Mercedes-AMG One Hiper Otomobil Testlere Başlıyor

1
2566
Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG, otomobilin gelişmiş test aşamasının yeni görüntülerini ve ayrıntılarını yayınlayarak, ertelenen Project One hiper otomobil programı konusundaki uzun sessizliğini bozdu. Model, üretim için sadece ‘One’ adını kullanacak.

  • Mercedes-AMG One, Formula One’dan türetilmiş 1.6 litrelik bir V6 kullanacak ve 1.000 hp’nin üzerinde güç üretecek.
  • Statik testleri, markanın Immendingen test sahasında başladı.
  • Mercedes-AMG One’dan sadece 275 adet üretilecek.

Mercedes-AMG One’ın gücü ne olacak?

Hiper otomobil, Mercedes-AMG’nin şampiyonluk kazanan 2017 Formula 1 otomobilinden uyarlanmış ve 1.000 beygirden fazla güç üreten hibritlenmiş 1.6 litrelik bir V6 motor kullanacak. One hiper otomobil ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmış olarak gelecek.

Mercedes-AMG One ne zaman çıkacaktı?

Otomobilin başlangıçta 2019’un başlarında geri dönmesi gerekiyordu, ancak bu tarihin, karmaşık güç aktarım mekanizmasının bir benzin partikül filtresi kullanarak, performanstan ödün vermeden WLTP emisyon standartlarına uymasını içeren mühendislik mücadeleleri nedeniyle geri çekildiği anlaşılıyor.

Mercedes-AMG One

F1 tabanlı motorun yarış spesifikasyonunda yaklaşık 5.000 dev / dak olan rölanti hızında da sorunlar meydana geldi. Mühendisler, üniteyi yaklaşık 1.200 dev / dak gibi bir rölanti hızında düzgün bir şekilde çalıştırmakla görevlendirildi; bu, “muazzam bir zorluk” olarak tanımlandı.

Yeni Mercedes-AMG hiper otomobil test süreci ne kadar ilerledi?

Test artık statik süreçlerin ötesine geçti ve test izlerine odaklanıldı. Şirket, “yolda giden bir araç için sürüş dinamikleri ve performansında yeni bir boyuta ulaşmak” amacıyla Immendingen test alanını kullanıyor.

Geliştirme hedefleri arasında, motorun “günlük performans açısından mükemmel” olması ve 26 km’ye kadar tamamen elektrikli modda çalışabilmesi yer alıyor. Otomobilin, konseptin performans iddialarını 350 km / s maksimum hız ve 6.0 saniyede 0 ila 200 km / s hızda karşılayıp karşılayamayacağı henüz belli değil.

Testler yakında Nürburgring’e taşınacak, burada firma muhtemelen ayarlama tamamlandıktan sonra bir tür tur rekoru kıracak.

Mercedes-AMG One’ın konseptten ne kadar farkı var?

Hiper otomobil , 2017 Mercedes-AMG Project One konsept otomobilinin tasarımının çoğunu korudu . Aerodinamik işlevlerde yapılan küçük revizyonlar görülebilir ve bunlar, üretimden önce yeniden değiştirilebilir. Pist testleri, panjurlar, ön kanatlardaki hava çıkışları ve arka rüzgarlık gibi aktif aero bileşenlerini kalibre etmeye odaklanıldı. Üretim özelliklerinin açıklanması da dahil olmak üzere One’ın diğer detayları henüz yayınlanmadı.

Kaç tane Mercedes-AMG One ünitesi üretilecek ve teslimatlar ne zaman başlayacak?

Mercedes-AMG, One hiper otomobilin yalnızca 275 örneğini üretecek ve hepsi şu anda 2,27 milyon € (yaklaşık 19 milyon 500 bin TL) fiyatına satıldı.

Müşterilere otomobillerinin 2021 “boyunca” uluslararası pazarlarda teslim edilmesini beklemeleri söylendi.

2. El Mercedes-Benz İlanları İçin Tıklayın

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here