Güney Kore’nin Ürettiği En İyi Araba Motorları… Üretim açısından en büyük beşinci, ihracat açısından ise altıncı en büyük endüstri olarak sıralanan Kore otomobil endüstrisi, bu başarıya gelene kadar uzun bir yol kat etti. Yabancı şirketlerden otomobil parçaları ithal edip monte etmekten, otomotiv endüstrisinde yenilikler yapmaya gittiler. Hyundai ve Kia gibi Koreli üreticiler de küresel elektrifikasyon hareketinin ön saflarında yer alıyor. Kia, SsangYong Motor Company, Asia Motors şirketi ve Hyundai, otomotiv endüstrisinin önde gelen ilk Koreli otomotiv şirketleridir.

Ancak bu şirketler yabancı ortaklarından otomobil parçalarının montajına odaklandı. 1962’de yapılan “Otomobil Endüstrisi Teşvik Politikası” nedeniyle yabancı otomobil şirketlerinin Koreli bir şirketle işbirliği yapmadıkları sürece Kore’de faaliyet göstermeleri kısıtlandı. Hyundai, Ford Motor Company ile işbirliği yaptı. Kia, Mazda ile ortak oldu ve SsangYong Motor şirketi Nissan ile birlikte çalışmalar yürüttü. Kore otomobil endüstrisi, Hyundai 1975’te Hyundai Pony’yi yapana kadar tamamen Kore yapımı bir araba alamadı. Ancak Pony’nin motoru Mitsubishi’den alındı. O zamandan beri çok şey değişti. Kore otomotiv endüstrisini dünyanın en iyileriyle rekabet edecek şekilde inşa etti ve güçlü Kore motorları artık piyasada kendini ön plana çıkarmaya başladı. İşte şimdiye kadar Güney Kore’nin Ürettiği En İyi Araba Motorları…

Smartstream G2.5

2021 model yılı için Hyundai, Santa Fe modelini 2,5 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motorla donattı. Santa Fe, beş koltuklu orta sınıf bir crossover ve önceki yıllarda oldukça etkileyiciydi. Bununla birlikte Hyundai’nin motor yükseltmesiyle, crossover 198 beygir gücü ve 421.65 Nm tork çıkışı elde ediyor. Artan performans bir yana, Santa Fe duyarlı ve sürüş için daha fazla rafinedir. Ayrıca motor “2021 Yılının 10 en iyi Motoru” ödülünü kazandı.

Lambda 3.8L II RS GDi

3.8 litrelik II RS GDi, Hyundai’nin Lambda ailesinden bir V6 motorudur. Ailedeki tüm motorlar alüminyumdan yapılmıştır. Ayrıca bir zamanlama zinciri kullanır. Lambda II RS GDi, Genesis / Hyundai Motor şirketinin bir yan kuruluşu olmadan önce Hyundai Genesis sedanında kullanılıyordu. Hyundai Equus’ta 3.3L motor 329-333 beygir gücü ve 394.54 Nm Tork sağlıyor. Kia, motoru hala K900 lüks sedanlarında kullanılmaktadır.

e-XGDI 200TGüney Korenin Ürettiği En İyi Araba Motorları

Genellikle SsangYong Motor, Mercedes lisansı altında üretilen motorları kullanır. Ancak ikinci nesil Rexton SUV’ları için bir motor yaptılar. 2017 yılında Rexton SUV, 225 beygir gücünde 2.0 litrelik e-XGDI 200T turboşarjlı benzinli motorla çıkış yaptı. Ayrıca 2.2 litrelik e-aXDI 220 dizel motor seçeneği de bulunuyor. Rexton SUV iyi gibi görünen ve oldukça farklı bir araçtır. Ayrıca şirketin Tivoli modeli gibi kaliteli bir modeldir. 2017’deki ilk çıkışının ardından Rexton SUV, tasarımı ve off-road yetenekleriyle Güney Kore’de ödüller kazandı.

Smartstream FR G2.5 T-GDIGüney Korenin Ürettiği En İyi Araba Motorları

Hyundai’nin FR G2.5 T-GDI’si benzinli turboşarjlı sıralı dört silindirli bir motordur. Çoğunlukla arkadan çekişli araçlarda kullanılan FR G2.5, Genesis G80, GV70, GV80 ve Kia Stinger için sunulan motor seçeneğidir. Hyundai’ye göre bu motor 300 beygir gücü ve421,65 Nm tork sağlıyor. Benzinli motor, güçlü olmasının yanı sıra sürüşü de kullanışlıdır. Modellerin çoğu 0-100 kilometre hıza 5,8 saniyede ulaşmaktadır. Kia, 2022 Kia Stinger’ın temel motorunu 2.0 litrelik motordan FR G2.5’e değiştirdi. Elbette, Stinger arkadan çekişlidir fakat dört tekerlekten çekiş mevcut bir seçenektir. Kia Stinger kombine bir yakıt ekonomisi ve 100 km’de 8.8-10.2 litre yakıt tüketimi oranına sahiptir.

Smartstream D3.0

Smartstream D3.0, Hyundai’nin turboşarjlı sıralı altı silindirli dizel motorudur. 274 beygir gücü ve 588,42 Nm tork çıkışıyla D3.0, Genesis GV80’e güç sağlar. Performansı artırmak için Hyundai, su soğutmalı bir ara soğutucu birimi kullandı ve yakıt basıncını 1.800 bar’dan 2.200 bar’a çıkardı. Ayrıca bu motorda Egzoz Gazı Devridaim (EGR) ve Seçici Katalitik İndirgeme (SCR) sistemlerine sahiptir. EGR, dizel motorlarda ısı emilimi ve oksijen konsantrasyonunun azaltılması yoluyla nitrojen oksidi kontrol etme ve azaltma yöntemidir. EGR’nin bazı faydaları arasında kısma kayıplarının azaltılması ve motor ömrünün artması sağlar.

Smartstream G1.6TGüney Korenin Ürettiği En İyi Araba Motorları

Hyundai’nin diğer Smartstream motorları gibi, G1.6T de turboşarjlı dört silindirli bir motordur. G1.6T aynı zamanda Sürekli Değişken Valf Süresi (CCVD) teknolojisine sahip ilk üretim motorudur. Hyundai Motor şirketi CVVD teknolojisini geliştirdi. Böylece temel olarak bu teknoloji, bir emme valfinin açık kaldığı sürenin değiştirilmesine ve değiştirilmesine yardımcı oluyor. Yenilik, yalnızca verimliliği ve performansı artırmakla kalmıyor aynı zamanda egzoz borusundan kaynaklanan emisyonları da azaltıyor. Hyundai Elantra (CN7), Hyundai Kona (OS), Hyundai Sonata (DN8), Kia K5 (DL3) ve Kia Sportage (NQ5) gibi modeller Smartstream G1.6T motorla donatılmıştır. Motor 178 beygir gücü ve 264,38 Nm tork sağlıyor. Bununla birlikte, 201 beygir gücüne sahip yüksek çıkışlı bir versiyonu da mevcuttur.

İkinci El Hyundai İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here