Formula 1 Macaristan GP üçüncü antrenman seansı sonuçlandı. Sabah 13:00’da dün yapılan iki antrenmandan sonra pilotlar bir kez daha piste çıktı. Mick Schumacher’in yaptığı kaza dışında fazla aksiyona sahip olmayan antrenmanı ilk sırada bitiren isim, bu kez de Lewis Hamilton oldu. İşte Formula 1 Macaristan GP üçüncü antrenman sonuçları:

Üçüncü Antrenman

Hava Durumu

Budapeşte’de bugün, Cuma gününe göre biraz daha serindi. Dün 34-35 derecelik sıcaklıkları görmüşken; saat 13:00’da başlayan hafta sonunun son antrenmanında hava sıcaklığı 26 dereceydi. Asfalt sıcaklığı ise 50 derecenin ilk kez altına düşmüş olsa da hala 49 dereceydi. Piste ilk çıkan isimler Haas pilotları ve dün ilk antrenmanda yaşadığı kaza sonucu ikinci antrenmanın çok büyük bölümünü kaçıran Yuki Tsunoda oldu. İlk tur Mazepin’den geldi. Ardından Mick Schumacher ve Tsunoda sırasıyla ilk sırayı aldı. Bu sırada Kimi Raikkonen de piste çıktı. Fin pilot ilk turunda ilk sırayı aldı. Raikkonen’in ardından 9.dakikada Sainz piste çıkan isim oldu. İlk 11 dakika geride kaldığında tur atmış sadece 5 pilot vardı. Bu isimler de Sainz, Raikkonen, Tsunoda, Schumacher ve Mazepin şeklinde sıralandı.Üçüncü Antrenman Start

Seansın 13.dakikasında Lewis Hamilton, yumuşak lastiklerle piste çıktı. Pilotların yumuşak ve orta lastik tercihleriyle ikiye bölündüğünü gördük. Seansın devamında da yumuşak kullanan pilotlar aynı setlerle devam ederken, orta hamur tercih eden isimler yumuşak hamura geçiş yaptı. Hamilton ise seansın 16.dakikasında ilk sırayı aldı. Ancak İngiliz pilot turu boyunca pek çok kontra vermek durumunda kaldı ve oldukça zorlandı. Pilotların birçoğu da seans başında pistin daha yavaş olduğunu dile getirdi.

20 Dakika Sonra Pistte Trafik Arttı

Seansın başlangıcının üzerinden yaklaşık 20 dakikalık bir süre geçmişken, pilotlar yavaş yavaş piste çıkmaya başladı. 19. dakikada hala 7 pilot pitteyken, 3 dakika içinde tüm pilotlar piste çıktı. Piste çıkan isimlerden Perez, üçüncü sırayı alırken; Verstappen, 23.dakikada ilk sırayı aldı. Ardından turunu tamamlayan Bottas ise senasın 25.dakikasında son iki sektörde mor ışığı yakalayarak ilk sırayı kaptı.Trafik Arttı

Orta Hamurlular Yumuşak Hamura Geçti

Seans bitimine 20 dakika kala, orta hamur tercih eden isimler kırmızı logolu yumuşak lastikleri taktı. Bu isimlerden Norris, bitime 19 kala tamamladığı turla üçüncü sıraya yükseldi. Carlos Sainz ise çok daha iyi bir turla, Norris’ten 1 dakika sonra ikinci sıranın sahibi oldu.

Latifi'nin Kırılan Aynası
Kerblere fazla taşan Latifi’nin yüksek titreşim sebebiyle kırılan aynası

Mick Schumacher Bariyerlerde

Oldukça sakin geçen seansa, bitime 17 dakika kala, aksiyonu getiren isim, genç Alman pilot Mick Schumacher oldu. Haas pilotu, önce 9.virajın çıkışında aracında bir denge problemi yaşadı. Ancak kontra vererek bu durumu kurtardı. Ancak 2 viraj sonra, 11.virajın girişinde, çok da ters bir hareket yapmamasına rağmen, Alman pilotun aracının arka tarafı bağımsızlığını ilan etti. Hızlı dönülen bir virajda Haas kadar dengesiz bir araçta yaşanan bu arkadan kaymaya yapabilecek pek de bir şey yoktu. Sonuç olarak Mick, kendini bariyerlerde buldu. Schumacher’in aracının sol ön ve arka süspansiyonları kırıldı. Böylece genç ismin, sıralama turlarına katılabilme ihtimali boşa gitti. Alman pilot daha önce de Monako’da üçüncü antrenman seansında benzer bir hata yaparak sıralamaları kaçırmıştı. Monako’da olduğu gibi burada da seans kırmızı bayrakla durduruldu.

Mick Schumacher’in Kazası:

Kırmızı Bayrak Sonrası Son 9 Dakika

Schumacher’in aracının pistten kaldırılması için geçen dakikaların ardından, pilotlar tekrar piste çıktı. En önde çıkan isimler, AlphaTauri pilotları oldu. Atılan turlarda pilotlar sırasıyla şu sıraları aldı; Alonso beş, Leclerc dört, Ocon altı, Ricciardo altı, Perez altı. Tepedeki isimlerden Verstappen bitime 4 dakika kala tamamladığı turuyla 1:16’lara (1:16.914) ilk inen isim oldu. Ancak sonrasında turunu tamamlayan Hamilton 0.088 saniye ile şampiyonadaki rakibini geride bıraktı. Bottas ise tur derecesini geliştiremedi.Yeşil Bayrak Tekrar Başlangı.

Kırmızı bayrak sonrası piste çıkışlarda bir de olay yaşandı. Lance Stroll pit yolunda ilerlerken, Giovinazzi’nin yola kontrolsüz şekilde çıkması sonucu; Stroll’ün arka tekerleği, Giovinazzi’nin ön kanadına temas etti. Olay sonrası iki araç da hasar almazken, hakemler bu temasın yarış sonrası inceleneceğini açıkladı. Ayrıca Giovinazzi, piste çıktığında Gasly’yi sondan bir önceki virajda engellediği gerekçesiyle de incelemeye alında. İtalyan pilotun bu iki inceleme sonrası ceza alması oldukça olası gözüküyor.

Giovinazzi / Stroll Teması:

Atılan son turlar sonucu, Macaristan GP’deki üçüncü antrenmanda da farklı bir isim ilk sırayı almış oldu. Sıralama turları öncesi son antrenmanı Lewis Hamilton ilk sırada, en önemli rakibi Verstappen ikinci sırada tamamladı. İkinci antrenmanın en hızlısı Bottas ise üçüncü sırada yer aldı. Dört ve beşinci sıra ise Ferrari pilotlarının oldu.

Macaristan GP Üçüncü Antrenman Sonuçları:Formula 1 Macaristan GP Üçüncü Antrenman Sonuçları

Formula 1 Macaristan GP Yarış Saat Kaçta?

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here