Jaguar, F-Type Heritage 60 Edition’ın piyasaya sürülmesiyle ikonik Jaguar E-Type 60. yıldönümüne özel olarak model üretimi yapılacak. Üretim dünya çapında sadece 60 adetle sınırlandırılacak ve hem Coupe hem de Cabrio gövde stillerinde satışa sunulacak. Bu sınırlı üretim modeli yıl dönüm kutlamasına özel olarak yapılacak. Gelin bu özel üretimi hep birlikte inceleyelim..

Jaguar E-Type Yıldönümüne Özel F-Type Heritage 60 Edition Üretilecek

1960’lardan beri yeni bir Jaguar’da sunulmayan benzersiz Sherwood Green boyası, F-Type Heritage 60 Edition’ı diğer modellerden hemen ayırır. Araçta özel dokunuşlar var, özel elmas dönüşlü parlak siyah 20 inç dövme alaşım jantlar, siyah fren kaliperleri ve benzersiz dış amblemlerle devam ediyor.

Jaguar E-Type Yıldönümüne Özel F-Type Heritage 60 Edition Üretilecek

İngiliz otomobil üreticisi, E-Type’ın dikiz aynası kasasından ilham alan ısmarlama bir alüminyum konsol kaplaması mevcut. Aracın koltuk başlıklarına kabartma bir Jaguar E-Type 60. yıldönümü logosunun bulunduğu iç mekan oldukça şık bir görünüme sahip. Özel F-Type’ın çekiciliğine ek olarak hatıra basamak plakaları, bir SV Ismarlama devreye alma plakası ve Caraway kenarlı halı paspaslar bulunmaktadır.

Jaguar E-Type Yıldönümüne Özel F-Type Heritage 60 Edition Üretilecek

Jaguar ticari direktörüden F-Type Heritage açıklamaları

Jaguar SV Bespoke ticari direktörü Mark Turner “İkonik Jaguar E-type’ın 60. yılını kutlamak için şimdiye kadarki ilk SV Ispoke sınırlı baskımızı yaptık ve dünya çapında sadece 60 araçla sınırlı tutularak sunulan en nadir F-TYPE’ı yaratmak için mükemmel bir an.” dedi. Ayrıca “F-TYPE Heritage 60 Edition için Jaguar E-Type’a çağdaş bir şekilde saygı gösteren bir tema geliştirmek için Jaguar Design ile yakın ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. 1960’ların Sherwood Green renginin bugünün F-TYPE’ı için tasarlanmış gibi görünmesi, Jaguar’ın spor otomobil tasarım çizgisinin kanıtıdır.” açıklamalarını ekledi.

Sınırlı üretilen Jaguar, F-Type R’ye dayanıyor; bu, 567 hp güç üreten 5.0 litrelik süper şarjlı bir V8 ile güçlendirildiği anlamına geliyor. Bu motor vites değiştiricilere sahip sekiz ileri otomatik şanzıman sayesinde dört tekerleğin tamamına 567 hp güç sağlıyor. Düz bir çizgide, coupe sadece 3,5 saniyede 96 km / sa (60 mil / saate) hıza çıkabilir ve toplamda en yüksek 300 km / sa hıza ulaşır. Bu özel üretim aracın İngiltere fiyatları 122.500 £ ‘dan (163.869 $) başlıyor.

İkinci El Jaguar İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here