Tesla Üretimi Sekteye Uğrayabilir; Elon Musk Açıkladı

Tesla fabrikaları milyarlarca dolar zarar etmeye başladı.

0
910
Tesla üretimi, Elon Musk açıklama

Elon Musk’ın açıklamasına göre Tesla üretimi sekteye uğrayabilir. Buna göre Musk, Tesla’nın Berlin’de ve ABD’nin Texas eyaletinde yeni açılan fabrikalarının, Çin’de yaşanan pil sıkıntıları ve tedarik zincirinde gerçekleşen aksamalar sebebiyle milyarlarca dolar zarar ettiğini söyledi.

Tesla Üretimi Sekteye Uğrayabilir

Tesla fabrikaları büyük zarar etmeye başladı. Şirket, Çin’de Şanghay da dahil olmak üzere ülkenin bir çok bölgesinde uygulanan koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle çalışmalarını sürdürmekte zorlanıyor. Elon Musk, bu durumun sonucunda tedarik zincirinde çok büyük aksamalar olabileceğini söyledi. Ardından ise bu sebeple Tesla üretiminde kesintiler olabileceğini duyurdu.

Tesla üretimi, Elon musk

Tesislerin Tesla Üretimi Neredeyse Sıfır

Musk son açıklamasında “Berlin ve Austin’deki fabrikalar şu an birer para fırını. Sanki paranın alev alev yandığını duyar gibiyim” dedi. Diğer yandan ise Musk, “Tesisler milyarlarca dolar zarar ediyor. Çok fazla giderleri var ve üretimleri neredeyse sıfır” şeklinde açıklama yaptı.

Elon Musk, “gigafactory” adını verdiği otomobil fabrikalarını bu yıl açmıştı. Fakat fabrikaların üretimlerini hızlandırmakta başarısız oldukları ve özellikle Austin’deki tesisin çok geride kaldığı görüldü. Geçen ay yapılan bir röportaj sırasında Musk, tüm bunların çözülebileceğini fakat çok dikkatli hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Çin’de Pandemi Kısıtlamaları Uygulanıyor

Çin’de özellikle geçtiğimiz ay koronavirüs vakaları tekrardan artış gösterdi. Bu sebepten ülkenin birçok şehrinde kapsamlı kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasakları uygulandı. Diğer yandan bu tedbirler kapsamında ithalat ve ihracata da kısıtlamalar geldi. Bu kısıtlamalar Tesla gibi şirketleri zor durumda bıraktı. Musk, Tesla’nın Şanghay’daki üretimini haftalarca durdurmak zorunda kaldığını, bunun şirket için “çok zor” olduğunu söyledi.

Tesla İçin İşler İyi Gitmiyor

Tesla geçtiğimiz hafta ABD’deki araç fiyatlarını yaklaşık yüzde 5 artırdı. Buna sebep olarak ise alüminyum ve lityum gibi ham maddelerdeki artışları gerekçe gösterdi. Musk, bu hafta ise ekonomiden çok endişeli olduğunu söyledi. Diğer yandan ise uluslararası işgücünü yüzde 3,5 oranında azaltabileceğine işaret etti.

Tesla cephesinde tüm bunlar yaşanırken ise  Alman araç üreticisi BMW, Çin’de 2,2 milyar dolarlık tesisinde üretime başladığını duyurdu. İlerleyen süreçte Tesla’nın ne gibi hamleler yapacağını hep beraber göreceğiz.

Tüm Satılık Tesla İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here