Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?

0
4167

Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız? 2022 model Hyundai Ioniq 5, Hyundai’nin heyecan verici ancak uygun fiyatlı elektrikli SUV segmentindeki en son modelidir. 2022 Hyundai Ioniq 5, Güney Koreli üretici tarafından ortaya çıkarılan elektrikli araçtır. Fütüristik görüntüsü, 482 kilometreden fazla sürüş menziline sahip olması ve çok farklı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Hyundai’nin alt markası olması amaçlanan Ioniq adı, Hyundai için birçok elektrikli otomobille ilişkilendirildi. Başlangıç olarak 2022 Hyundai Ioniq 5 karşımıza çıktı. Muhteşem bir sürüş menzili ve çok yönlü bir iç mekan ile RWD ve AWD’de mevcut olan Ioniq 5, elektrikli SUV segmentinde oyunun kurallarını değiştireceğini vaat ediyor.

Otomobil Endüstrisi şu anda tamamen elektrikli araçlara doğru büyük bir geçiş sürecinde ve tüm otomobil üreticileri bu devrime katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 2022 Hyundai Ioniq 5’in elektrikli araç endüstrisine çok şey getirmesi bekleniyor. Ioniq 5, bu segment için yıldırım hızında olan 18 dakikanın altında %10-80 oranında hızlı şarj olabiliyor. Bu, 5 dakika içinde 100 kilometreden fazla sürüş menzili elde edilebileceği anlamına gelir.

Retro-Modern Bir Dış Mekan Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?

Hyundai Ioniq 5’in duruşu SUV veya crossover gibi görünmeyebilir. Yere çok alçak oturduğu için daha çok jacked-up hatchback gibi görünmektedir. Ancak boyutlar açısından 118,1 inç dingil mesafesi ile oldukça büyüktür. 182,5 inç toplam uzunluk, 74,4 inç genişlik ve 63 inç yükseklik aracın tasarımını başka boyutlara çıkarmaktadır. Yoldayken Ioniq 5, ilginç tasarımı nedeniyle çok fazla dikkat çeken bir elektrikli arabadır. Önde, en dikkat çekici şey, tüm seride standart olan piksel LED farlar oluyor. Tampondaki gümüş vurgular, zıt renklerle oldukça uyumludur. Elektrikli araç olduğu için ön ızgarada açıklık bulunmamaktadır. Bununla birlikte geleneksel ızgaranın sensörleri, kameraları ve diğer radar tabanlı sistemleri barındırması bekleniyor.

Yan tarafa doğru ilerlerken ilk fark edilen şey büyük alaşım jantlarıdır. Hyundai, 20” ile seri üretim arabalarına şimdiye kadar takılan en büyük alaşım jantını taktıklarını iddia ediyor. Yandaki diğer dikkat çekici özellikler ise otomobilin gövdesi ile aynı hizada kalan ve araç kilidi açıldığında dışarı çıkan kapı kollarıdır. Ioniq 5 bir crossover olduğu için her yerde gövde kaplaması var fakat çoğu crossover’da olduğu gibi siyah olarak bırakılmak yerine gümüş bir kaplamaya sahiptir. Ioniq 5, 360 derecelik bir park kamerasına sahip olduğundan dolayı dikiz aynalarında kameralar ve sensörlerle entegre LED göstergeler bulunur.

Arka tarafına baktığımız zaman piksel tasarımı devam etmektedir. En dikkat çekici kısım, otomobilin genişliği boyunca uzanan arka lamba bölümdür. LED piksel çubuğunun tamamı yanıyor fakat ondan beklenen her şeye sahiptir. Göstergeler, geri vites lambaları, park lambaları ve diğerleri yandığında kolayca görülebilir. Bu araç EV olduğundan dolayı herhangi bir egzoz ucu bulunmamaktadır. Sensörler ve kameralar, tıpkı ön tasarım gibi panellerin içine düzgün bir şekilde yerleştirilmiştir.

Hyundai Ioniq 5’in Kaliteli İç MekanıNeden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?

