Elektrikli bir aracın menzilinin sürüş şekline göre ikinci planda kaldığı bir geleceğin habercisi; Ford Mustang Mach-E

Bir otomobil üreticisi, insanları EV alıcılarına dönüştürmek istediyse, bu iş için Ford Mustang Mach-E’den daha iyi bir araç hayal etmek zor.. İnsanların sevdiği crossover modellerinin tanıdık şekline ve boyutuna bağlı kalıyor. Mach-E gazla çalışan alternatiflerle rekabet edebilecek bir fiyata ve dikkat çeken bir tasarımla geliyor. Mach-E, en yaygın EV eleştirilerini ortadan kaldıracak menzile ve şarj hızına sahiptir. Yeni EV dönüşümleri için, bir Mach-E’ye pilotluk yapmak, gaz yakan bir SUV kullanmaktan yabancı hissettirecek kadar farklı değildir, ancak deneyim heyecan verici olacak kadar fütüristtir. EV’ler niş alternatiften yeni normale geçerken, bu dönüm noktasında sürücüleri bir araya getirmek için doğru otomobil.

Ford Mustang Mach-E

EV’ler arasında dikkat çeken Mach-E sürüşü eğlenceli hale getirmek için tüm özellikleri içerir. EV’leri çevre için daha iyi oldukları için kullanmamız gerektiği argümanını geride bırakıyor. Daha basit, daha temel bir gerçeği öneriyor: EV’ler, gazlı muadilleri kadar ödüllendirici olabilir. Mach-E, pratik ve hız arasında iyi bir denge kurar. Ford, çocuk taşıma görevine, sert koşulara ve günlük işe gidiş gelişlere uygun bir EV üretti. Ancak bu, ruhu sürüşten alıkoymuyor.

Mustang, tek pedalla sürüş sırasında yerden yere hızlanma ve rejeneratif frenlemenin hassas modülasyonu arasında geçiş yaparken hızlı bir tempo belirler ve kesintisiz bir tork platosu içinde akış bulursunuz. Dört tekerlekten çekişli, büyük pilli versiyon 346 beygir gücü üretiyor. Model ayrıca 4.9 saniyede 96.5 km hıza ulaşıyor. Şehir sokaklarında, bu güçten yararlanmak canlandırıcı. Mach-E hız ve pratiklikle sersemletici teslimat kamyonlarının yanından geçiyor. Ayrıca itki ayağınızın isteyebileceği kadar hızlı gelir.

Ford Mustang Mach-E; Tüm Dikkatler Onun Üzerinde!

Ford, bir uğultuya yumuşatılmış büyük motorlu bir uğultunun sentetik bir müziği ile drama ekler. Borulu ses, bir içten yanmalı motor gibi çıkmıyor ve tam olarak bilim kurgu malzemesi de değil. Ancak, yoldaki sürücülerin ve yayaların güvenliği için sesi etkin tutmak bir zorunluluk. Ayrıca bu sesi incelediğimizde Ford’un bir EV’nin nasıl ses çıkarması gerektiğini anlamaya en yakın otomobil üreticisi olduğunu görüyoruz.

Gazla çalışan pek çok rakibin aksine, bu EV geçişi, hızı virajlarda zorlarsanız şaşırtıcı derecede nötrdür. Hızlı direksiyon, Mach-E’yi tam olarak istediğiniz konuma yerleştirir. Zeminin altındaki 88,0 kWh pil takımı tarafından dengelenen gövde düz kalıyor. Ayrıca araç virajlarda keskin dönüşler yaparken yolcular yolcular oldukları yerde dik kalıyor. Avrupa’nın en kötü yollarında, Mach-E hem iki kapılı hem de dört ayaklı diğer Mustang’leri hatırlatan bir şekilde yol alıyor.

Ford Mustang Mach-E İç Mekanı

Mach-E, olağanüstü bir izolasyonla bir otoyolda ilerliyor. Yolculara dış dünya 68 desibel esinti gibi geliyor. Koltuklar son derece konforludur ve sürüş otomobil ile crossover arasındaki farkı düzgün bir şekilde böler. Ayrıca pek çok alıcının istediği yüksek görüş açısında nispeten yüksekte oturuyorsunuz. Ancak yerden akü sayesinde bacaklarınız bir arabada olduğu gibi önünüzde uzanıyor. Arka koltuk alanı cömert ve derin kargo alanı, fastback tavan çizgisine rağmen geniş.

Ford Mustang Mach-E; Tüm Dikkatler Onun Üzerinde!

Ford açıkça Tesla’dan birkaç fikir ödünç aldı. Bunlar; panoramik sabit cam tavan, sıra dışı kapı kolları, dikey olarak yönlendirilmiş orta ekrandır. Bu vurgular özellikle orijinal olmasa da Ford, maliyet düşürücü önlemleri yenilik olarak göstermeye çalışmadan kabin tasarımını taze hissettirmeyi başardı. Ve örneğin bir Model Y’den farklı olarak, bir Mach-E sürmek için öğrenme eğrisi yoktur. Vites seçici, Tesla otomobillerinde olduğu gibi hız sabitleyici anahtarı olarak iki katına çıkmaz. Sürücünün görüş alanında basit bir gösterge paneli var. Ve arabalarımızda dokunmatik ekranlarla yaşamak zorunda kalırsak, hepsi bu kadar büyük olmalı. Mach-E’nin 15,5 (39.37 cm) inçlik ekranı, sanal düğmelerin yerini alıyor. Böylece her şey elinizin altında ve arayüz mantıklı bir şekilde düzenlenmiş.

Ford Mustang Mach-E; Tüm Dikkatler Onun Üzerinde!

Mach-E’nin menzili uzun olmasaydı, tüm bu güçlü yönler tartışmalı olurdu. EPA tahminine göre, Ford tam şarjla 435 km gidebiliyor. Ancak menzil konusunda en başarılı marka Tesla’dır. Bir marka ne kadar menzil sunuyorsa o kadar büyük ve kaliteli pil paketine sahiptir. Hatta en iyi menzile sahip olan Model S şu anda daha büyük bir pille satılan tek EV’dir.

Ford, EV Crossover’ına Mustang adını vererek duygularımızı tetikledi ve beklentilerimizi yükseltti. Ardından tamamen farklı bir şekilde harika bir araç teslim etti. Sessiz dinamik yetkinliği, dört kişilik geniş alanı ve lüks bir otomobil gibi görünen kabini ile yumuşak ve sakin.

Sıfır Km Ford Fiyatları

İkinci El Ford Mustang İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here