İstanbul Park’ta Pole Pozisyonu Alan Lance Stroll Kimdir ?

0
1250

Formula 1 2020 sezonunun Türkiye ayağında sıralama turlarında sürprizler yaşandı. En iyi sıralama turunu atarak Pole pozisyonu alan Lance Stroll dikkatleri üzerine çekti. Yarışa birinci sıradan başlayan ve uzun bir süre de yarışı birinci sırada götüren Lance Stroll kimdir ?

Lance Stroll Kimdir

Kanadalı Formula 1 pilotu 1998 doğumludur. Aslında pilot olma hikayesi uzun ve zorlu bir başarı hikayesi değildir. Kendisi şu anda Racing Point takımının sahibi olan Lawrence Stroll’ün oğludur. Tabi bu direkt olarak geldi ve pilot oldu demek değildir ancak bir F1 pilotu olmasındaki en büyük etkilerden birisi kesinlikle babasıdır. 2014’te İtalya F4 şampiyonu, 2015’te Toyota Racing Series şampiyonu ve 2016 FIA Avrupa Formula 3 şampiyonu oldu. 2017 Yılında babasının Williams F1 takımına yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Böylelikle de Williams Takımı’nın bir pilotu olarak çaylak olarak F1 de boy göstermeye başladı.

Lance Stroll

 

Williams Takımı Dönemi

2017 ve 2018 yıllarında çaylaklık dönemi geçiren Lance Stroll, pek başarılı sezonlar geçiremedi. Bu başarısızlıklarda en büyük etmenin Williams araçlarının yeterince iyi olmaması gösterildi. Yine de 2017 Azerbaycan Grand Prix’inde 3. olarak ilk podyumunu gördü ve Formula 1 tarihinde podyum gören en genç ikinci pilot olma başarısını gösterdi. Bir sonraki sezon ise daha büyük bir kabusa dönüştü ve sadece 6 puan toplayabildi. 2019 Yılında babası Lawrence Stroll tarafından Racing Point satın alındı. Böylelikle de Stroll Racing Point takımına geçiş yaptı.

Lance Stroll

Racing Point Takımı Dönemi

Esteban Ocon’un takımdan gönderilmesiyle Racing Point pilotluğunu eline alan Lance Stroll artık bir pembe panterdi. 2019 yılında da hiç pole ya da podyum görememişti. Genel manada orta ve arka sıralarda yarışı sürdüren bir izlenim elde etti. Sezon sonunda toplam 21 puan toplayarak sezonu 15. olarak bitirdi. 2020 Yılına gelindiğinde Racing Point takım araçları biraz daha iddalıydı. Tabiki pilotlar da artık daha tecrübeliydiler. 2020 İtalya Grand Prix’inde bir kez daha 3. olarak podyuma çıktı. Kariyerindeki 2. Formula 1 podyumu İtalya olmuş oldu. Ve tabiki Stroll’ün en büyük sürprizi İstanbul’da oldu. Kariyerinin ilk pole pozisyonunu almayı başararak büyük bir sevinç yaşadı. Ancak yarış esnasında bu birinciliği sürdüremedi ve yarışı 9. sırada tamamladı. Böylelikle hem ilk birinciliğini hem de 3. podyum şansını değerlendirememiş oldu. Babası Aston Martin’e ciddi bir yatırım yaptı. Bununla beraber 2021 yılında Racing Point takımı Aston Martin F1 Takımı olacak ve Stroll de bu takımın pilotu olacak.

Lance Stroll

İkinci El Araba İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here