Indian Larry Kimdir?

0
1071

Indian Larry, inanılmaz özel motosikletleri ve benzersiz kişiliği sayesinde motosiklet dünyasında ve topluklarında süperstarlık yapan önderlerden biridir. Halk arasında Indian Larry olarak bilinen inanılmaz metal heykeltıraş, yetenekli makinist ve efsanevi motosiklet tamircisidir. Hayatını ve motosikletlerini, kusursuz bir şekilde kaynaştıran bir stili benimseyerek zamanında görülen en ikonik motosikletleri yaptı. Indian Larry’nin hayran kitlesi çok büyüktü. Tarzına sadık kalarak, 60’lara hakim olan sade uzun gidon, ön fren veya çamurluk olmayan, motosikletleriyle yeni bir tarza öncülük yaptı. Ancak işçiliğinin zirvesindeyken Larry trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Indian Larry Kimdir? Indian Larry Nereli? Indian Larry Hangi motosiklet tasarımlarını yaptı? gibi sorunların cevaplarını “Indian Larry Kimdir?” kimdir adlı içeriğimizde derledik.

Seri Üretim Motosikletleri Indian Larry Kimdir?

Larry’nin motosiklet imalat hüneri tartışılmaz. İlk motosiklet tasarımı, kız kardeşinin küçük üç tekerlekli bisikletinden yapıldı. Üç tekerlekli bisiklete eski bir biçme makinesinden bir motor ve bir dizi askı gidonu ekleyerek mahallesinde dolaşırken büyük bir farkındalığa neden oldu. Bununla birlikte endüstrinin en iyi ellerinden motosiklet imalatını öğrenen Larry, daha sonra Daddy-O (Rat Fink) “Wild Child” yapımıyla tasarım yarışmalarını kazanarak adını usta bir motosiklet  üreticisi olarak pekiştirdi.

Hayatını Yansıttı

Larry’nin kız kardeşi Diane, 1971’de öldürüldü. Olay ve ardından gelen keder Larry’yi duygusal olarak tüketti ve onu uyuşturucu kullanımına sürükledi. İlerleyen zamanlarda uyuşturucu finansmanında da sorun yaşadığı için mağaza soygunculuğuna başvurdu. 1972’de polislerin düzenlediği bir operasyon, Larry’nin yeni soyduğu bir bankadan çıkarken tutuklanmasına yol açtı. Bunun sonucunda Larry üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. 23 yaşında Sing Sing hapishanesine yollandı.

Şaşırtıcı bir şekilde, Larry’nin hapisteki zamanı onun için hayatını değiştiren bir an oldu. hapishanedeyken, Larry kaynak ve mekanik dersleri aldı. Zamanını iyi bir şekilde değerlendirdi ve hizmet ederken en iyi mekanik becerilerini geliştirdi. Daha sonra Larry Eylül 1976’da hapishaneden serbest bırakıldı. Hapishane hayatından sonra çok farklı biri olarak karşımıza çıkan Indian Larry, yeteneğini de ön plana çıkarmayı başardı.

MükemmeliyetçiydiIndian Larry Kimdir?

80’lerde Larry, inanılmaz motosiklet üretim becerileriyle büyük bir ün kazandı. Küçük bir çocukken, New York’un Newburgh bölgesindeki Conrad Stenglein’de kaynak yapmayı öğrenerek imalat becerilerini geliştirdi. Larry, mesleği öğrenirken, bir genç için normalin çok üzerinde bir özellik olan en küçük ayrıntılara bile inanılmaz bir dikkat gösterdi. Larry’nin işten memnun olmadığı zamanlarda, süreci yeniden başlatmak için işi söktüğü ya da kestiği bilinmektedir. Sonuç olarak Indian Larry, takıntılı bir mükemmeliyetçiydi.

Küçük Parmağını Kaybetti

Indian Larry, küçük yaşlarda bir parmağını kaybetti. Ancak parmağını kaybetmesinin arkasında iki farklı hikaye bulunuyor. Çocukken uğradığı saldırı nedeniyle Katolik okulunu havaya uçurmak amacıyla bir bomba yaptığı ve cihaz zamanından önce patladı için Larry’nin sol elinin serçe parmağını kopardı iddia edilmektedir. Bir diğer hikaye de  Larry’nin 4 Temmuz için bir roketatar inşa ederken parmağını kaybettiğidir. Ayrıca bir etkinlik sırasında sorulduğunda, Larry doğrudan yanıt vermemiştir.

Indian Larry İlk Motosikleti

Larry ilk motosikletini gençlik yıllarında aldı. Aldığı model tam olarak, o gün yaklaşık 200 dolara aldığı 1939 model bir Harley Knucklehead’di. Bir röportajında Larry, motosikleti satın aldıktan birkaç saat sonra nasıl parçalara ayırdığını fakat onu nasıl tekrar bir araya getireceğini bulması için yaklaşık dokuz aya ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Indian Markasının Adını Aldı

Özellikle Larry’nin adındaki “Kızılderili” kelimesinin kökeni, onun Indian motosikletlerini inşa etmeye ve sürmeye başladığı ilk günlerden gelmektedir. Büyürken birkaç takma adı olmasına rağmen Indian Larry, diğer lakapları hakkında fazla heyecanlanmadığı için röportajlarından birinde ortaya çıktığı gibi Indian adından tamamen memnundu. Lawrence DeSmedt olarak doğdu fakat 1980’li yıllardan itibaren Indian Larry adını kullandı.

Indian Larry 2004 yılında öldü

Motosiklet dublörlüğü, Indian Larry’nin en büyük zevklerinden ve yeteneklerinden biridir. Harika bir sanatçı olan Larry, gösterilerinden biri sırasında aldığı kafa travması sonucu öldü. Larry, Charlotte dışındaki bir arenada yaklaşık 8.000 heyecanlı seyircinin önünde bir gösteri yaparken motosikletinden düştü. Charlotte, Kuzey Carolina’daki Atrium Health Carolinas Tıp Merkezi’nde 30 Ağustos 2004’te 55 yaşında öldüğü açıklandı. Daha sonra Indian Larry yakıldı ve külleri ailesi tarafından saklanmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here