Aracın Showroom Çıkış Fiyatı ile Yol Fiyatı Arasındaki Fark

0
2348

Bir aracın Showroom çıkış fiyatı ile yol fiyatı arasındaki farkı merak ettik. Sizlerin de merak edebileceğini düşünerek bu yazıyı hazırladık.

Yepyeni bir araba veya bisiklet satın almak birçok insanın hayali olabilir. Bazı kişiler araç almak için harcamalarını titizlikle planlarlar. Kredi gibi finansman seçenekleri de bu hayali gerçekleştirmede yardımcı oluyor. Ancak, bir alıcı olarak, bir araba veya bisiklet satın alırken ayrıntıların farkında olmanız gerekir. Ve bir aracın showroom çıkış fiyatı ile Yol Fiyatı arasındaki farkı anlamak bu açıdan önemlidir.

Bu yazıyı inceleyerek, Showroom Fiyatı ve Yol Fiyatı terimleri arasındaki anlamı ve farkı anlamak için gerekli bilgiye sahip olacaksınız. Ayrıca Türkiye’de bir aracı fiyatlandırmak için dikkate alınan farklı bileşenleri de öğreneceksiniz. Bir araçla ilgili farklı fiyatları öğrenmek için okumaya devam edin.

Aracın Showroom Çıkış Fiyatı ile Yol Fiyatı Arasındaki Fark

Showroom Çıkış Fiyatı Nedir?

Bir aracın Showroom çıkış fiyatı, aracın bölge taşıma ofisleri gibi nakliyat şirketleri için ödenen ücretler, yol vergisi ve sigorta dikkate alınmadan bir araba veya bisikletin maliyetidir.

İşte Showroom Çıkış Fiyatının anlamını açıklayan birkaç nokta;

  • Yukarıda belirtilen üç bileşen, ülkedeki halka açık yollarda bir araç sürmek için hayati öneme sahiptir. Ayrıca bu bileşenlerle ilgili kurallara uyulmaması cezalar gerektirebilir.

  • Bir aracın Showroom Çıkış Fiyatı, fabrika çıkış maliyetini, vergiler ve araç satıcısının kar marjını içerir.

  • Araçların genellikle reklamının yapıldığı fiyattır.

Aracın Showroom Çıkış Fiyatı ile Yol Fiyatı Arasındaki Fark

Yol Fiyatı Nedir?

Bir aracın Yol Fiyatı, aracı showroomdan yola getirmek için ödediğiniz ücrettir. Bu nedenle Yol Fiyatı olarak adlandırılır.

İşte Yol Fiyatının anlamını açıklayan birkaç nokta.

  • Showroom Çıkış Fiyatı, kayıt ücretleri, yol vergisi ve sigorta ile diğer isteğe bağlı ücretleri içerir.

  • Örneğin, yeni arabanızın bayi tarafından sunulan bazı yeni aksesuarlara sahip olmasını istiyorsanız, bayi bu maliyeti aracın son Yol faturasına ekleyecektir.

  • Bir Showroom Çıkış Fiyatı ve Yol Fiyatı için internette gezinebilir veya bunun için araç satıcısıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bir Aracın Showroom Çıkış Fiyatı ile Yol Fiyatı Arasındaki Fark

İşte iki fiyat arasındaki temel farkları vurgulayan bir tablo.

Showroom Çıkış Fiyatı Yol Fiyatı
Bu, araç tescil, sigorta ve yol vergisi masraflarının hesaba katılmadan önceki fiyatıdır. Bu, araç tescil, sigorta ve yol vergisinin maliyetini hesaba kattıktan sonra aracın fiyatıdır. Ayrıca aracın aksesuarları için yapılan masraflar gibi diğer masrafları da içerebilir.
Bir aracın Showroom Çıkış Fiyatı, Yol Fiyatından daha düşüktür. Bir aracın Yoldaki Fiyatı, birkaç ek bileşen içerdiğinden, Showroom Çıkış Fiyatından daha yüksektir. (Bu bileşenler bir sonraki bölümde açıklanmıştır).
Bir aracın Showroom Çıkış Fiyatı, nihai satın alma fiyatı değildir. Bir aracın Yoldaki Fiyatı, nihai satın alma fiyatıdır.

 

Yeni Araç için Ek Bileşenler; Yol Fiyat Faktörleri

Bir aracın Yolda Fiyatı birkaç faktöre bağlıdır. Bunlardan bazıları zorunlu iken bazıları isteğe bağlıdır. Örneğin, araç tescil ücreti, sigorta primi ve MTV, ÖTV gibi vergiler ödemeniz gerekir; ancak ekstra aksesuarlar, uzatılmış garanti vb. için ödenen miktar isteğe bağlıdır.

Yıllık Bakım Paketi

Araç satıcınız size araç temizleme, cilalama, servis, Yol Yardımı vb. içeren bir Yıllık Bakım Paketi sunabilir. Paket ayrıntılarını gözden geçirin, bunları diğer hizmet merkezlerinin planlarıyla karşılaştırın ve ardından karar verin. Bu isteğe bağlı bir pakettir. Bayinin tercihi ile yola çıkarsanız ve daha iyi bir paket alırsanız aracınızın fiyatı artacaktır.

Aracın Showroom Çıkış Fiyatı ile Yol Fiyatı Arasındaki Fark

Taşıma Ücretleri

Çoğu durumda, araba veya bisikleti fabrikadan bayiye taşıma ücretleri bayi marjına dahildir. Aracın belirli bir yere taşınmasını istiyorsanız, bunu doğrudan bayi ile görüşebilirsiniz.

Temel Aksesuarlar

Genellikle, çoğu araç kullanıcısı belirli aksesuarları kullanmaya başladığında, bunlar vazgeçilmez hale gelir. Örneğin, yer paspasları, koltuk kılıfları vb. temel araç aksesuarları bunlara dahildir. Bunları araba satıcısından veya başka bir mağazadan ekstra bir ücret karşılığında satın alma seçeneğiniz vardır. Bayiden satın alırsanız, aracın fiyatına doğrudan yansır. Ancak her iki durumda da ödeyeceğiniz fiyat çok değişmez.

Ekstra Aksesuarlar

Bisiklet bayisinin Showroom’una yerleştirilen göz alıcı şık motorcu ceketi ve son moda kaskı beğenebilirsiniz. Bu ekstra aksesuarları ekstra ödeme yaparak satın alabilirsiniz. Bir araba için daha iyi bir eğlence sistemi isteyebilirsiniz. Ancak tüm bunlar ekstra ücrete mal olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here