Porsche Taycan Cross Turismo Kabuğunu Kırdı

0
1368
Porsche Taycan Cross Turismo Kabuğunu Kırdı

Taycan’ın Cross Turismo versiyonunun piyasaya sürülmesiyle Porsche’nin tamamen elektrikli çok fazla desteklendi. Sonunda ,Cross Turismo Kabuğunu Kırdı. Tüm yeni özelliklerle ilgili temel ayrıntılar yazımızda.

Porsche Taycan bir elektrikli aracın ; Alman markasının ilk girişimi . Performansa yönelik yepyeni bir yaklaşımın yanı sıra segment lideri 800 volt mimarisiyle Taycan, geçmişte görülen hiçbir Porsche’ye gerçekten benzemiyor. Yakın tarihli bir sanal etkinlikte Porsche, Taycan’ın elektrikli otomobilinin daha off-road bir versiyonu olarak hizmet veren Cross Turismo adlı yeni bir versiyonunu bizlere tanıttı.Cross Turismo Kabuğunu Kırdı

Cross Turismo nedir?

Panamera model yelpazesinin Sport Turismo’nun tanıtımıyla genişletilmesi gibi, Cross Turismo da benzer bir şey yapmayı amaçladı. Panamera örneğinde, spor sedan için biraz daha pratik bir yaklaşım sunarken, Cross Turismo biraz daha pratik bir Taycan sunmayı amaçlıyor.

Porsche ne ekledi?

Bununla birlikte , Off-road’a daha hazır bir Taycan modelinin ilk ipucu, 2018’de Mission E Cross Turismo ; Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gösterildiğinde görüldü. Boyutlar açısından, Taycan Cross Turismo; 1212 litreye kadar yük hacmi ve 47 mm daha fazla tavan boşluğu ile daha büyük  kapasiteli bir bagaj sunuyor, bu yüzden Cross Turismo; daha arazi otomobiline benzer bir arka tasarıma sahip.

Diğer yandan Cross Turismo, bazı arazi sürüşü modları eklenmiş bir günlük kullanım aracı olarak; tasarlandığından, standart bir Taycan’dan 20 mm daha yüksek ;veya yeni ‘Gravel’ modu seçildiğinde 30 mm daha yüksek bir görünüme kavuşmaktadır.  Porsche ayrıca Cross Turismo için bir seçenek olarak; ürünün günlük kullanım çekiciliğine katkıda bulunan ;ve onu Taycan serisinin geri kalanından daha da farklılaştıran seçenek olarak ; bir bisiklet taşıyıcı ve tavan bagajı tanıttı.

Porsche’den bir söz

Sanal etkinlik sırasında Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, “Kendimizi sürdürülebilir mobilitenin öncüleri olarak görüyoruz: 2025 yılına kadar, teslim edeceğimiz tüm yeni araçların yarısı; tamamen elektrikli veya plug-in hibrit elektrikli sürüşe sahip olacak. Gelecek elektrikli mobiliteye ait olarak ve Taycan Cross Turismo ile bu yönde büyük bir adım daha atıyoruz. ”

Cross Turismo programında üç seçenek olacak

Ayrıca Cross Turismo programında üç sürüş modu olacak. Tüm bu modlar ; Performance Battery Plus ile standart olarak gelecek, yani tüm seride standart olarak 93.4 kWh olacak. Tüm modeller standart olarak havalı süspansiyon ve dört tekerlekten çekiş ile gelecek.

Dolayısıyla Mevcut Cross Turismo amiral gemisi, tek bir şarjla 395-453 km menzil sunan; ve 460kW güç sağlayan Turbo’dur. Turbo, Kalkış Kontrolü sırasında;  500kW sunarak, 0-100 km / s 3,3 saniye ve 250 km/h süreye izin verir.

Sonuç Olarak Taycan Cross Turismo

Ayrıca Taycan Cross Turismo serisi, yerel elektrikli araç serisine ilginç bir katkı olacak ; ve hafif bir arazi sürüşü yapmayı düşünenler veya ; elektrikli arabalarını günlük bir araç olarak hayal edenler için tam bir efsane.

2.El Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here