Ioniq 5 ile ilgili en çok konuşulan noktalardan biri aracın iç mekan tasarımıdır. Ayrıca Ioniq 5’in pili herhangi bir elektrikli cihazı serbestçe şarj etmesine, çalıştırmasına ve kullanmasına izin vermektedir. Bu fonksiyon, araç kapatıldığı zaman da kullanılabilir. İkinci koltuk sırasının altında, elektronik cihazlara güç sağlayabilen 3,6 kWh’lik bir güç kaynağı bulunuyor. Ancak iç kısımdaki işlevsellik yalnızca araç çalıştırıldığında kullanılabiliyor.

Ioniq 5’in temel aldığı E-GMP platformu, iç kabinde çok fazla yer açmaktadır. Araç, kilidi açıldığında sürücü koltuğunu geriye doğru kaydırarak daha kolay giriş ve çıkış sağlayan bir karşılama işlevine sahiptir. İçeri girdikten sonra sürücünün görüş alanına mükemmel bir şekilde yerleştirildiklerinden iki adet 12” ekranı gözden kaçırmak zordur. Bu ekranlar, tıpkı diğer araçlar gibi arabada Navigasyon, EV Verileri, Şarj Durumu ve diğerleri gibi birçok şeyi kontrol eder. Kayda değer olan şey, sunulan Android Auto ve Apple CarPlay‘in olmasıdır. Ancak bu özellikler kablosuz olarak kullanılamamaktadır. Ayrıca arabada ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve ısıtmalı bir direksiyon simidi bulunur. Aynısı için kontroller 12 inç ekrana yerleştirilmiştir. Son olarak aracın içerisinde fiziksel düğmelere sahip çift bölgeli klima kontrolü vardır. Ioniq 5’in iç kısmında bahsetmeye değer diğer şeyler, 135 mm ileri geri kayan elektronik olarak ayarlanabilen arka koltuklar ve isteğe bağlı panoramik açılır tavandır. Kumaşlar, deri ve hatta iç mekanda kullanılan boya ile kabin genelinde çevre dostu ve geri dönüştürülmüş malzemeler yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

En İddialı Şarj Süresine Sahip Elektrikli Araba Modeli Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?

Hyundai, Ioniq 5’e 354 km tahmini aralığını veren 58 kWh batarya paketi ve bir 2WD düzeni, standart olarak sunmaktadır. Daha büyük 77,4 Kwh pil iki seçeneğe sahiptir: tek motor ve çift motor ve AWD. Çift motor 411 km menzil sağlarken, tek motor 487 km menzil sağlıyor. Arkaya monte edilen standart pil, Ioniq 5’e neredeyse 168 HP güç veriyor ve 0’dan 100 km/s’ye 7,4 saniyede ulaşmasını sağlıyor. AWD versiyonu 305 HP’de çok daha güçlüdür ve 0’dan 100 km/s’ye 5,2 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Ioniq 5’in tüm donanımları iyi düşünülmüştür. 2WD ve AWD ile uzun menzilli pil (77.4 Kwh) alınabilir ve aynısı standart 58 Kwh pil takımı için de geçerlidir.

Ioniq 5, uzaktan park etme işlevine, ayarlanabilir rejeneratif frenleme seviyelerine ve teknoloji cephesinde bir HUD’ye sahiptir. Elektrikli araç, Seviye 2 otonom sürüş, 360 derecelik bir kamera ve yedi hava yastığı gibi güvenlik sistemleri her türlü modern özellik ile donatılmıştır. Önden çarpışma uyarısı, kör nokta algılama sistemi, trafik uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı, sürücü dikkati izleme, sunulan bazı standart güvenlik özellikleridir.

Sonuç olarak” Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?” sorusunun cevabı: Hyundai Ioniq 5, en iddialı elektrikli araba modellerinden biridir. Sahip olduğu özellikler ve kullanılan parçalar, günümüzde sıradan bir otomobilde olması gerekenlerdir.

İkinci El Hyundai Ioniq İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here