Yılın Otomobili Ödülü Finalistleri Belli Oldu!

0
1414
2022 Dünyada yılın otomobili ödülleri finale kalan modeller

2022 Dünyada Yılın Otomobili ödüllerinde finale kalan 3 model belli oldu. Ayrıca bu 3 modelin de elektrikli olması dikkat çekici.

Dünyada Yılın Otomobili(World Car of The Yar) ödülleri 2005 yılından bu yana düzenleniyor. Ayrıca yarışmanın kazananı 82 ülkeden otomotiv gazetecileri tarafından belirlenmektedir. Bakıldığı zaman araçlar 6 farklı kategoride yarışıyor. Birinci kategori, yılın otomobili. Son üçe kalan modeller ise, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6 ve Hyundai Ioniq 5 oldu. İkinci kategori, yılın elektrikli otomobili. Son üçe kalan modeller, Hyundai Ioniq 5, Audi e-tron GT ve Mercedes-Benz EQS oldu. Üçüncü kategori, yılın şehir otomobili. Ve son üçe kalan modelleri Opel Mokka, Toyota Yaris Cross ve Volkswagen Taigun. Dördüncü kategori, yılın lüks otomobili ve son üçe kalan modelleri, BMW iX, Genesis GV70 ve Mercedes-Benz EQS. Beşinci kategori, yılın performans otomobili. Son üçe kalan modelleri, Audi e-tron GT, BMW M3/M4 ve Toyota GR 86/Subaru BRZ olarak belirlendi. Altıncı ve son kategori, yılın otomobil tasarımı. Ve finale kalan modeller, Audi e-tron GT, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 oldu.

Ayrıca, Hyundai Ioniq 5, yılın otomobil ödülü dışında iki kategoride daha finale kaldı. Bu kategoriler, yılın elektrikli otomobili ve yılın otomobil tasarımı.

Yılın Otomobili Ödülleri İlk 10’a Giren Modeller

Finale kalan son 3 modele geçmeden önce ilk 10 modeli hatırlayalım.

  • Audi Q4 e-tron
  • Cupra Formentor
  • Ford Mustang Mach-E
  • Genesis G70
  • Honda Civic
  • Hyundai Ioniq 5
  • Hyundai Tucson
  • Kia EV6
  • Lexus NX
  • Toyota GR86/Subaru BRZ

Bu modeller arasından finalist olan 3 model Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 oldu. Ödüller 13 Nisan 2022 tarihinde New York Otomobil Fuarı’nda sahipleriyle buluşacak.

Şimdi bu modellere bir göz atalım.

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Öncelikle bu Mach-E, elektrik motoruna sahip olan ilk Mustang araç. Aynı zamanda, geleneksel 2 kapılı Mustang’den de bazı izler taşımakta. Ayrıca aracın dış tasarımına baktığımızda bu SUV’un Mustang serisine ait olduğunu hemen anlıyoruz. Yani Ford, tasarım anlamında yeni elektrik motorlu SUV’unun özünü koruyarak daha da görkemli bir hale getirmiş.

Aynı zamanda aracın ön kısmında Mustang logosu kullanılıyor. Ve bu durum SUV’un genel görünümünü doğrudan etkiliyor. Ayrıca aracın kaportası da Mustang’in tasarımıyla aynı şekilde hazırlanmış. Çünkü aracın kaput bölümü, çamurlukları ve arka kısmı Mustang’in o keskin çizgilerini direkt olarak ortaya koyuyor.

Ford Mustang Mach-E, 75.7 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip. Bu bataryanın güç verdiği elektrik motoru ise sürücülere 255 beygir güç ve 370 kilometre menzil sunmaktadır. Ancak 370 kilometrelik menzil, araç yalnızca arkadan çekişli olduğu zaman geçerli. Öyle ki, aracın dört tekerine de güç verildiği zaman menzil 340 kilometreye düşüyor.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

Model, 300cm dingil mesafesi, 462cm uzunluğu, 188cm genişliği ve 160cm uzunluğu ile Ioniq 5, Crossover/SUV tarzı. Ayrıca Hyundai, panel boşluklarını en aza indiren kapaklı bir kaput kullanıyor.  V şeklindeki ön tampon, ayırt edici gündüz sürüş farlarına ve benzersiz bir ışık imzasına sahiptir. Ayrıca 20 inç boyutundaki Ioniq 5’in aerodinamik tekerlekleri, Hyundai’nin şimdiye kadarki en büyük tekerlekleri. Aynı zamanda iç mekan üç renkte mevcuttur ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır. Koltuklar ekolojik işlenmiş deri ile kaplanmıştır. Ve gösterge paneli, düğmeler, direksiyon simidi ve kapı panelleri, bitki özlerinden oluşan özel bir biyo boya ile kaplanmıştır. Aynı zamanda, Ioniq 5’in ön kokpit tasarımı da sade ve göz alıcıdır.

Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?

Kia EV6

Kia EV6

Model,  yüksek teknoloji özelliklerinin bir birleşimini kullanarak etkileyici bir tasarım ile dikkat çekiyor. Kia EV6, karakteristik gündüz farları oldukça şık ve modern bir görünüm sunuyor. Ayrıca model iç mekanda organik malzemeler kullanarak öne çıkıyor. Koltuklar ince, hafif ve modern şekliyle geri dönüştürülmüş plastikler ile oluşturulmuş. Farklı bir Crossover tasarıma sahip olan marka, EV6 elektrik motoruyla beklentileri karşılıyor. Ayrıca Elektrikli Crossover segmentinde rakiplerinin önüne geçecek bir motor performansına sahip. EV6 modeli 400 km menzil sunabiliyor. Aynı zamanda 0-100km/s hızlanmasını 3.5 saniyede tamamlıyor. Bu sayede Kia ailesinin en hızı modeli olarak öne çıkıyor.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here