motor ömrü

Motor ömrü, sürebileceğiniz bir arabanın en uzun noktasını temsil eder. Bu kullanıcıyla ilgili gibi görünse de aslında markanın size sunduğu kaliteli motor seçenekleri ile ilgili. Motor ne kadar mükemmel bakım yapılırsa yapılsın, eğer motor kaliteli malzemelerden yapılmamışsa, uzun süre sürmek imkansızdır. Bu ayrım dizel, benzinli ve LPG kullanılan araçlar için değişiklik göstermeyecektir. O nedenle motor ömrünü uzatan detaylar arasında kullanıcının aracı bakımlı kullanıp kullanmamasıdır.

2. El Satılık Araçlar İçin TIKLAYINIZ

Benzinli Araçların Motor Ömrü Ne Kadardır?

Benzinli motorlu araçların motor ömürleri dizel motorlara göre biraz daha uzun olsa da, gerekli bakım yapıldıysa aralarında çok fazla fark yoktur. Doğru kullanıldığında, benzinli araçlar 500.000 ila 600.000 kilometre yol kat edebilir. Elbette bunda uygun kaliteli yakıtların da büyük etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Dizel Araçların  Ömrü Ne Kadar?

Dizel motorlu araçlar dünya üzerinde ki kara, hava ve deniz taşımacılığında en yüksek oranda kullanılan motor çeşididir. Ateşleme sisteminde ki farklılık benzinli araçlara göre daha yüksek güç üretmesini sağlaması ve daha az yakın tüketmesi nedeniyle tercih edilmektedir. Dizel motorlu araçların ortalama ömrü 400.000 ila 500.000 kilometre arasındadır. Markaya göre farklılıklar olsa da halen 1 milyonu bulan bazı modeller var, bunlardan 2-3 milyonu geçenlerde vardır. Yanma sisteminin direkt kullanılmasının bunda ciddi bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Bu Ömrü Uzatmanın Birkaç Yolu

  • Aracın motor yağı, filtreleri dahil olmak üzere değişimlerini yani periyodik bakımlarını doğru zamanda yapmak önemlidir.
  • Aracı kullanırken yüksek veya düşük devir kullanmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Araca alınan yakıt ister benzin, dizel ya da LPG olsun, kalitesinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Aracı aşırı soğukta veya yüksek sıcakta uzun süreler boyunca kullanmamalısınız.
  • Aracı uzun süre kullanmamak motor ömrünün kısalmasına neden olacaktır.

Start-Stop Motor Ömrüne Zarar Verir Mi?

“0” Km Araç Modelleri İçin Tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here