergilemektedir. Ayrıca hayatını ve motosiklete olan ilgisini, insanlara göstermek için birkaç tane farklı TV programları ve belgeselleri yapmıştır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here