Ferrari Purosangue SUV Görüntülendi: Eylül Ayında Geliyor

0
1036

Meraklıları tarafından ilgiyle beklenen Ferrari Purosangue SUV Eylül sonunda tanıtılması planlanmakta.

Ferrari’nin Maranello fabrikasında hafif bir kamuflajla test edildiği öğrenilmiştir. Sonrasında Araç tasarımıyla ve teknik özellikleriyle seri üretime hazır olarak görülmüştür. Uzun zamandır ilgiyle beklenen Ferrari Purosangue SUV, üretime hazır haliyle şirket için adeta bir dönüm noktası olacak.

Çünkü İtalyan şirket bugüne dek hep iki kişilik araçlar üretti. Bazı zamanlarda dört kişilik araç tasarımlarıyla otomotiv dünyasında yer almıştır. Yeni modelde genel olarak SUV gövdesine sahip bir araç tasarımıyla karşımıza çıkacak. Marka devamlı olarak Ferrari ruhunu yansıtan özgü tasarımlar yapmaktaydı. Her dönemde otomotiv sektörü içerisinde çok önemli markalar arasında yer almayı başarmıştır. Ferrari, bu kez alışılmışın dışında bir tasarımıyla geliyor. Spor araba tasarımlarıyla otomotiv dünyasını her zaman etkilemeyi başaran bu marka her zaman kullanıcıları tarafından ilgiyle takip edilmekte. Yeni modeli içinde oldukça iddialı olduğu söyleniyor.

Öyle ki bu yeni tasarım araç, şirketin kurucusu olan Enzo Ferrari’yi gururlandıracak. Sebebi ise Enzo, Ferrari yarış takımını finanse etmek adına halk için yeni bir araba tasarımı yapmıştır. Yeni SUV model tasarımıyla şirket satışlarının artması beklenmekte.

Yeni Ferrari Purosangue SUV

İki farklı motor seçenekleriyle eylül ayının sonunda satışa çıkarılması planlanıyor. Model Turboşarjlı V8 ve hibrit V12 motorları araçta sunulmakta. Giriş seviyesinde V8 motor, üst versiyonda ise elektrik destekli V12 motor kullanıcıları karşılayacak. Değerler henüz net bir oranla belli değil. LaFerrari hyper’da yer alan 950 beygir güç üretebilen hibrit ünitelere yer verileceği düşünülmekte.

Generated by pixel @ 2022-06-19T08:57:12.887558

Yeni Ferrari Purosangue SUV modelinde, mevcut Ferrari SF90’da 4.0 litrelik çift turbolu V8 ve üç elektrik motoru kullanılmakta.  Kullanılan bu elektrikli motorlardan ikisi ise ön tekerleklerde bulunmakta. Böylece araca dört tekerlek üzerinden çekiş sistemi kazandırmakta. Aynı sistem yeni Ferrari Purosangue SUV modeli içinde kullanılabileceği düşünülmekte. Ayrıca aracın en büyük rakibinin de 2018’de tanıtılan Lamborghini Urus olacağı yönünde fikirler var.

Böylelikle markanın hedeflemekte olduğu diğer çalışmalardan biri ise 2026 yılına kadar tüm tekliflerinin yüzde 60’ı hibrit olmak üzere elektrikli güç aktarma oranlarına sahip olmak. Son olarak geride kalan oranı içten yanmalı motor ile çalışmakta olan araçlar temsil edecektir.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here