Aston Martin’in 80.000 Dolarlık kavisli ekranlı yarış simülatörünü ve tüm özelliklerini son hali ile derledik. Oyun oynayanların sayılarının arttığı 2020 yılında tanıtılan yarış simülatörünün son fiyatı 80.000 dolar. Neredeyse birçok arabadan daha pahalı olan bu simülatörün önceki sene çıkış fiyatı 74.000 dolara satılıyordu.

Aston Martin‘in lüks geliştirmelerinin en yenisini yani Aston’un yarış simülatörünü incelemek istedik. AMR-C01 80.000$’a mal oluyor ve 124.5 cm’lik (49 inç) kavisli bir ekrana ve hassas oturma düzenine sahiptir. Ancak bu birkaç yıl önce denenmiş Valkyrie sürüş simülatörü C/D’ den farklıdır. 2020’de Aston’un pahalı AMR-C01 simülatöründen ilk bahsettiğimizden beri, planlanan 150 taneden sadece 20’si satıldı. Bu yüzden üretilmiş simülatörlerden bir tane almak için hala fazla ürün var.

Sizde bir oyun sever olarak devasa bir ekrandan akan bir hayali araba oyunu hazinesine binlerce km sürmüş olabilirsiniz. 2020’de ülkenin yarısından fazlası video oyunlarına yöneldi. Görünüşe göre çoğu kişi yeni bir web kamerası ve monitör satın aldı. Üretim zincirlerinin dağıldı ve ev ofisleri elektronik cihazlar için yuva haline geldi. Ayrıca oyun satışlarındaki ani artışta göz ardı edilemeyecek kadar büyük.

Aston Martin'in 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü

Günümüzün en büyük zaman alıcı sürüş oyunu olan Aston Martin AMR-C01’e, dünyanın en zengin oyuncularının evlerine park edecek 80.000 dolarlık karbon fiber Jet Ski benzeri bir cihaza getiriyor.

Yarış Simülatörü ile Oynayacağınız Oyunlar

Kendi odanızın içinde, bir Vantage GT4’ün direksiyonunun arkasındaki Laguna Seca’da ve ardından sürükleyici Assetto Corsa içinde AMR-One’da şansınızı deneyebilirsiniz. Bu Forza değil, bu nedenle bir Aston’u taş duvara çarparak puan toplamak yerine Assetto, bir lastik kire değdiğinde sizi cezalandırıyor. GT4 kayarken boyundurukları bırakın ve güçlü arkadan çekişli araba soldan sağa ve tekrar sola kenetlenir. Bu gibi sürüşlerde aracınız dizlerinize doğru bir şekilde delinir. Bir yarış arabasına asla kötü davranmaman gerekiyor ama çok hafif bir dokunuşa gücün yetmez. Delinmiş metal fren pedalı aynı şekilde çalışır. Bunun ile derin ve kasıtlı olana kadar durmaz.

Aston Martin'in 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü yukardan görünüşü

Assetto gibi oyunları birçoğunuz gerçekten eğlenceli bulmayabilirsiniz. Assetto daha çok Project Cars, iRacing ve diğer motor sporları oyunlarında yüzlerce kilometre yol kat eden gerçek yarış arabası sürücüleri için eğitim araçlarıdır. Ancak hız duygusu fizikten daha etkileyici olabilir.

Aston Martin’in 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü

AMR-C01, minyatür bir IMAX filmi gibi tek bir 124.5 cm (49 inç) kavisli ekran kullanır. Eğimli A sütunları ve ön cam çevreyi dolduruyor. Araç içi görünüm, fiziksel direksiyon simidinin çevresini sarar. Birden fazla ekranı metal bir kafese bağlayan sim’ler mevcut.

Aston Martin'in 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü
Aston Martin’in 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü| Ekran

AMR-C01’e girmek, bir oturma odası simülatörü için neredeyse çok zor bir egzersizdir. Yüksek karbonlu eşik ve sert kova şeklinde oturağı esnek bir çerçeve ve bazı zarif hareketler gerektiriyor. Koltuk için elektrikli ön/arka ayarlamalar rahat bir oturuş sağlar. Konsolda, kırmızı kapaklı kapatma anahtarının yanındalar. Ve boyu 183 cm’in üzerindeki herkes geride durmalı ve izlemeli. Çünkü uzun boylu insanlar gerçek egzotik arabalara veya simüle edilmiş arabalara pek uymaz.

Aston Markalı Bir Simülatör Fikri

Araba markasının bu fikri, Turner ve Aston’un baş tasarımcısı Marek Reichman arasında başladı. Şasi, Aston’un yarış renklerinden veya fabrika boyalarından herhangi biriyle geldi. Koltuk döşemesi ise herhangi bir renkte deri veya mikro süette mevcuttur. Burundaki kazınmış Aston arması başka bir Valkyrie dokunuşudur.

Aston Martinin 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü Koltuğu
Aston Martin’in 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü| Koltuk

Sadece 150 örnek oluşturmaya yardımcı olacak İngiliz şirketi Base Performance Simulators’u yöneten James Guess, “Fikir güzel bir şeye sahip olmaktı.” diyor. Üstelik bu ürünler Curv Racing Simulators adı kullanılarak pazarlanmaktadır.

AMR-C01, Windows tabanlı herhangi bir yarış oyununu çalıştırabilir. Kasadaki kullanışlı bir yuvaya uyan bir kablosuz klavye ve izleme dörtgeni vardır. Bir surround ses stereo sistemine bağlandığınızda dünya ile bağlantınız kesilir.

Aston Martinin 80.000 Dolarlık Yarış Simülatörü

Bununla birlikte, Aston’un ipeksi derisinin altındaki donanım pek üst kalite değil. 120 Hz monitör, en iyi oyun ekranlarından 4K veya 8K’da bile değil, 2K çözünürlükte çalışır. Bir Nvidia GeForce RTX 3070 olan grafik kartı, 3080 ve 3090 yonga setleri tarafından önemli ölçüde geride kaldı. Intel işlemci, kanayan hızlı 10 çekirdekli i9 değil, eski i7’dir. Birçok yarış oyunu henüz bu süper silikon harikalarının sınırlarına dokunmadı. Yine de kısa bir süre içinde AMR-C01, ev oyuncuları tarafından fiyatın çok altında yapılan daha hızlı donanımlarla yenilenecek. Guess, alanın büyük bir kısmı oyuncunun bacaklarını ve ayaklarını barındırdığı için bilgisayar donanımının içine sığmayacağını düşünüyor. Ama yine de, bir Aston Martin her zaman en son teknolojiden daha fazlasıdır.

İkinci El Aston Martin İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here