Mercedes-Benz ve Tencent Ortak Oldu

0
1197

Mercedes-Benz ve Tencent Otonom Sürüş konusunda ortak oldu. Mercedes Çin pazarında etkili bir şekilde rekabet etmek için Tencent ile ortaklık kurdu.

Mercedes-Benz’in yerel yan kuruluşu olan Daimler Greater China, Tencent’in mobil bölümü ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. İki şirket ortaklaşa üst düzey otonom sürüş teknolojisini geliştirmeyi planlıyor.

Mercedes-Benz ve Tencent Ortaklığı

Bu ortaklık Mercedes’in kendi kendine sürüş teknolojisini geliştirmek ve test etmek için yapay zekaya odaklanacak. Ayrıca iki şirket tarafından yapılan bu çalışma ile Mercedes’in Çin’de yeni teknolojiler geliştirmesine ortam sağlayacak.

İki firma tarafından ortak kullanılacak olan Çin’deki laboratuvar burada hizmet ve teknolojiyi geliştirmek için çalışacak. Ayrıca bu laboratuvar sayesinde Çin pazarına daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor.

Çin’de, yabancı şirketler genellikle karmaşık trafik koşulları nedeniyle bu alanda yerel şirketlerin gerisinde kalıyor. Bu yüzden Mercedes Çin pazarındaki trafik koşullarına uyum sağlamak için bu ortaklığı kurmuş oldu.

Bu ortaklık sayesinde Mercedes, Tencent’in diğer rakiplerine sağladığı bilgi ve teknoloji uzmanlığa erişmesinin de önünü açmış oluyor.

Daimler Greater China’nın kıdemli başkan yardımcısı Georg Engel Hans bu ortaklığı şu sözlerle ifade etti:

“Mercedes-Benz Seviye 3 otonom sürüş sistemi için sert yasal gereklilikleri karşılayan dünyadaki ilk otomobil şirketi oldu. Çin’de otonom sürüş teknolojisinin gelişimini hızlandırmak için Tencent gibi yerel bir ortakla çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Mercedes ve Tencent İlk Kez Bir Araya Gelmiyor

Tencent, Mercedes için otonom sürüş desteğinin yanında araç güvenliği konusunda da gereken uzmanlığını sağlayacağını ifade etti.

Bu ortaklık ile bu iki şirket ilk kez bir araya gelmiyor. Daha önce 2015 yılında Mercedes MyCar hizmetlerini de Tencent’in yardımıyla geliştirmişti.

Her iki şirket de bu ortaklığın kendi kendine sürüş teknolojisinin ötesine geçeceğine inanıyor. Ayrıca Tencent ilerleyen süreçlerde her iki tarafında daha fazla işbirliği konusunu araştırmak isteğini belirtti.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here