2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge gelmiş geçmiş en koyu siyah tonunu taşıyor… Yeni Ghost, tanıdık bir çift turbo V-12’ye sahiptir. Ancak Black Badge (Kara Rozet), beraberindeki karartılmış bir görünümle çıktıyı 592 beygir gücüne çıkarıyor.

2016’da Rolls Royce, başlangıçta Wraith coupe ve Ghost sedan’da piyasaya sürülen yeni Black Badge alt markasıyla daha genç, daha havalı ve kendine güvenen müşterilere satış yapmak için uyumlu bir çaba göstermeye başladı. Black Badge ürünlerinde beş yıl, satılan her dört Rolls Royce’tan birden fazlasını oluşturuyor. Ayrıca şimdi ikinci neslinde olan Ghost’a bir kez daha gizli Black Badge muamelesi yapıldı.

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge ile Siyahlaştı

Rolls, Ghost Black Badge’in herhangi bir gereksiz tasarımdan bağımsız olduğunu belirtti. Ayrıca bunun farklı bir şey isteyen müşterilere hitap etmek için tasarlandığını söylüyor. Ve Parthenon ve Rolls Royce rozeti gibi ön tarafı olan bir otomobil ne kadar ihtiyatlı davranabiliyorsa, sunduğu da tam olarak budur. Şirketin şaşırtıcı 44.000 mevcut renginden herhangi birini veya kendi renginizi seçebilirsiniz. Ancak çoğu alıcı modele özel siyah boyayı tercih edecektir.

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls Royce, yeni Ghost sedan’a Black Badge muamelesini ekliyor ve gücü 592 beygir gücüne çıkıyor. Derin siyah bir dış cepheye ve benzersiz Siyah Rozet döşeme randevularına sahip ayrıntılı bir iç mekana sahiptir. Müşteriler şu andan itibaren Ghost Black Badge’lerini devreye alabilirler. Ayrıca bu Ghost modelinin yaklaşık 400.000 $’a mal olmasını bekliyoruz.

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge ile Siyahlaştı

Rolls-Royce, sattığı arabaların yaklaşık üçte birinin Black Badge muamelesini gördüğünü belirtti. Ve şimdi bunun ardından yeni Ghost sedan’a karartılmış kaplama eklediğini söylüyor. En yeni Rolls Royce Ghost artık Phantom sedan ve Cullinan SUV ile aynı platformda sürüyor. Ayrıca Rolls her şeyin “zenginlik sonrası” olduğunu söylüyor. Bu yeni Black Badge versiyonu da buna uyuyor.

2022 Rolls-Royce Ghost’a Black Badge Uygulaması Nasıl yapılır?

Bir üretim otomobilinde mevcut olan en koyu siyah olduğu iddia edilen 100 libre (45 kg) boya kullanır. Modelin Black ile kaplanma işlemi beş saate kadar sürer. Daha sonra atomize edilerek elektrostatik yüklü gövde iki kat vernik alır ve elle parlatılır. Spirit of Ecstasy ve ızgara daha sonra özel bir krom elektrolit ile kaplanır. Ve ayrıca siyah krom bir yüzey oluşturmak için elle parlatılır.

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge ile Siyahlaştı

Black Badge modelleri bir dizi benzersiz 21 inç karbon fiber jant üzerinde hareket eder. Ve Rolls jantları hafifçe renklendirerek 44 katmanlı karbon dokumanın jantlarda hala görülebilmesini sağlıyor.

Black Badge’in Leminscate sembolü için, aydınlatmalı ön pano da dahil olmak üzere birden fazla görünüm vardır. Bu sadece karanlıkta mevcut olan 850 yıldızın yanında görünür.

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge İç Mekanı

Yeni Ghost, yeni dijital enstrümanlarla güncellenmiş bir iç mekana sahip ve metal, ahşap ve deri gibi malzemelere önem veriyor. Burada resmedilen Black Badge modeli, süslemede karmaşık elmas desenli karbon ve metalik fiber dokumaya sahiptir. Model bunların yanı sıra siyah Bolivar ahşap kaplama taban katmanına sahip parlak mavi Turchese deri iç mekana sahiptir.

Black Badge sonsuzluk logosu, arka koltuk şampanya soğutucusunun üstündeki döşemeye kazınmıştır. Ve elbette artık bir Rolls-Royce elyafı olan yıldızlarla aydınlatılmış tavan döşemesi var.

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge ile Siyahlaştı

2022 Rolls-Royce Ghost Black Badge Performans Değişimleri

Bununla birlikte, Ghost Black Badge’de bazı süslü süslemeler ve boya işlerinden daha fazlası var. Alüminyum uzay çerçeve gövdesi, gövde yuvarlanmasını kesmek için daha büyük hava yaylarına asılır.

2021 için standart Ghost modelleri 563 beygirlik 6,7 litrelik bir V-12 ile güçlendiriliyor. Black Badge, çıkışı 592 beygir gücüne ve 900 Nm torka çıkarıyor. Toplam 592 hp güç aslında, 2016 Ghost Black Label’ın çetelesine göre 12 hp daha düşüktür. Ancak tork 840 Nm ‘den 900 Nm ‘ye yükseldi ve sıfırdan 96.5 kmh (60 mph) süresini 4,6’dan saniyeden 4,5 saniyeye düşürdü.

Vites seçme kolundaki bir düğme ile “Düşük”ü seçtiğinizde, yeni egzozdan çok daha büyük bir uğultu yükselir. ZF şanzımanın vites değiştirme hızlarını sert yük altında yüzde 50’ye varan oranlarda azaltın. Rolls, ZF sekiz vitesli şanzıman ve gaz kelebeğinin, 12 silindirli motorun artan gücünü artırmak için Black Badge modelleri için özel olarak ayarlandığını söylüyor. Yeni Ghost’larda dört tekerlekten çekiş, hava yayları ve arka aks yönlendirmesi var.

Fiyat

Müşteriler şimdi kendi Ghost Black Badge’lerini sipariş edebilirler. 2021 Rolls Royce Ghost 314.400 $ ‘dan başladığı için fiyatlandırmanın 400.000 $ civarında başlaması bekleniyor.

İkinci El Rolls-Royce İlanları

Rolls-Royce Ghost 2021 Başlangıç Fiyatı ve Özellikler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here