Toyota GR86 ve Subaru BRZ’nin her ikisi de harika spor otomobiller olsa da bazı farklılıklar ikizlerin özdeş olmaktan çok uzak olduğunu kanıtlıyor. İşte Subaru BRZ ve Toyota GR86 Karşılaştırması…  

JDM spor arabaları genellikle mühendislik konusunda harikalarıdır. Bu sayede piyasadaki en iyi performans otomobillerinden bazılarıdır. Subaru ve Toyota, performans otomobili arayan herkesin yeni Subaru BRZ ve Toyota GR86 modelleriyle dikkatini çekmektedir. Her ikisi de iyi incelenmiş ve benzer özelliklere sahiptir. Ancak biri diğerinden üstün mü? Bu ikisi arasındaki temel farklar nelerdir ve satın alma kararını nasıl etkileyebilir? Gibi popüler soruların cevaplarını, “Subaru BRZ ve Toyota GR86 Karşılaştırması” adlı içeriğimizde vereceğiz. İçeriğimizin başında söylememiz gereken önemli nokta Toyota GR86 modeli, Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Ancak iki model, birbirlerine oldukça benzerlik göstermektedir.

Her ikisi de fabrikada test edilmiş 200, 228 beygir gücüne sahip 2,4 ve 2.0 litrelik bir motora sahip olsa da her ikisi de isteğe bağlı 6 vitesli otomatik veya manuel şanzıman sunar. Ayrıca her ikisi de yalnızca iki donanıma sahiptir. Arabaların temel model özelliklerinde bazı önemli ancak ince farklar vardır ve farklılıklar onların tercih edilme sebeplerini açıklamaktadır.

Toyota GR86’nın Standart Güvenlik ÖzellikleriSubaru BRZ ve Toyota GR86 Karşılaştırması

Toyota GR 86, Araç Stabilite Kontrolü ve İz Modu ile birlikte gelir. Bu, otomobilin dengeli bir sürüş sağlamak ve sürücünün kontrolünü kaybetmesini önlemek için otomobilin yol koşullarını ve sürücü tepkisini izleyen bir elektronik güvenlik sistemine sahip olduğu anlamına gelir. İki araba neredeyse hepsi aynı değilse de temel olarak benzerdir. Güvenlik özelliklerine baktığımız zaman, Toyota GR86’nın aktif ön koltuk kafalıklar var ama BRZ yoktur. Benzer özellikler Subaru tarafından sunulsa da BRZ’nin GR86 üzerinde sahip olduğu bir unsur Hızlı Oranlı direksiyon, yani otomobilin sürücüye daha duyarlı olması ve onlara aracın daha fazla kontrolünü vermesidir. Sabit VSC arzu edilir olsa da güvenli ve yanıt vermeye hazır bir sürücünün yerini tutmaz. BRZ’nin Gelişmiş Otomatik Çarpışma Bildirimi vardır fakat bu Premium değil, yalnızca Sınırlı trim için isteğe bağlıdır. VSC, tüm GR 86 modellerinde standart olarak gelmektedir.

Benzer Diferansiyellere Sahipler

Her iki spor otomobil için de hem temel hem de premium modellerinde standart olarak gelirken Toyota, Torsen Marka difransiyelle ile üretilmiştir. Subaru’lar geçmişte Torsen ile birlikte satışa sunuldu. Ancak iddiaya göre 2022 BRZ’de Cusco LSD bulunuyor. Her iki ticari markalı bileşen de karşılaştırılabilir olsa da Torsen’in daha fazla dayanıklılığa ve daha iyi müşteri memnuniyeti oranlarına sahip olduğu iddia ediliyor. Bu, Cusco’nun mükemmel bir şekilde iyi olduğunu iddia etmektedir.

Hangisi Daha İyi?

