Direksiyon ve direksiyon simidinin yeniden icadı: F1 Mühendisliği. Formula 1 yarışlarında fiziksel faktörlerden daha fazlası var. Bu, mühendisliğin sporcu kadar önemli olduğu birkaç spor dalından biridir. Dünyanın en iyi mühendislerinden oluşan ekipler, daha karmaşık, hassas ve güvenli makineler oluşturmak için rekabet eder. Ve tabii ki daha hızlı.

Tüm bu teknolojiyi ve araştırmayı takdir edebileceğiniz en iyi yer direksiyon simididir. Biz normal araç kullanıcıların alışkın olduğu tipik deri kaplı çember olmaktan çok uzak, Lewis Hamilton gibi insanlar, Millenium Falcon’un komuta istasyonuna veya bazı fütüristik makinelere daha çok benzeyen karmaşık bir cihazla uğraşmak zorunda. İngiliz sürücü ve ekibi Mercedes AMG Petronas, bu karmaşık cihazın nasıl çalıştığını açıklamak için bazı yayınlar ve videolar paylaştı.

Çok sayıda düğme ve koluna rağmen (sürücüye göre 26’ya kadar), bunların hepsinin kullanımı kolay olmalıdır. Araç kullanan kişinin eldiven kullanacağını ve ortalama 210 km / s hızla ve çok büyük bir baskı altında hareket ettiğini hesaba katmalıyız. Yedi F1 dünya şampiyonasının galibi, “Bu nedenle, onu ezberden öğrenene kadar direksiyon simidini incelemeliyiz.” diyor.

Güvenlik nedeniyle tamamen çıkarılabilen direksiyon simidi, 40.000 Euro’dan daha pahalı, kişiselleştirilmiş ve aşağıdaki parçalardan oluşuyor:

Direksiyon Simidinin Yeniden İcadı: F1 Mühendisliği

Diferansiyel

Dönüşler sırasında ekseni ayarlamak ve dengeyi korumak için kullanılır. Otomobilin dengesi, lastiklerdeki aşınmaya ve araçtaki yakıt miktarına bağlı olarak yarış boyunca değişir.

Sollama butonu

Direksiyon simidinin arka tarafında olduğu için fotoğrafta görülemiyor ancak bu buton araca ekstra ivme kazandırıyor. Maksimum hızlanma gerektiğinde, başka bir arabayı geçmek gibi kısa, belirli anlar için kullanılır.

1/10 ön ayarı atla

Bu düğme, Hamilton’un ya arızalı olanı kapatmak ya da stratejik nedenlerle diğerini açmak için otomobilin 100 kontrol sensörüyle etkileşime girmesini sağlıyor.

Vites kutusu boş (Gearbox neutral)

Vites değiştirirken hepimiz bir hata yaptık ve boşta kaldık. Ancak Imola’daki pistte saatte 300 kilometre giderken bunun olmasını istemezsiniz. Bu yüzden boşu iptal etmek için bu düğmeye sahibiz.

Pit şeridi hızı / Pit onayı  

Bu düğme, kutulardaki insanları korumak için hızı 80 km / s ile sınırlar ve telsizle bunu yapmak zorunda kalmadan bir pit stop için hazırlanmaları konusunda onları uyarır.

Direksiyon Simidinin Yeniden İcadı: F1 Mühendisliği

Dönme momenti

Bir tür gaz kelebeği haritası elde etmek için kullanılır: Hamilton üzerine sert bir şekilde basarsa, tamamen aydınlanır; o kadar yumuşak yaparsa, aşağı yukarı yarı yarıya aydınlanacaktır. Bu, frenlemeyi kontrol etmeye ve onu daha agresif veya kademeli hale getirmeye yarar.

Kabul etmek

Bu, 1/10 Atla düğmeleriyle seçilen modları onaylar

DRS 

El sürükleme azaltma sistemi, aerodinamik hızda 10-12 km / s’lik bir artış elde etmek için ayarlanabilir arka ucu modifiye etmek için kullanılır. Yalnızca belirli bölgelerde ve koşullarda kullanımına izin verilir.

Strateji Rotary 

Bireysel seviyelere sahip olmak yerine, bu “daha hızlı gitme” anahtarı, Hamilton’un örneğin sıralama turları için kullanılabilen yüksek performanslı bir ayar ile daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan bir ayar arasında geçiş yapmasına olanak tanır ve bu ayar sırasında kullanacağı yarış.

Menü Rotary; HPP Rotary

Sırasıyla şasi ve yakıt için bir kontrol ayarı. Bu anahtarlar, her biri farklı bir seçenekler menüsüne karşılık gelen 16 konuma sahiptir.

İşaret

Hamilton, bu düğme ile arabasında bir noktayı – örneğin, vites değişikliği – pek doğru gelmeyen bir noktayı gösterebilir, böylece daha sonra analiz edilebilir.

Radyo

Hamilton’ın ekiple iletişim kurması için çok önemli bir kit parçası. Yeni kurallar, hangi verilerin yayınlanabileceğini sınırlar, böylece çarkta görüntülenenleri artırır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here