Avrupa Gaz Krizi Otomotiv Sektöründe Zorluklara Sebep Oluyor

0
666
Avrupa Gaz Krizi Otomotiv Sektöründe Zorluklara Sebep Oluyor

Avrupa gaz krizi otomotiv sektöründe zorluklara sebep oluyor. Rusya ve Ukrayna arasında savaşın yaptırımları hala devam ediyor. Daha önce Avrupa ülkeleri Rusya’ya karşı yaptırım kararı almışlardı. Şimdi ise Rusya karşı atak yaparak Avrupa ülkelerine doğalgaz akışını kesti. Hal böyle olunca Avrupa için zorlu bir kış mevsimi zorunlu oldu. Aynı şekilde otomotiv sektöründe de üretim aksaklıklarının yaşanması olası. Böylece korona virüs salgını ve küresel çip krizine ek olarak yeni bir tehlike daha ortaya çıkacak gibi.

Avrupa Gaz Krizi Nedeniyle Üretimin Yüzde 15 Düşmesi Mümkün

Avrupa Gaz Krizi Otomotiv Sektöründe Zorluklara Sebep Oluyor

Uzmanlara göre Rusya’nın bu yeni hamlesi sonucu Avrupa’daki otomobil montaj ve parça fabrikalarında gaz sıkıntısı giderek artacak. Bu nedenle üretimi yüzde 15’e oranında azalacak. “Enerji kesintisi, Avrupa otomobil üretiminde fren yapabilir” başlıklı bir raporda, durumun vahameti ortaya çıktı. Buna göre Avrupa Birliği’nin yıllık ortalama 450 milyar metreküp gaz tüketimi var. Ancak gelecek ay 70 milyar metreküp doğalgaz açığı söz konusu olacak. Böylece otomobil endüstrisindeki üretim 800 bin ila 900 bin adet küçülecek.

Üretim İçin Alternatifler Gerekli

Avrupa Gaz Krizi Otomotiv Sektöründe Zorluklara Sebep Oluyor

Avrupa gaz krizi nedeniyle Volkswagen gibi otomobil devleri üretim tesislerini başka fabrikalara kaydırmayı hedefliyor. Böylece Rus gazına bağımlılık oranları da azalmış olacak. Daha önce zaten krizde olan Avrupa otomobil üretiminde geçen sene yüzde 29’luk bir düşüş olmuştu. Şimdi ise bu üretim iyice azalacak gibi. Ayrıca tüm bu süreç otomobil fiyatlarının artmasına da sebep olabilir. Ancak bunun için sene sonundaki durumun ne olacağını görmek gerekiyor.

2022 Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here