Tesla Türkiye Şarj İstasyonu için Hazırlıklar Hız Kazandı

0
871
Tesla’dan Rakiplerine Ortak Şarj Konektörü Çağrısı

Tesla Türkiye şarj istasyonu için hazırlıklar hız kazandı. ABD merkezli otomobil devi çok yakında Türkiye pazarındaki yerini alacak. Elektrikli araç üretimi konusunda rakip tanımayan marka Türkiye’de de hızla yükselmeyi hedefliyor. Bu nedenle altyapı çalışmalarına da hız vermiş durumda. Şarj noktalarını Türkiye’de de genişletmek isteyen şirket listeleri paylaşmaya başladı bile. Tesla’nın resmî sitesinde yer alan Türkiye merkezli “Tesla Superchargers” listesi ile başlangıç noktaları da belli olmuş oldu.

Tesla Türkiye Şarj İstasyonu Listesi

Bu listede şu ana kadar sadece şehir isimleri yer alıyordu. İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek ve Konya gibi şehir isimlerine artık daha ayrıntılı adresler eklenmeye başladı. Artık listeyi güncelleyen Tesla açık adresler girdi. Böylece öncelikli olarak açılacak olan şarj istasyonlarının adresleri belli olmuş oldu.

Tesla Türkiye Şarj İstasyonu İçin Hazırlıklar Hız Kazandı

Tarihler Henüz Net Değil

Tesla Türkiye Şarj İstasyonu İçin Hazırlıklar Hız Kazandı

Tesla Türkiye şarj istasyonu hazırlıkları ilerlemiş olsa da henüz net bir tarih ortada yok. Şirketin hazırladığı istasyonlarda şu an için sadece ana şarj üniteleri yer alıyor. Yakın zamanda ise kullanıma hazır olacak. Böylece dünya çapındaki geniş şarj ağına Türkiye’de katılmış olacak. Henüz Türkiye’de ne zaman hizmete geçeceği belli olmayan marka Türkiye’deki şirketiyle hizmet verecek. Türkiye’de Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited isimli şirket ile hizmet verecek. Şirketin başında ise daha önce Lufthansa Türkiye-Irak CEO’su olan Kemal Geçer yer alacak.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here