2023 Nissan Frontier ortaya çıktı. Nissan yeni modelinin fiyatı ve özellikleri hakkında ki bilgileri paylaştı.

2023 Nissan Frontier Hakkında

Yeni Frontier, dış tasarımda Nissan’ın 1980’lerdeki orijinal Hardbody kompakt pikabından esintiler taşıyor.  Frontier kendi sınıfında ki rakipler ise Ford Ranger ve Honda Ridgeline olacak.

Yeni Frontier de standart güvenlik özelliklerinin yanı sıra dış kısımda LED aydınlatma yer alacak.

2023 Nissan Frontier

Nissan her Frontier modeli için 4×2 veya 4×4 olmak üzere farklı versiyonlar sunmakta. Bunun yanı sıra aracın S, SV, Pro-X, Pro-4X, King Cab ve Crew Cab donanım paketleri bulunmakta. Ayrıca 12 büyük döşeme seçeneğinden biri opsiyonel olarak seçilebilecek.

Nissan 2023 Frontier de küçük donanım değişikliklerine gitti. Midnight Edition donanım paketi 17 inç siyah jantlara ve dış aynalara sahip. Tamponlar, rozetler ve iç aksamda siyah renkte. Ayrıca iç ve dış kısımda da siyah vurgular hakim.

Uzun yataklı SV Crew Cab paket, isteğe bağlı olarak SV Convenience paketi ile birlikte geliyor. Bu pakette ayrıca ısıtmalı deri direksiyon simidi ve ön koltuklar ile geliyor. Bunun yanı sıra ray altı yatak aydınlatması da yer alıyor.

Pro-X ve Pro-4X paketinde kablosuz Apple CarPlay standart olarak geliyor. Lava Red döşeme dikişi Pro Premium paketine dahil.

Motor Performansı

Frontier’in yeni modelinde Nissan 2020 model yılında kullandığı doğal emişli 3.8 litrelik V-6 motoru kullanıyor. Bu motor araca 310 beygir güç ve 281 nm tork sağlıyor.

Dokuz vitesli otomatik şanzıman, arkadan veya dört tekerden çekiş sistemi ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra Nissan Frontier de araç hareket halindeyken daha dengeli gitmesi için şasi iyileştirmesi yaptı.

Frontier’in çekme kapasitesi 3000 kg’ın üzerinde. Aracın maksimum taşıma kapasitesi ise 730 kg.

İç Tasarım

İç kısımda standart olarak 8 inç boyutunda bilgi-eğlence sistemi ile birlikte geliyor. İsteğe bağlı olarak bu ekranın boyutu 9 inç olarak seçilebiliyor. Bu ekranın altında stereo ses seviye ayarı yapmak için iki adet fiziksel tuş bulunmakta. Gösterge ekranının boyutu ise 7 inç.

Standart olarak iç kısımda Android Auto ve Apple CarPlay yer alıyor. USB-C bağlantı noktası dahil olmak üzere iç kısımda farklı şarj çıkışları da yer almakta. İç kısım da bunun yanı sıra kablosuz akıllı telefon şarjı da bulunuyor.

Frontier de ayrıca abonelik sistemine dayanan Wi-Fi ağı mevcut. Ek bir ücret karşılığı dokuz hoparlörlü Fender ses sistemine yükseltilebiliyor.

Nissan iç kısımda ayrıca Safety Shield 360 adını verdiği sürücü destek teknolojisine yer verecek. Yayaları algılayabilen otomatik acil fren sistemi standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra diğer güvenlik özellikleri arasında şeritten ayrılma ve adaptif hız sabitleyici yer alıyor.

Fiyatı

Standart hiçbir donanım paketi mevcut olmadan 2023 Frontier’in fiyatı 29.190 dolardan başlıyor.

S donanım paketine sahip modelin fiyatı 30.485 dolar, SV paketinin ise 33.185 dolar.

Pro-X modelinin fiyatı ise 37.015 dolara kadar çıkıyor. Ayrıca en üst donanım paketi olan Pro-4X’in fiyatı ise 40.015 dolara kadar çıkmakta.

Sıfır KM Nissan Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here