DC Design Avanti ortadan motorlu bir spor arabadır. Kompozit çelik mimari, kompozit karbon gövde ve 250 beygir gücü için iyi 2.0 litrelik I-4, turboşarjlı bir motoru mevcuttur.

DC Design Avanti; Hint Spor Arabası

Hint tasarım firması DC Design erken 2010’lu yıllarda ilk üretim aracı geliştirmek için yola çıktı. Sonuç, Studebaker’ın 1960’ların  lüks coupe’sine bir selam olarak Avanti adını verdi ve 2012’de süper otomobil amaçlı bir konsept olarak geldi. DC’nin üretim versiyonunu sergilemesi iki yıl daha sürdü ve bu da Avanti’nin daha çok spor otomobil olacağını açıkça ortaya koydu. Kaputun altında sadece dört silindirli bir motor bulunacağı açıklandı. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve Avanti’nin üretimi, DC’nin Renault Sport’u otomobil için turboşarjlı dört silindirli motorunu tedarik etmeye ikna etmekte zorlanmasının ardından 2015 yılında ertelendi.

DC Design Avanti; Hint Spor Arabası

2015 takvim yılı ilerliyor ve Hindistan sokaklarında piyasaya sürülen yeni bir test aracı ile DC Avanti, Mart 2015’te başlayacağı bildirilen üretime yaklaşıyor. Bu arada, Hindistan’ın ilkine daha yakından bakalım. Aralarında küçük bir spekülasyonla birlikte zaten bildiğimiz ayrıntılara dayanan bir spor otomobil.

Hindistan’ın ilk spor otomobili DC Design Avanti, DC Design’ı yöneten Hindistan’ın en önemli otomobil tasarımcısı Dillip Chhabria tarafından tasarlandı. Bilginize, DC Design, Pininfarina, Bertone ve diğer karoser yapım şirketleri tarafından yönetilen dünyaya girmek isteyen bir şirkettir. Bu bağlamda, bir spor otomobil yapmak, sürecin yalnızca ilk adımıdır ve Avanti (adı, Studebaker Avanti’ye saygıdır) tam da buydu. Ortadan motorlu araba, kompozit çelik mimari, kompozit karbon gövde ve 250 beygir gücü için 2.0 litrelik I-4, turboşarjlı bir motor aldı. Aslında motor Renault Sport’tan temin ediliyor. İlginçtir ki, Renault Sport DC’ye motor tedarik etmek istemediği için DC Design’ın yaşadığı ilk sorun buydu.

DC Design Avanti; Hint Spor Arabası

Yine de, Avanti’nin tasarımı kısmen bazı Ferrari araçlarından etkilendi, ancak stil ipuçlarını tespit etmek zor. Birçok küçük ölçekli spor otomobilde olduğu gibi, DC Design Avanti boru şeklinde bir çerçeve şasi kullandı. Ancak şasiye bir çift salıncaklı süspansiyon ve 330 mm AP Yarış frenleri ekledi. 250 beygir gücü 3,443 lbs’lik bir gövdeyi iterken, Avanti’ye süper otomobil diyemezsiniz. Spor araba? Kesinlikle evet.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here