Subaru WRX STI Modelini Artık Üretmeyecek

0
3625
Subaru WRX STI

Japonya merkezli otomobil üreticisi Subaru, artık içten yanmalı WRX STI üretilmeyeceğini duyurdu. Geçtiğimiz aylarda ilk elektrikli aracını tanıtan şirket, yeni nesil WRX STI’ın elektrikli olabileceğini belirtti.

İklim değişikliğinin etkisinin hızla arttığı dönemde, otomobil endüstrisi en büyük sera gazı yayan sektörlerden biridir. Bundan dolayı şirketler gelecek olarak görülen elektrikli araçlara yapılan yatırımları artırmaya çalışıyor. Endüstri devleri, tamamen çevre dostu olan elektrikli araçlar satmayı planlıyor. Yani önümüzdeki birkaç yıl içinde içten yanmalı motorlu araçları terk etmeyi planlıyorlar.

Dev otomobil üreticisi Subaru da bu markalardan birisi. Geçtiğimiz aylarda marka, ilk elektrikli otomobili Solterra SUV’un tanıtarak elektrikli araç piyasasına giriş yapmıştı. Şimdi ise şirketten markanın sevilen araçlarından WRX STI hakkında önemli açıklamalar paylaşıldı.

WRX STI Elektrikli Olarak Tekrar Üretilebilir

Subaru tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, dev şirketin artık benzinli WRX STI üretme planının olmadığı açıklandı. Ve yeni neslin elektrikli olabileceğinden bahsedildi. Şirket, değişikliğin nedeninin sera gazı emisyonlarını azaltmak ve sıfır emisyonlu araç üretme çabalarını artırmak olduğunu söyledi.

Şimdi WRX STI modelini inceleyelim..

Dış Tasarım

Subaru WRX STI dış tasarım

Gövdenin ön kısmı, motoru soğutan üç boyutlu hava girişleriyle süslenmiştir. Otomatik ışın yönü düzeltmeli optik LED bulunuyor. Ayrıca aerodinamik tampon yuvarlak sis lambaları ile donatılmıştır. Subaru Impreza WRX STI’nin silueti hızlı ve hafiftir. Aynı zamanda kapının alt kısmı damgalıdır. Ve kapının ön tarafında otomobilin adının yer aldığı alüminyum bir ek vardır. Arkada büyük bir spoiler çıkıntı yapar. Ayrıca tamponun alt kısmında dört egzoz çıkışlı plastik bir difüzör bulunmakta.

Aracın boyutlarına baktığımız zaman vücut uzunluğunun 4595 mm, gövde genişliğinin 1795 mm ve yüksekliğinin 1475 mm olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda aracın yerden yüksekliği de 135 mm’dir.

İç Tasarım 

Subaru WRX STI iç tasarım

Subaru WRX STI, spor otomobil kategorisine girerken geniş ve konforlu bir iç mekana sahip. İç mekan yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır. Yani deri koltuk döşemesi ve gösterge paneli karbon eklere sahiptir. Ayrıca üç kollu direksiyon simidi, multimedya sistemini kontrol etmek için düğmelere sahiptir. Aynı zamanda gösterge panelinde bir takometre ve aralarına monte edilmiş bir hız göstergesi bulunur. Araç bilgisayarı, araç hareket halindeyken gerekli tüm verileri görüntüler.

Motor sıcaklığı, yolcu kabini, mevcut hız ve diğer bilgiler orta konsol ekranında gösterilir. Öyle ki multimedya sistemi için analog saat ve dokunmatik ekran aşağıda yer almaktadır. Aynı zamanda en altta, klima kontrol sisteminin küçük şeyleri kontrol edip depoladığı bir niş bulunur. Ayrıca multimedya sistemi ve süspansiyon güvenlik sistemini devre dışı bırakma düğmeleri, şanzıman seçicinin arkasında bulunur.

Subaru WRX STI

Modelde Boxer motor bulunmaktadır. Motorun 2,5 litre çalışma hacmi ile maksimum gücü 300’dür. Ayrıca aracın maksimum hızı 255 km/s. Aynı zamanda 100 km/s hızlanmasını sadece 5.2 saniyede gerçekleştirebiliyor.

Modelin motoru, tüm tekerleklere tork aktarımı yapan altı ileri manuel şanzıman ile tamamlanıyor. Ayrıca havalandırmalı disk fren sistemi frenleme ve kısa durma mesafeleri sağlamakta.

WRX STI’nin özellikleri, bir spor otomobil olarak adlandırılmasına izin verir. Bu nedenle sürüş yapmak, yüksek kaza riski ile ilişkilidir. Bu yüzden modelin güvenlik seviyesi yüksek olmalıdır. Japon otomobil mühendisleri her türlü önlemleri sağladı. Bunlardan bazıları şu şekilde;

  • Sürücünün dizlerini ve bacaklarını korumak için 6 hava yastığı.
  • Güvenlik kepenkleri.
  • Kilitlenme önleyici fren sistemi ABS.
  • Acil frenleme durumunda EBA yardım sistemi.
  • EBD frenleme kuvvetlerinin etkin dağıtım sistemi.
  • Aracın kaymasını önleyen HHC yokuşta kalkış destek sistemi.
  • HDC Yokuş İniş Yardımı
  • En verimli Brembo fren sistemlerinden biri.

Ayrıca ek yardım sistemleri, özellikle yokuş yukarı veya yokuş aşağı giderken, sürüşü kolaylaştırır. Ve pistlerde de kazaların olmaması için yardımcı olur.

Subaru WRX STI 2.El Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here