En Güçlü 4 Silindirli Motora Sahip Araba Modelleri… Otomobil pazarındaki en fantastik araba modellerinden bazıları dört silindirli motorlara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle çevre politikalarının sıkılaşması ve toplumların ekonomik durumlarının kötüleşmeye başlaması, otomotiv endüstrisinin de ortaya çıkardığı araç modellerinde birçok farklı değişikliklerin olmasına yol açtı. Ayrıca benzin fiyatları fırladığından ve dünya çapında şehirlerde kısıtlamalar arttıkça, birçok üretici araçlarına güç sağlamak için daha küçük, daha verimli motorları tercih etti.

Geçmiş yıllarda, büyük güç altı veya sekiz silindirli büyük motorlardan geliyordu. Ancak son zamanlarda dört silindirli motorlar, silindir sayısının her zaman daha yüksek beygir gücü anlamına gelmediğini kanıtlıyor. Sıklıkla daha yüksek güç-ağırlık oranlarıyla, daha küçük motorlara sahip bu küçük otomobiller, daha büyük rakiplerini geride bırakabilir.

Dört Silindirli Mercedes-AMG Turboşarjlı 2.0L En Güçlü 4 Silindirli Motora Sahip Araba Modelleri

2.0L sıralı dört silindirli motor, piyasadaki herhangi bir üretim dört silindirli motordan en fazla beygir gücünü üretir. Mercedes-AMG, bu motoru A45, CLA45 ve GLA45 gibi modellerde kullanmaktadır. Mercedes-AMG’nin motoru şaşırtıcı derecede 416 hp ve 500.29 Nm tork üretmektedir. Dört silindirli bir motorda olağanüstü performansı birleştirmek  oldukça zorlu bir iştir. Dört Silindirli Mercedes-AMG Turboşarjlı 2.0L motoru da en başarılı 4 silindirli motorlardan biridir.

2.5L Smartstream FR G2.5 T-GDi

Kia, Smartstream FR G2.5T-GDi motoruyla dört silindirli oyununu gerçekten geliştirdi. Daha küçük 2.0L’den daha fazla deplasmana sahip Smartstream, piyasadaki en güçlü dört silindirli motorlardan birini sunuyor. Kia Stinger GT’ye güç veren bu dört silindir, 300 hp ve 421.65 Nm tork üretmektedir. Bu harika motor, özellikle Kia Stinger’ın gelişmiş lüksü ile çevrelendiğinde rekabete karşı iyi bir performans sergiliyor.

EJ257 Turboşarjlı 2.5L Boxer 4En Güçlü 4 Silindirli Motora Sahip Araba Modelleri

Subaru, küçük sportif BRZ’den tam boyutlu Ascent’e kadar tüm ürün yelpazesine güç sağlayan çok çeşitli boxer dörtlü motorlar üretmesiyle tanınır. Dört silindirli motora olan bu bağlılık, şirketin piyasadaki en güçlü dört silindirli motorlardan bazılarını üretmesine olanak sağlamıştır. EJ, dünyaca ünlü Subaru WRX STI’ye güç veren motor olarak bilinmektedir. Ayrıca fantastik 310 hp ve 393.18 Nm tork ile STI hala en güçlü dört silindirli motorlardan birini sağlıyor.

Chevrolet 2.0L Turbo Dört Silindir

Amerikan Muscle Car modelleri bir zamanlar en az altı silindir olmayı gerektiriyordu. Muazzam 7.0L V8 motorlara sahip olan Amerikan araba modelleri, oyununa hükmettiğinden beri zaman değişti. Chevrolet’in 2.0L turbo dört silindiri bu değişimin kanıtı olarak karşımıza çıktı. Chevrolet Camaro’nun içinde hafif bir turbo dört silindir bulunur. 275 hp ve399.96 Nm Torka sahip, Camaro’yu 5.4 saniyede 100’e ulaştırmayı başarıyor.

BMW 2.0L Dört Silindirli TwinPower Turbo Motor

BMW, güçlü motorlara yabancı değildir. TwinPower turbo motor, otomobil üreticisinin dört silindirli motorlarla ne kadar ileri gidebileceğini gösteriyor. BMW, dört silindirli motorlarını, 255 hp ve398.61 Nm tork kapasiteli TwinPower Turbo sıralı dörtlü üretmek için geliştirdi. Ayrıca BMW, güç ve lüksü bir araya getiren bu güçlü dört silindiri 230i modeline yerleştirdi.

Audi Turboşarjlı 2.0L Sıralı Dört DOHC

Audi, pist için dört silindirli bir motordan 600 hp’nin üzerinde bir güç alarak, büyük bir başarıya imza attı. Sadece dört silindirden güç elde etme kabiliyetini alan turboşarjlı 2.0L sıralı dört DOHC, mühendislik yeteneklerinin mükemmel bir örneğidir. Audi S3‘e güç vermek, inanılmaz bir 306 hp ve 399.96 Nm tork üreten 2.0L Sıralı-Dört DOHC motordur. Motor, S3’ü 4.5 saniyede 100 kilometre hıza ulaştırmaktadır. Ayrıca  250 kmh’lik bir azami hıza sahiptir.

Ford 2.3L Turboşarjlı Dört Silindirli EcoBoostEn Güçlü 4 Silindirli Motora Sahip Araba Modelleri

Amerikan otomobil üreticisi Ford, motorlarını yıllardır küçülterek geliştirmektedir. Motorlarının en son enkarnasyonu EcoBoost serisidir. Ford Raptor’u 450 hp’ye çıkarmasıyla ünlü EcoBoost motorları yeteneklerini göstermiştir. Aynısı 2.3L turboşarjlı dört silindirli EcoBoost Ford motoru için de geçerlidir. Ford Mustang, kaputun altında bir motorun güzelliğini gizlemektedir. 330 hp’ye kadar çıkan bu motor varyasyonu, 2.3L EcoBoost dört silindirli, şüphesiz piyasadaki en güçlü dört silindirli motorlardan biridir.

Type-R Turboşarjlı 2.0L Dört Silindir

“En Güçlü 4 Silindirli Motora Sahip Araba Modelleri” adlı içeriğimizdeki son motor seçeneği, Japon üreticiden gelmektedir. En güçlü dört silindirli motorlardan sadece biri olan Honda Civic Type-R, muhteşe performansa sahip araç modellerinden biridir. 306 hp güç üreten Type-R Turboşarjlı 2.0L Dört Silindirli motoru, aracın karakterini ortaya koymaktadır. Ayrıca 271 kilometre hıza ulaşmasını sağlayan Type-R Turboşarjlı 2.0L Dört Silindirli motor, aracın hem hızlanmasını hem de güzel bir son hıza sahip olduğunu gösterir.

İkinci El Honda Civic İlanları  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here