Sahip Olmak İsteyeceğiniz 5 Fransız Konsept Arabaları

0
2320
5 Fransız Konsept Arabaları

Birçok farklı marka zaman zaman konsept araçlarını medyaya sunar. Bu konsept arabalar, bizlere geleceğin otomobil modelleri hakkında bilgiler verir. Fransız otomobil üreticileri, konsept araba dünyasında da önemli etkilere sahiptir. Yıllar geçtikçe, otomobil üreticileri inanılmaz sayıda konsept otomobil modelini gösterime sundu. Jet görünümlü Cadillac Cyclone’dan akıllara durgunluk veren Bugatti Hyperion XP-1’e kadar birçok farklı konsept modeli gördük. Ancak çoğu konsept arabası seri üretime geçemedi. “Sahip Olmak İsteyeceğiniz 5 Fransız Konsept Arabaları” adlı içeriğimizde birbirinden değerli modelleri göstereceğiz.

DS Aero Sport Lounge

5 Fransız Konsept Arabaları DS Aero Sport Lounge

SUV çılgınlığı 2000’lerin başında başladı. Lüks ve sportif SUV’nin giderek daha fazla talep gördüğünü fark eden Fransız otomobil üreticileri, hızlı ve şık SUV modeli yapmaya karar verdi. DS Aero Sport Lounge iddialara göre 670 hp güç üretir. Tasarım olarak son derece şık ve keskin hatlara sahiptir. Bu tasarım ve güç, konsept aracın popülaritesini arttırmakta.

Renault EZ-Ultimo

5 Fransız Konsept Arabaları Renault EZ-Ultimo

Bilim kurgu tutkunları için Back To The Future ve Batman gibi filmler çok önemli. Renault bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi gözüken bu modelini konsept olarak bırakmamakta çok kararlıydı. Konsept olarak elektrikli motora sahip olan Renault EZ-Ultimo, gelecek 100 yıl içinde satışa sunulamayacak kadar iddialı durmaktadır.

Peugeot e-Legend

5 Fransız Konsept Arabaları Peugeot e-Legend

Listemizdeki en iyi ve konsept olarak kalmayacak araç modellerinden biri de Peugeot’un e-Legend modelidir. İlk olarak 1970 yılında ticarileştirilen Peugeot 504, Peugeot’nun en popüler modellerinden biri oldu. 1974’te Peugeot ve Volvo arasındaki bir işbirliği gerçekleşti. Bu sayede 2.7 litrelik V6 motorlu 504 Coupe modelleri karşımıza çıktı. E-Legend, Peugeot’nun elektrikli muscle araba modelidir. Retro görünümüne ve umut verici performansına rağmen yüksek maliyet, aracın konsept olarak kalmasına neden oldu. 

İkinci El Peugeot İlanları

DS Automobiles E-Tense

DS Automobiles E-Tense

Bu konsept otomobile baktığımız zaman gözümüzde Audi’nin R8 modeli canlanmakta. E-Tense, bir zamanlar bir Fransız otomobil üreticisi tarafından piyasaya sürülen en umut verici süper otomobildi. Araç, 402 hp üreten elektrikli motora sahiptir. 

İkinci El DS İlanları 

Renault Trezor

Renault Trezor

Renault’un dikkat çeken konsept araçlarından biri de Trezor modelidir. Bu model şık ve yenilikçi yapıya sahiptir. Verilen bilgilere göre McLaren elektronik sistemleri ve 28 kWh Li-ion pil ile donatılmıştır. Trezor, 4 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır.

İkinci El Renault İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here