Öncelikle iki modelde birbirine göre oldukça benzer özelliklere ve temellere sahiptir. Ancak aralarındaki ufak farklılıklar, kullanıcıların satın alma arzusunu etkilemektedir. Toyota GR86 Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Bu yüzden hangisinin daha çok sattığına ve iyi olduğuna karar vermek için yurt dışındaki satış oranlarına ve tercih edilme durumlarını araştırdık. Amerika Birleşik Devletlerindeki kullanıcıların tercihlerini ve oradaki satış istatistikleri araştırdığımız zaman Hem standart BRZ hem de standart GR86, 28.000 dolardan başlayan fiyat etiketine sahiptir. Her ikisi de oldukça iyi satmaktadır. Örnek olarak Subaru BRZ, Amerika piyasasına çıktıktan sonraki ilk birkaç gün içinde tükenmiştir. Ayrıca arabalar inanılmaz derecede benzer olsa da Subaru BRZ tüketicilerde daha fazla heyecan yaratmış gibi görünüyor.

Subaru BRZ’nin Kullanımı Daha Eğlenceli Subaru BRZ ve Toyota GR86 Karşılaştırması

GR86, yerleşik güvenlik özelliklerinin uzun bir listesine sahip olsa da BRZ, şaşırtıcı kullanımı sayesinde gönüllerde ekstra kredi kazanıyor. Subaru’nun yeni BRZ’yi duyuran basın açıklamasına göre şasideki değişiklikler arabayı daha dinamik ve sürüşü daha kolay hale getirmiştir. Ayrıca Subaru’ya göre BRZ, otomobilin platformundaki değişiklikler ve iç çerçeve yapısındaki değişiklikler sayesinde ön yanal bükülme sertliğinde %60’lık bir artış gördü. Daha dinamik mühendisliği etkileyici Hızlı Oranlı Direksiyon ile birleştirerek, otomobili çok yumuşak ve kullanımı kolay bir sürüş haline getirdi. Toyota daha çok hız ve güvenlik ve sürücü kullanımı için daha yumuşak inşa edilmiş gibi görünmektedir.

Bilgi-Eğlence Sistemi Konusunda Kafalar Karışıyor

Her ikisi de Sirius XM radyo ve Apple CarPlay gibi özelliklerle donatılmış dijital multimedya sistemlerine sahip olsa da yalnızca Subaru, birinci sınıf Subaru Starlink Entertainment sistemiyle birlikte gelir. Toyota’daki bilgi-eğlence sistemi saygın, kabul edilmiş bir sistemdir. Ancak Subaru Starlink sistemi şimdi standart olarak, önceki modellerde gelenlerden yaklaşık iki inç daha büyüktür. Yükseltilmiş 8 inçlik bir ekranla gelmektedir. Her iki sistem de herhangi bir bulut tabanlı uygulamayı iyi çalıştırıyor ancak Subaru, Starlink sistemine sahip olduğu için övünmektedir.

İki Model Türkiye’de Eşit Fiyata Satılsa Hangisi Tercih Edilmeli?

Her iki araba da harcanan paraya değer ve onları inanılmaz derecede karşılaştırılabilir kılan kapsamlı bir güvenlik, sürüş ve standart özellikler listesine sahiptir. İki otomobil arasındaki farklar inanılmaz derecede ince ve acemi bir spor otomobil tüketicisi için neredeyse farkedilemez. Bununla birlikte ikisine yakından bakıldığında, birinin diğerine göre üstünlükleri görülebilir. Her ikisi de hemen hemen eşit beygir gücüne ve yakıt ekonomisine ve hemen hemen aynı güvenlik özelliklerine sahiptir. Ancak paylaştıkları çoğu güvenlik özelliğinin GR86’nın hem temel hem de premium donanımında standart olarak geldiğini, bazı güvenlik özelliklerinin ise yalnızca Limited’de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.  Yine de incelemeler BRZ’nin sürücü tepkisini ve GR86’dan daha fazla yol tutuşunu övmektedir. Öncelik güvenlik ise Toyota’yı, öncelik yol tutuş ise Subaru’yu tercih etmelisiniz.

İkinci El Subaru BRZ İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here