Aston Martin manuel şanzıman kullanmayı bırakıyor! Aston Martin, değiştirmeyeceğini söylemesine rağmen manuel şanzıman kullanmayı bırakacak. Vantage muhtemelen şirketin son modern üç pedallı Aston Martin‘i olacak. Otomatik şanzımanın daha kullanışlı olması ve alıcıların daha çok tercih etmesi bu sonuca davetiye çıkardı. Ayrıca elektrikli araçların yoğunlaştığı, sıfır emisyona yönelen otomobil pazarında bu kararın doğru olduğunu düşünüyoruz.

Aston Martin Manuel Şanzıman Kullanmayı Bırakıyor

Aston Martin, 2019’da manuel Vantage AMR’yi ortaya çıkardığında, şirket manuel spor otomobil satan son üretici olacağına söz verdi. Ancak, yeni atanan CEO Tobias Moers sayesinde, saf pazara olan bu bağlılık sözünün tutulmayacağı söylendi. Bu durum manuel şanzıman isteyen alıcıları olumsuz etkiliyor.

Moers, yakın tarihli bir röportajda Road & Track’e Aston Martin’in manuel şanzımanı tamamen çıkarmayı planladığını doğruladı. Daha önce Mercedes-AMG’yi yöneten CEO, Avustralya medyasına da vites kutusu modeli için açıklama yaptı. Buna göre manuel şanzıman 2022 yenilemesi için Vantage serisinden aşamalı olarak çıkarılacak. Bu, üreticinin, kılavuzun ileride Vantage için bağımsız bir seçenek olmasını gerektiren önceki planlarıyla çelişiyor.

Aston Martin Manuel Şanzıman Kullanmayı Bırakıyor!

Avustralya basınında bir yuvarlak masa etkinliği sırasında Moers, “Manuel araba hakkında birkaç değerlendirme yaptık. Artık böyle bir aktarım organına ihtiyacınız yok.” dedi. Ayrıca, Tobias Moers “Her yıl emisyonlarla ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor. Çünkü manuel şanzıman ısmarlama bir güç aktarma organıdır. Bunun günümüz arabaları için hiç bir anlamı yok.” açıklamalarını ekledi.

Yeni Vantage’da Aston Martin’in bir el kitabı sundu ve çoğu eklenti ile alıcıları oldukça memnun bıraktı. Kitapçık incelendiğinde özellikle AMR’nin fiyatı oldukça yüksek bulundu. Aston Martin, sevindirici haberi verdi ve 2021 Vantage’ın hala manuel seçeneğe sahip olacağını doğruladı. Şirket yetkilileri alıcılara, paralarının karşılığını en iyi şekilde alabilmeleri için son standart manuel şanzımanlı Vantage’ın otomobil pazarlarına ulaşmasını beklemelerini tavsiye etti.

Aston Martin Manuel Şanzıman Kullanmayı Bırakıyor!

Diğer yandan manuel şanzımanın 2021 yılından sonraki modellerinde bulunmayacağı çoğu kişiyi üzdü. Aslında elektrikli araçlara geçiş döneminde bu yeni duruma çok şaşırmadık. Bu tam da beklenen bir sonuçtu. Moers, Aston alıcılarının “ezici bir çoğunlukla” otomatiği tercih ettiğini söylüyor. Bu nedenle özellikle şirketin mevcut mali durumu göz önüne alındığında, manuel kullanmaya devam etmesi mantıklı değil.

İkinci El Aston Martin İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here