Nürburgring’deki En Hızlı 5 Avrupalı Araba

0
3795
nürburgring en hızlı 5 avrupalı araba

Her otomobil tutkunun hayallerinden biri Nürburgring’e çıkabilmektir. Bugün sizlere Nürburgring’deki en hızlı 5 Avrupalı araba modelini göstereceğiz. Bilmeyenler için Nürburgring, dünyanın en ünlü yarış pistlerinden biridir. Yokuşlu yolları sayesinde sürücülere zor anlar yaşatan bu pist, 170 viraj, 300 metre yükseklik, 25 kilometre toplam mesafeyle de dikkatleri üzerine çekmekte.

Bu pistin sunduğu çeşitlilik nedeniyle, otomobil üreticileri araçlarını Nürburging’de test etmek istemektedir. Nürburgring’in değişen yolları ve şartları, her aracın kolaylıkla test edilebilmesini sağlar. Bu yüzden birçok farklı otomotiv devi, araçlarını satışa sunmadan önce Nürburging’de test eder. İşte Nürburgring’deki en hızlı 5 Avrupalı araba modeli…

Porsche 911 GT2 RS Porsche 911 GT2 RS

Şu an itibariyle Nürburgring’in en hızlı süre rekorunu elinde tutan Avrupa spor otomobili, Porsche 911 GT2 RS Manthey Racing modelidir. 911 GT2 RS, Weissach paketine benzer ancak daha hafif Magnezyum BBS jantlar ve yükseltilmiş kitlerle ön plana çıkıyor. Tamamen Alman otomobil üreticisi Porsche tarafından ayarlanan Manthey Racing, 5:19:00’lık süresiyle birinci sırada yer almakta.

Mercedes-Benz AMG GT Black Series

nürburgring en hızlı 10 avrupalı araba Mercedes-Benz AMG GT Black Series

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in AMG GT Black Series’i Nürburgring’deki en hızlı ikinci Avrupa spor otomobili olarak yer almakta. Black Series, markanın nihai modellerinden biridir. İnanılmaz aerodinamik tasarım, ayarlanabilir ön süspansiyonlar ve Michelin’in AMG uygulamaları için geliştirdiği özel lastikler gibi Black Series’i özel kılmakta. Ayrıca bu aracın 4.0 litrelik çift turbo V8 motorunda belirli iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Mercedes-Benz AMG GT Black Series’in Nürburgring’deki tur süresi 6:38:84’dür.

McLaren P1 LM

McLaren P1 LM

McLaren P1 LM, McLaren P1 GTR’nin yol odaklı versiyonudur. Sadece 5 adet üretilen P1 LM, P1’lerin en özel ve son versiyonudur. McLaren bu araba ile Nürburgring’de de adını duyurdu. McLaren P1 LM’in Nürburgring’deki rekoru 6:43:20’dir.

Lamborghini Aventador SVJ

nürburgring en hızlı 5 avrupalı araba Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini hızlı otomobiller üretir. Aventador modelinin güçlendirilen ve pist odaklı versiyonu SVJ modelidir. 6.5 litrelik V12 motor, Lamborghini ALA teknolojisiyle birleşmekte. Aventador SVJ’nin Nürburgring’deki rekoru 6:44:97’dir.

Lamborghini Huracan

nürburgring en hızlı 5 avrupalı araba Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan Performante, bir zamanlar otomobil dünyasının en hızlı modeli olarak bilinmektedir. Porsche 918 Spyder’dan beş saniye daha hızlı tur atarken, Avrupalılar tarafından daha ulaşılabilir araç modelidir. Perfomante, Huracan LP610-4’e dayanıyor. Huracan Performante’nin Nürburgring’deki rekoru 6:52:012’dir.

İkinci El Otomobil İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here