Formula 1 İspanya GP Sıralama Turları Sonuçları

Formula 1 İspanya GP sıralama turları tamamlandı. Gün saat 13:00’daki 3.antrenman seansı ile başladı. Ardından saat 16:00’da başlayan sıralama turlarıyla tamamlandı. Günün kazananı, kariyerinin 100.pol pozisyonunu kazanan Lewis Hamilton oldu. İngiliz pilot, Formula 1 tarihinde 3 basamaklı pol pozisyonu sayısına ulaşan ilk pilot olurken, daha önce 100 ve üzeri pole kazanan takım sayısının sadece 5 olması da Hamilton’un ne denli bir başarı yakaladığını bize anlatıyor. İşte Formula 1 İspanya GP 3. Antrenmen ve Sıralama Turları sonuçları:

İspanya GP

3.Antrenman

Seansın açılışını yapan isim Alpine pilotu Fernando Alonso oldu. İspanyol pilot yaklaşık 6 dakika boyunca pistte tek başına turlar attı. Ardından seansın 13.dakikasında diğer pilotlar da yavaş yavaş piste çıkmaya başladı. Takımlar genellikle orta hamur tercih ederken, Ferrari motoru kullanan takımlar ise kırmızı logolu yumuşak lastikle piste çıktılar. Şampiyona lideri Hamilton ise seansın bitimine 37 dakika kala piste çıkan son isim oldu. Genel anlamda sakin geçen seansta pilotlar kalkış antrenmanı yaptılar. Ayrıca tek tur ve yarış tempolarını test ettiler. Seansın bitimine 13 dakika kala McLaren pilotu Lando Norris, güncellenen ve hafta sonu boyunca pilotların sıkıntı yaşadığı 10. Virajda aracının kontrolünü kaybederek çakıllara daldı. Antrenman turunun en hızlısı ise 1:17.835’lik derecesiyle Max Verstappen oldu. Hollandalı pilotu, iki Mercedes takip etti.

Lando Norris’in Çakıllara Taştığı An :

https://twitter.com/F1/status/1390993633432715266

3.Antrenman Sonuçları:Antrenman Sonuçları

Sırlama Turları

Q1

Günün sıralama turları ile devam ederken Q1 seansında piste ilk olarak Haas ve Williams pilotları çıktı. Diğer pilotlar da yavaş yavaş piste çıkarken Mercedes pilotları Hamilton ve Bottas orta hamuru tercih eden isimler oldu. Sonrasında ise 2 pilot da yumuşak hamura döndüler. Seansın başlarında Valtteri Bottas uzun bir süre ilk sıradaki yerini korurken, atılan son turlarla beraber Norris seansı 1:17.821’lik derecesiyle ilk sırada bitirdi. Onu yaptığı ilk dereceyi geliştiremeyen Valtteri Botta takip etti. Bu seans sonunda elenen isimler ise Haas pilotlarıyla birlikte, Latifi, Raikkonen ve çaylak pilot Yuki Tsunoda oldu.

Q1 Sonuçları:Q1 Sonuçları

Q2

Seansın açılışını Mercedes pilotları yumaşak lastikle yaptılar. Ardından Sergio Perez yumuşak hamurla piste çıkan isim oldu. Seansın bitimine 9 dakika kala Max Verstappen’in en büyük rakipleri Bottas ve Hamilton’a sırasıyla 0.5 ve 0.7 saniye üstün olduğunu gördük. Bu dakikalarda şiddeti 10km/h seviyesine ulaşan ve start düzlüğüne ters yönden esen rüzgar pilotları epey zorladı. Devam eden turlarda Hamilton ve Bottas tur zamanlarını geliştirse de Verstappen’in yaklaşık 0.2 saniye arkasında kalarak seansı noktaladılar. Diğer pilotların ise Hollandalı isimle arasındaki fark epey büyüktü. Seans sonunda elenen isimler ise Aston Martin pilotları, Gasly, Giovinazzi ve Russell oldu.

Q2 Sonuçları:İspanya GP Sıralama Turları Q2

Q3

Seansın ilk turunu Lando Norris atarken, onu sırasıyla Leclerc ardından Sainz geçti. Pilotlar turlarını atmaya devam ederken Hamilton’dan kariyerinin 100. Pole pozisyonunu elde ettiği 1:16.741’lik derece geldi. Verstappen’i 0.036 saniye ile geçen İngiliz pilot, devam eden turlarda ana rakiplerinin tur zamanlarını gelişitirememesiyle birlikte pole pozisyonunu elde etti. Bu sırada spin atan Perez’in ise tur zamanı elde edememesi Meksikalı sürücü için sıkıntılı bir durum yarattı. Atılan son turlarla birlikte sıralamayı belirleyen ve derecelerini geliştiren isimler Leclerc ve Perez oldu. Leclerc en iyi 4. Turu atarak klasik üçlünün dışındakilerin en iyisi olmayı başardı.

Q3 Sonuçları:İspanya GP Sıralama Turları Q3

İlk 3 Sıradaki Pilotun Açıklamaları

Lewis Hamilton: Bu sonuç fabrikada çalışan onlarca kadın ve erkeğe bağlıydı. Bu insanlarla çalışmak benim için bir hayaldi. 2012’nin sonunda 100 pole pozisyonuna ulaşacağımızı kim düşünebilirdi ki.

Max Verstappen: Yarışa 2.başlamak bizim için iyi bir sonuç. Bununla mutlu olabilirim. Umarım Pazar günü iyi bir yarış çıkarabiliriz.

Valtteri Bottas: Oldukça yakın bir sıralama oldu. Kesinlikle pole savaşı içindeydim. Yarışta Red Bull ile oldukça yakın olacağımızı düşünüyorum.

Formula 1 İspanya GP Saat Kaçta?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here