Huawei’nin Ardından Oppo Otomobil Sektörüne Giriyor!

Geçtiğimiz dönemde birçok akıllı telefon üreticisinin otomobil sektörüne dahil olduğunu görmüştük. Geçtiğimiz günlerde Huawei, Seres SF5 ile sektöre giriş yapacağını açıklamıştı. Yeni gelen haberlere göre Oppo otomobil sektörüne giriyor. Böylece otomobil sektörüne giren elektronik firmalarına bir yenisi daha eklenmiş olacak.

Oppo Huawei2020 yılında birçok önemli rakibini geride bırakarak, Çin pazarının %21’ine ulaşan Oppo’nun, elektrikli araç üretimine başlayacağı açıklandı. CarNewsChina’nın haberine göre, Oppo kurucusu ve CEO’su Tony Chen’in, Oppo’nun elektrikli otomobil projesini bizzat yönettiği ve otomotiv endüstrisinde çalışmış mühendis ve tasarımcıları işe almaya başladığı bildirildi.

Tesla’nın Batarya Üreticisi İle Temaslar Sürüyor

Gelen bilgilere göre firma, Çin Otomotiv Araştırma Enstitüsü, Binek Araç Bölümü yetkilileri ve Tesla’ya pil sağlayan pil üreticisi CATL ile görüştü. Oppo, henüz resmi olarak bir departman ya da şirket kurmamış olsa da elektrikli otomobil projesi açık bir şekilde devam ediyor. Çünkü dev üretici, otomobil endüstrisinden yetenekleri işe almaya başladı. Ayrıca, Çin Chengdu’da otomotiv bölümü kurma fikri düşünülüyor.Electric-Car-Platform

Bunların yanında Oppo, otonom sürüş bölümünün başına yazılım mühendisliği ekibinden 2 üst düzey yöneticiyi atadı. Bu da, bize elektrikli arabanın üst düzey otonom işlevlerle geliştirileceğine dair fikir veriyor.

Ancak Oppo birden bire bu kararı almadı. Firma uzun süredir, otonom ve insansız sürüş, araç kameraları, mesafe ölçüm cihazları ve otomobil konumlandırma gibi konularda elektronik ekipmanlar için çeşitli patentler yayınlıyordu. Ayrıca, Tony Chan geçmiş dönemde, Oppo’nun gelecekte bir elektrikli araç üretmeyi deneyeceğini söylemişti. Hatta, elektronik cihazlarda olduğu gibi otomobil üretiminde de Oppo’nun oldukça iyi performans gösterebileceğini iddia etmişti.Oppo Otomobil Sektörüne Giriyor Electric-Car-Concept-1

Oppo Kuruluşu ve Tarihi

Oppo, merkezi Dongguan’da bulunan Çinli bir elektronik ve akıllı telefon üreticisidir. OnePlus, Vivo ve Realme markalarının da sahibi olan BBK Electronics Corporation’ın alt kuruluşudur. Önemli ürünleri arasında akıllı telefonlar, ses cihazları, Blu-ray oynatıcılar ve diğer elektronik cihazlar yer alır. Firmanın kurucusu eski BBK Electronics Corporation çalışanı Tony Chen’dir. Chen, ayrıca CEO’luk görevini üstlenmektedir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here