Sentetik Yağ Ürünleri Avantajları ve Motora Etkileri

0
5991
Sentetik yağ ürünleri avantajlarını ve motora olan etkilerini sizin için derledik. Tam sentetik motor yağları tipik olarak sentetik karışım ve geleneksel motor yağlarından daha iyi performans gösterir ve otomobilinizin korumasını ve performansını artırabilir. En iyi sentetik yağlar daha fazla kilometre sağlar, motoru daha temiz tutar. Aynı şekilde sentetik yağ ürünleri düşük ve yüksek sıcaklıklarda eşit derecede iyi performans gösterir ve aşınmayı önleyerek motorunuzu korur.

Sentetik Yağ Ürünleri Etkileri

Aracınız için sentetik yağlar konusuna gelince, konvansiyonel yağlara kıyasla avantajları söz konusu olduğunda büyük olasılıkla bölücü birçok fikir duyacaksınız. Bazı otomotiv meraklıları, geleneksel yağın sentetik yağla aynı performansı gösterdiğini savunacak ve sentetik yağın sadece pazarlama olduğunu ekleyecektir. Bununla birlikte genel olarak konuşursak, sentetik yağ, geleneksel yağa kıyasla birçok fayda sağlar. Yalnızca aracınızın bu faydalardan günlük olarak yararlanıp yararlanmayacağı meselesidir.

Gerçeği söylemek gerekirse, bugünün pazarındaki birçok ürünün benzer şekilde performans gösterdiğini göreceksiniz. Bunların hepsinin pazarlamayla ilgili olduğuna dair bir durum ortaya koyabilirsiniz. Günün sonunda, çoğu araç sahibinin, araçlarıyla ilgili çok sayıda yönü izlemedikleri ve düzenli aralıklarla kendi yağlarını değiştirmedikleri sürece, farklı yağ markaları arasındaki farkı söylemek zordur.

Öncelikle arabanızın çalıştırdığı yağ viskozitesi ne olursa olsun, ona bağlı kalın. Kullanıcı el kitabınızda yağ viskozite derecesi olarak 5W-30 veya 15W-40 veya 10W-60 yazıyorsa, şişedeki marka adı ne olursa olsun, alacağınız yağda aradığınız şey budur.

Bunu bilmek, bulduğunuz ürünlerin çoğunun çok sayıda olumlu eleştiriye sahip olması şaşırtıcı değildir. Çoğu sürücü için, herhangi bir yağ, motor çalıştığı ve dağılmadığı sürece işini yapıyor. Genel olarak, çoğu şirket, sentetik yağ teklifleri için aynı ürünlerin reklamını yapar. Ancak her ürün için bazı tanımlayıcı özellikler vardır.

Sentetik Yağ Ürünleri Avantajları ve Motora Etkileri

Sentetik Yağın Faydaları Nelerdir?

Ham petrolden damıtılan geleneksel yağın aksine, sentetik yağ laboratuvarda yapılır. Formülatörler, tipik olarak etilen gibi ayrı moleküllerle başlar ve yağlayıcıyı sıfırdan oluşturur. Bu, formülatörlerin yalnızca yağlama için yararlı olan saf, tek tip molekülleri kullanmasına izin verir. Sonuç olarak sentetik yağ, artan aşınma koruması, iyileştirilmiş motor temizliği ve maksimum yakıt ekonomisi dahil olmak üzere geleneksel motor yağının karşılayamayacağı faydalar sağlar.

Sentetik yağ tüm araçlar için avantajlar sunarken, yakıt ekonomisini iyileştirmek ve emisyonları azaltmak için turboşarj, doğrudan yakıt enjeksiyonu ve değişken valf zamanlaması gibi teknolojileri kullanan modern araçlar için özellikle yararlıdır. Bu teknolojiler ısıyı ve kirleticileri artırarak motora yol açar. Ek olarak performansı düşüren ve ömrü kısaltan turbo ve yakıt enjektörü tortularını önler. En iyi motor koruması ve performansı için sentetik yağ ve yüksek kaliteli yakıt katkı maddeleri ile birlikte yağ filtresi kullanmanızı öneririz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here