Araç Nakliye Maliyetini Etkileyen 6 Faktör

0
2551

Bir araç nakliye şirketinin hizmetlerini kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Öyleyse, bir araba nakliye maliyetinin bütçenize uygun olduğundan emin olmak istersiniz. İlk önce neden bir araba gönderelim? Yeni başlayanlar için, yeniden satış değeri ve amortisman riski var. Şehir dışında bir araba satın alıyorsanız, onu yüzlerce kilometre kullanıyor olabilirsiniz. Bunun yerine arabanızı gönderirseniz, 0 km olarak size ulaşır.

Araç nakliyesi de uygundur. Pek çok kişinin mağazaya gitmek yerine çevrimiçi sipariş vermeyi tercih etmesinin nedeni budur. Bu yöntem aynı zamanda zaman kazandırır, arabayı eve götürme endişesi duymadan uçağa yetişebilirsiniz. Bir arabayı göndermenin maliyeti nedir? Bu, çeşitli faktörlere bağlıdır. Araba taşıma ücretleri hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

1-Araç Nakliye Seçenekleri

Öncelikle, aracınızı gönderen taşıyıcıya karar vermeniz gerekir. İki ana tip vardır: açık bir taşıyıcı ve kapalı bir taşıyıcı.

Açık taşıyıcı, bütçeniz için uygun olmasının yanı sıra daha popüler olan seçenektir. Açık taşıyıcılar aynı anda sekiz veya on araca kadar taşıyabilir. Çatısı veya yanları olmayan taşınan araçlar, hava koşullarına ve kötü hava koşullarına açık olacaktır.

Kapalı bir taşıyıcı, arabanızı toz, kir, yağmur, buz ve kardan koruyacaktır. Ek koruma, bu taşıma yöntemini daha pahalı hale getirir. Üst düzey bir araç gönderiyorsanız, kapalı bir taşıyıcının buna değme olasılığı daha yüksektir.

Birçok şirket ayrıca kapıdan kapıya ve terminalden terminale nakliye seçenekleri sunar. Kapıdan kapıya nakliye ile, sürücü arabayı teslim etmek için evinize gelecektir. Terminalden terminale ile, arabayı belirli bir yerden almanız gerekir.

2-Yılın Zamanı

Genel bir kural olarak, otomobil taşımacılığı endüstrisi yaz aylarında en yoğun olanıdır. Neden? Basit: daha fazla insanın seyahat etme veya hareket etme olasılığı yüksektir. Elbette temel neden, haziran ve temmuz aylarının ana tatil ayları olmasıdır. Ayrıca, çocuklaryaz aylarında okula gitmezler. Bu, bazı insanların başka bir okul yılı başlamadan önce tatili bitirmek için hareket etme olasılığını artırır. Tabii ki kışın da pek çok insan seyahat ediyor. Yine de, arabanızı yazın göndermek daha pahalı olma eğilimindedir.

Yine, hava ana araba nakliye maliyeti faktörlerinden biridir. Bazı bölgeler, hızınızı etkileyebilecek sert fırtınalara daha yatkındır.

3-Araç Tipi

Aracınızın türü de otomatik nakliye teklifinizi etkileyebilir. Bir SUV veya kamyon taşımak, bir sedan taşımaktan daha pahalıya mal olacaktır. Buradaki ana faktörler boyut ve ağırlıktır. Daha büyük bir araba, taşıyıcı üzerinde daha fazla yer kaplar ve yakıt tüketimini etkileyebilir. Araç modifikasyonları boyut ve ağırlık ekleyebilir, bu nedenle nakliye şirketinize bunları bildirdiğinizden emin olun.

Ayrıca aracın çalışır durumda olup olmadığı da önemlidir. Eğer öyleyse, bir kamyona yüklemek sorun olmamalıdır. Çalışmazsa, nakliye özel ekipman veya daha fazla insan gücü gerektirebilir. Bu yüzden çalışmayan arabaların sevkiyatı genellikle daha pahalıdır.

4-Nakliye Tercihleri

Nakliye firmasının aracı size ne kadar sürede teslim etmesi istiyorsunuz? Bu konuda ne kadar esnek olursanız, o kadar az ödemeniz gerekir. Çoğu şirket, aralarından seçim yapabileceğiniz üç seçenek sunar: ekonomi, standart ve hızlandırılmış. Fiyat ve aracı teslim almak için gereken süre bakımından değişiklik gösterme eğilimindedirler. Hızlandırılmış seçenek için ödeme yapmak, genellikle size taşıyıcıda belirli bir yer sağlar.

Ekonomi seçeneğini tercih ederseniz, ulaşım hizmetlerini birkaç hafta önceden rezerve etmek en iyisidir. Bu, hem size hem de şirkete sevkiyata hazırlanmak için yeterli zaman sağlar.

5-Konum ve Mesafe

Mesafe, bir araba nakliye maliyetinin belirlenmesinde büyük rol oynar. Arabanız ne kadar uzağa giderse, kilometre ve yakıt tüketimi için o kadar çok para ödersiniz. Maliyet dışında mesafe, arabanızın gönderilmesi için gereken süreyi etkiler. Konuma bağlı olarak, aracınızın taşınması haftalar sürebilir.

Bir diğer önemli faktör, arabanızı gönderdiğiniz şehir veya kasabadır. Arabanızı bilinen bir otomatik nakliye şehrine taşıyorsanız, daha az ödeme yapmayı bekleyin. Bu çoğunlukla şehrin ana otoyoldan ne kadar uzakta olduğuna bağlı. Ayrıca konum olarak yurtdışından da araba sipariş edebilirsiniz, bu durumda çok daha fazla ödemeniz olası.

Bu neden önemli? Eh, daha az popüler olan ulaşım rotalarında nakliye daha fazla zaman alma eğilimindedir. Ayrıca sürücünün kamyonu bulunduğunuz yere kadar manevra edememesi de mümkündür. Bu, kapıdan kapıya nakliye ile ilgili yaygın bir sorundur.

6-Diğer Ek Araç Nakliye Hizmetler

Bir araba taşırken, bazı ek hizmetleri düşünmek isteyebilirsiniz. Örneğin, üstten yükleme için biraz daha fazla ödeme yapmak isteyebilirsiniz. Üstten yükleme, bir arabayı açık bir taşıyıcının üst seviyesine yerleştirmeyi ifade eder. Bu, arabanıza toz, kir ve diğer kalıntıların temas etmesini önlemenin iyi bir yoludur. Altta bulunan araçlar bu unsurlara karşı çok daha hassastır.

En üst seviye ayrıca diğer araçlara karşı ek bir koruma katmanı sunar. Arabanız en alt sıradaysa, üstten bir araba üzerine sızabilir. Açık bir taşıyıcıyla, arabanızın hangi araçlarla seyahat edeceğini etkileyemezsiniz.

Araç Nakliye Maliyetinin Hesaplanması

Gördüğünüz gibi, araba nakliye ücretlerini belirlemek kolay bir iş değil. Bununla birlikte, kendinize doğru soruları sorarak ne ödeyeceğiniz konusunda genel bir fikir edinebilirsiniz.

Kapalı Araç Nakliye Seçeneği
Kapalı Araç Nakliye Seçeneği

Kendinize sormanız gereken en önemli şey, arabanızın ne kadar çabuk gönderilmesi gerektiğidir? Ne tür bir araç ve çalıştırılabilir mi? Onu ne kadar uzağa taşıdığınızı ve ulaşılması zor bir alana mı göndereceğinizi belirleyin.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here