Mazda6 ve Mazda CX-3 Resmi Olarak Durduruldu

0
3218

Hüzünlü Veda

Mazda6ve Mazda CX-3’e tatlı bir veda etme zamanı . Mazda6 ve Mazda CX-3 Resmi Olarak Durduruldu. Mazda bugün yaptığı açıklamada, 2021 model yılı sona erdikten sonra her iki modelin de durdurulacağını resmen duyurdu.

“Tüketici çıkarları gelişmeye devam ettikçe, Mazda 2022 model yılı için CX3  ve Mazda6’yı  durduracak . Bu iki araç serimizden ayrılacak olsa da markamıza kattıkları performans, tasarım, kalite ve güvenlikle gurur duyuyoruz. ”

Beklenen Bir Durumdu

CX-3’ün piyasan çekilmesi aslında çok büyük bir  sürpriz değil. CX-30’un piyasaya sürülmesinden sonra devam ettirilimesi için pek bir sebebi yoktu . Ayrıca Mazda, yakın zamanda model serisini sadece tek bir tasarım haline getirdi ve bu neredeyse resmi basın açıklaması kadar çekileceğini söylemekte etkiliydi.Mazda6 ve Mazda CX-3 Resmi Olarak Durduruldu.

Mazda6 ve Mazda CX-3 Resmi Olarak Durduruldu

Mazda6 İse Bizleri Şaşırttı

Mazda6’nın durdurulması bizi merak etmeye ve kafamızı biraz düşünmeye teşvik edecek. Herhangi bir otomotiv eleştirmenine bu sınıftaki en sevdikleri sedanın ne olduğunu sorun ve yanıtların çoğu ya Mazda6 ya da Honda Accord olacaktır . Bununla birlikte, satış rakamlarından memnun olamama durumu yok. Mazda6’nın on yıllık süreçte  en iyi yılı, 2015 yılında 57.898 otomobil satılarak geri döndü; ve o zamandan beri aşağı doğru bir ivme almıştı. Mazda, 2019’da yalnızca 21.524 satıldı ve salgın hastalıktan etkilendiği için 2020’de yalnızca 16.204 adet satıldı.Birçok uzman otomobilin üstün sürüş dinamikleri ve lüks iç tasarımını öne çıkarırsa çıkarsın, pazar umursamıyor gibi görünmektedir.

Mazda6 ve Mazda CX-3 Resmi Olarak Durduruldu

Yine De Umut Var

Yine de ufukta bir miktar umut var. Raporlar ve söylentiler , Mazda’nın arkadan itişli; ve sıralı altı motordan güç alan yeni bir orta boy sedan ile çıktığına işaret ediyor. Sadece bu söylentilerin doğru olduğunu ve ABD’nin Mazda için kesinlikle bir amiral gemisi olacak ürünün ihtişamını yaşayacağını umabiliriz .

Mazda’ya gelecekteki sedan stratejisini sorduk ve bir sözcünün; “şu anda gelecekteki ürünlerin ayrıntılarını paylaşamayız” standardı yanıtını aldık. Bu RWD I6 sedan bir gün yüzeye çıkarsa; Mazda’nın ona yeni bir isim vermesi ; ve “Mazda6” yı sonsuza dek kullanımdan kaldırması şansı her zaman vardır.

Bu arada, 2021 Mazda6 serisine birden fazla koltuk seçeneği ; ve isteğe bağlı 2,5 turbo motor seçeneği sunulmuştur. Carbon Edition bu yıl siyah kaplama ve özel kırmızı deri iç mekana ile sunmaktadır.

2.El Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here