Alınabilecek En İyi Elektrikli Araba Ford Mustang Mach-E mi?

Doğruyu söylemek gerekirse Ford Mustang Mach-E’yi ilk gördüğümüzde çok fazla etkilenmedik. Bunun öncelikli nedeni, Mach-E’nin geleneksel anlamda bir Mustang’e benzememesidir. Alıştığımız Mustang tasarım özellikleri yok ve crossover duruşu gerçekten de Mustang’in kimliğine aykırı duruyor. Özellikle markasını ve amblemini kaldırdığımız zaman bu araç, bizlere bir Mustang’i bile hatırlatamıyor. Elbette Ford bize Amerikan Muscle araba modellerinden ilham alan unsurlara sahip olduğunu söyleyecektir.

Bu arabayı kabullenecek olursak da günümüzdeki elektrikli araçlara göre iyi ve ilgi çekici bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Mustang Mach-E güzel ve zarif görünmektedir. Ayrıca Ford’un elektrikli araç sınıfına ve rekabetine atlamak için imajını tamamen yenilemeye istekli olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte tasarım özelliklerini bir kenara koyarsanız ve Mustang Mach-E’nin temellerini biraz daha derine inerseniz, bunun Ford’u başarmak için gerçekten önemli miktarda çaba harcayan bir mühendislik harikası olduğunu göreceksiniz. Özellikle bu aracın çok fazla gücü var ve çok hızlı gidiyor. Ayrıca iç mekan harika ve bugün mevcut olan en iyi özelliklerden bazılarıyla doludur. Yeni Mach-E’ye sadece bir kez bindiğinizde bu elektrikli otomobilin ne kadar yetenekli olduğunu anlamaya başlayacak ve onu 2021’in en sevilen otomobillerinden biri olarak göreceksiniz. Tüm bunlara ek olarak, dünya çapında Mach-E müşteriler tarafından çok iyi karşılandı ve şimdi tüm Mustang satışlarının büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Mustang Mach-E SUV Değildir Alınabilecek En İyi Elektrikli Araba Ford Mustang Mach-E mi?

Mach-E’nin aslında bir Mustang olup olmadığı konusunda günlerce tartışabiliriz. Ancak kesin olan bir şey, bu aracın bir SUV olmadığıdır. Ford öyle olduğunu iddia etse de Mach-E tasarım açısından bir crossover araç modeline yakındır. SUV çılgınlığı, küresel otomobil endüstrisini kasıp kavuruyor ve SUV’lar yeni trend gibi göründüğü için Ford, pazarlama avantajından faydalanmak istiyor. Ford Mustang Mach-E, Mustang adını kullanmaktadır. Bunun yanı sıra Mach-E kendi kişiliği de var ve yollarda harika görünür. Uzatılmış bir ön kaputu ve ona sportif bir dokunuş katmak için coupe benzeri bir arka kısmı var. İnanılmaz derecede etkileyici olan şey, beş yolcunun rahatça oturabilmesidir. Ayrıca iç düzen de benzersiz ve oldukça fütüristtir. Genel kalitesi birinci sınıftır ve direksiyon simidinin arkasındaki büyük orta konsol ve 10 inçlik gösterge paneli oldukça şık görünür. Böylece Mustang’in çok beğenilmesinin nedenlerinden biri, benzersiz tasarımı ve pratik iç tasarımıdır.

V6 veya V8 Yok Fakat Mach-E Hala Mustang Gibi ÇalışıyorAlınabilecek En İyi Elektrikli Araba Ford Mustang Mach-E mi?

Güçlü bir motoru olmayan bir Mustang düşünülemez. Ford, Mach-E’nin Mustang sahiplerinin talep ettiği performansı sunduğundan emin olmak için her şeyi yaptı. Bu bir elektrikli araç olduğundan Ford’un Mustang isim plakasını kullanacaklarsa, performansın ICE muadilleriyle eşleşmesi gerektiğinden emin olması gerekiyordu. Sunulan dört farklı Mach-E versiyonu ile herkese göre bir model var. Temel model yaklaşık 266 hp ve inanılmaz bir 580.29 Nm tork çıkışı var. bu da otomobilin 0’dan 100 kilometre hıza 5,2 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca 370 kilometre menzil sunmaktadır. GT olan en üst versiyonu yaklaşık 480hp ve 402 kilometre menzil sunmaktadır. Bu sayede 0’dan 100 kilometre hıza 3.5 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca 500 kilometre sürüş menzili sunan genişletilmiş bir orta menzilli versiyonu da var. Hangi varyantı seçerseniz seçin, her zaman canlandırıcı hızlanma hissetmeniz için bolca güç vardır.

Ford, güç ve hızlı hızlanmanın yanı sıra Mach-E’deki ağırlık merkezinin normal Mustang’den sadece 1,2 inç daha yüksektir. Bu, elektrikli Mustang’in inanılmaz derecede iyi bir yol tutuşuna sahip olduğunu gösterir. Mach-E, Tesla Model Y ile doğrudan rekabet ediyor. Temel modellerde o kadar hızlı olmasa da kesinlikle çok daha iyi bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak Mach-E’yi sürmek gerçekten çok eğlenceli ve Mustang ismine bu şekilde sadık kalıyor.

Mach-E Teknolojiyle Dolu Alınabilecek En İyi Elektrikli Araba Ford Mustang Mach-E mi?

“Alınabilecek En İyi Elektrikli Araba Ford Mustang Mach-E mi?” adlı içeriğimizde son olarak Mach-E’nin teknolojik özelliklerine değineceğiz. Ford Mustang Mach-E, Tesla’dan daha büyük ilerlemeler sağlıyor. Genel tasarım Model Y’den daha iyidir. İç mekan ve kalite bile çok daha üstündür. Ancak Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E’den daha iyi bir menzile sahiptir. Teknoloji söz konusu olduğunda Mach-E daha fazla etkileyicidir. Çok sayıda sürücü destek sistemi ile birlikte gelir. Isıtmalı koltuklar ve diğer konforları vardır. Ayrıca o araba hakkında her şeyi kontrol edebileceğiniz eksiksiz bir telefon bağlantısına sahiptir. Her şey düşünüldüğü zaman Mustang Mach-E pazarı olumlu yönde etkiledi ve Ford için büyük bir başarı oldu.

İkinci El Ford Mustang İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here