Porsche Macan Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

0
1721
Porsche Macan Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

İlk olarak 2014 yılında tanıtılan Porsche Macan, Porsche markası için olağanüstü bir satış başarısı oldu. Cayenne’in bir altı olarak sunulan daha küçük, daha uygun fiyatlı bir Porsche SUV. İşte, Macan hakkında bilmeniz gereken 3 şey.

Macan, güçlü bir benzerliği paylaştığı Panamera ve Cayenne ile birlikte Almanya’nın Leipzig kentinde yeni genişletilmiş bir fabrikada üretiliyor . Porsche Macan kompakt crossover SUV, Cayenne orta boy crossover SUV’dan daha kompakt bir gövde sunuyor . Macan ayrıca Cayenne’den daha sportif olacak şekilde tasarlandı; örneğin Macan , daha hızlı tepki veren standart 7 ileri çift ​​kavramalı PDK şanzımana sahipken, Cayenne daha yumuşak vites geçişleri için 8 ileri Tiptronic şanzımana sahip.

VW Group’un Audi Q5’in çok beğenilmesiyle paylaştığı;  MLB platformuna dayanan Porsche Macan, Alman markası için büyük bir satış başarısı oldu. Genellikle küresel Porsche satış listelerinin en üstünde yer aldı; ve büyük kardeşi Cayenne ile değiş tokuş ettiği bir pozisyon oldu.Porsche’nin en küçük SUV’si hakkında bilmeniz gereken 3 şey.

1. Dört model – üç motor

 

Porsche Macan Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

Güney Afrika’daki mevcut Macan serisi, fiyatları ülkemiz için oldukça yüksek dört modelden oluşuyor. Giriş seviyesi model, 7 ileri çift kavramalı şanzıman (PDK) aracılığıyla dört tekerleğe gönderilen 185kW ve 370Nm tork üreten VW Grubundan gelen 2.0 litrelik turboşarjlı bir motora sahiptir.

Diğer taraftan Macan S, 260kW ve 480Nm tork üreten 3.0 litrelik turboşarjlı bir V6  ile 6 silindirli bir güç elde ediyor ve ; ayrıca 7 vitesli bir PDK şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe de yönlendiriliyor. Hem GTS hem de Turbo modelleri, 7 vitesli bir PDK şanzımana sahip;  2,9 litrelik çift turboşarjlı bir V6 ile güçlendirilmiştir. GTS modeli 280kW ve 520Nm tork üretirken, Turbo modeli 324kW ve 550Nm tork üretir.

2. Güvenli

 

Porsche Macan Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey Bununla birlikte Macan, 2014 yılında Euro NCAP programı tarafından test edildi ve burada % 88 yetişkin yolcu güvenliği, % 87 çocuk yolcu güvenliği, % 60 yaya güvenliği ve % 66 güvenlik yardım sistemleri dahil olmak üzere  5 Yıldız aldı. Macan, Euro NCAP’den alınan notun Ocak 2021 itibariyle sona ermesi nedeniyle yeni bir inceleme yapacak.

3. Gelecekte elektrikli bir versiyon var

 

Son olarak Porsche, Macan’ın yeni neslinin elektrikli olacağını doğruladı. Marka ayrıca, Macan EV’nin ; tamamen elektrikli Taycan ile aynı 800 voltluk PPE mimarisine (Premium Platform Electric) dayanacağını belirtti. Benzinle çalışan Macan modelleri, Macan EV’nin 2022’de satışa çıkmasıyla birlikte satışta kalacak.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here