Lotus Lambda Elektrikli SUV: 750 HP ve 580 KM Menzil

0
1252
lotus suv

Lotus, tarihinin en önemli modellerinden birini geliştirmeye başladı. “Lambda” kod adı verilen model, markanın daha önce ulaşamadığı satış rakamlarına ulaşmasını sağlamak için tasarlanıyor. Markanın Çinli sahibi Geely, Lotus markasını dünya çapında lider bir lüks marka haline getirmek istiyor. Bu amaçları için ise Lotus Lambda, oldukça yeterli olacak.

Autocar dergisinin haberine göre Lambda, başlangıçta herkesin düşündüğü hibrit yerine tamamen elektrikli olacak. 2022 yılında üretimi başlayacak aracın hedef pazarı ise premium elektrikli araçlara talebin yüksek olduğu Çin.

Lotus’un eski patronu Jean-Marc Gales tarafından tasarlanan SUV projesi ilk olarak 2016 yılında ortaya atıldı. O zamanlar amaç Geely çatısı altında bulunan Polestar ve Volvo markalarının hibrit aktarma organlarını kullanarak bir araç geliştirmekti.

Lotus Lambda İle Birlikte Pazarını Büyütecek.

Projenin tasarlandığı yıllarda elektrikli araç pazarı şu anda olduğundan çok daha az gelişmiş durumdaydı. Geçen yıl 1.2 milyondan fazla elektrikli otomobilin satıldığı Çin’de, devlet teşvikleri ile pazar daha da büyütülmeye çalışılıyor. Bu nedenle Geely, içten yanmalı bir motor yerine tamamen elektrikliyi tercih etmiş durumda.

Lotus, yeni modelin özellikle Çin ve ABD gibi pazarlarda markanın satış hacminin büyümesine öncülük etmesini istiyor. Markanın ilk hedefi, önümüzdeki birkaç yıl içinde satışları üç kattan fazla artırarak, Lotus’u yıllık 1500 otomobilden yaklaşık 5000 adede ve gelecekte bunun daha da ötesine taşımaktır.

Bu hacim büyütme planının ilk büyük adımı, gelecek yıl çıkacak olan V6 motorlu hibrit bir spor otomobil olan “Esprit” olacak.

Lambda Nerede Üretilecek?

Lotus’un Hethel’de bulunan fabrikası şu anda büyük çaplı bir tadilattan geçiyor. Lotus Lambda modelinin ise başlangıçta bu fabrikada üretileceği tahmin ediliyordu. Bu fabrika ile birlikte Lotus, yıllık 10.000 araç kapasitesine çıkabilir. Ancak, Lotus’un yaptığı açıklamalara göre bu fabrikanın sadece spor otomobillere ayrılacağı söyleniyor.

Çatı firma olan Geely, Çin’in Wuhan kentinde yıllık 150.000 kapasite sağlayabilecek bir fabrikanın inşaasını tamamladı. Yaklaşık 1 milyar sterline mal olan bu fabrika, markaya daha büyük bir ölçek ekonomisi sağlayacak. Bu fabrikanın büyük bir kısmı Çin pazarında satılan Geely ürünleri için olsa da, Lotus SUV’si için ayrı bir bölüm oluşturulacağı söylendi.

Lotus Lambda isimli elektrikli SUV, Geely’nin yakın zamanda duyurulan Sürdürülebilir Deneyim Mimarisini kullanıyor. Bu sayede Lotus, Hethel fabrikasında tüm mühendislik ihtiyaçları için grubun tüm imkanlarını kullanabiliyor.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here