2022 Rolls-Royce Ghost; motor, performans ve teknoloji… Rolls-Royce Ghost için cesur bir açıklama yapıyor. Bu sadece zengin olmadığınız, aynı zamanda taviz vermediğiniz anlamına gelir. 2022 Ghost sedan, bu tavizsiz lüks değerlere ayak uyduruyor ve yol boyunca birkaç sürprizle harmanlanıyor. Platformunu amiral gemisi Phantom sedan ve Cullinan SUV ile paylaşıyor ve bu da markanın sunduğu en iyiyle aynı seviyede eşsiz bir sürüş kalitesi sağlamasına yardımcı oluyor. Pürüzsüz ve fısıltı sessizliğinde çalışan bir V-12 motoru, görünüşte sonsuz bir güç sağlar. Ghost’un kabini sadece en iyi deriler, kumaşlar, ahşaplar ve metallerle donatılmıştır. Bu, bolluk ve şöhretin zorluklarından uzak bir saray vahası olarak hizmet eder.

2022 Rolls-Royce Ghost; Motor, Şanzıman ve Performans

Ghost, Cullinan SUV ile paylaşılan 563 beygirlik 6.7 litrelik V-12’den güç alıyor. Ayrıca Ghost’un Black Badge modelleri, 592 bg’ye kadar güç artışı sağlar. Sekiz ileri otomatik vites değiştirme görevlerini üstlenir ve dört tekerlekten çekiş standarttır. Rolls-Royce’a göre Ghost sadece 4,6 saniyede 96.5 (60 mil) km hıza ulaşabiliyor. Rolls-Royce ayrıca, yeni Ghost’un son modele göre daha keskin bir sürüş tavrı sunması ile övünür. Marka bunun, dört tekerlekten direksiyon sistemi ve 50/50 ağırlık dağılımı sonucunda bu kadar iyi olabildiğini ekler. Hatta otomobil üreticisi bunu sürüş memnuniyetinin otomobilin gelişiminde önemli bir rol oynadığının kanıtı olarak işaret ediyor.

2022 Rolls-Royce Ghost; Motor, Performans ve Teknoloji

Ghost, aracın çukurları tahmin etmesine ve telafi etmesine olanak tanır. Bunu ise müşterilerine daha iyi bir sürüş sağlamak için bir yol tarama kamerası kullanan standart adaptif süspansiyonu sayesinde gerçekleştirir. Ünlü marka sunduğu bu ve benzeri mühendislik çalışmaları ile eşsiz bir sürüş sağlar.

Yakıt Ekonomisi ve Gerçek Dünya MPG

EPA, Ghost’un şehirde 12 mpg ve otoyolda 19 mpg döneceğini tahmin ediyor. Ghost’un yakıt ekonomisi hakkında daha fazla bilgi için EPA’nın web sitesini ziyaret edin.

2022 Rolls-Royce Ghost; İç Mekan, Konfor ve Kargo

Herhangi bir Rolls-Royce’un kabini gibi, yeni Ghost’un içi, her yüzeyi, düğmesi, anahtarı ve kolu kaliteli malzemelerden yapılmış olarak gösterişlidir. Rolls-Royce Ghost ile, Bentley Flying Spur ve Mercedes-Benz S-sınıfı gibi rakiplerinden sıyrılmaya çalışır. Bunu yaparken müşterilerini en iyi şekilde memnun etmek için tüm kaliteli, son derece teknolojik ve rahat malzemeler sayesinde basamakları tek tek çıktı. Ayrıca kalın halıyı, ince taneli deriyi, gerçek ahşap ve metal aksanları en iyi şekilde kullandı. Hatta yıldızların aydınlattığı bir gökyüzünü simüle etmek için küçük entegre LED’lere sahip mevcut bir tavan döşemesini düşünün.2022 Rolls-Royce Ghost; Motor, Performans ve Teknoloji

Sürücü Ghost’u açtığında, aydınlatmalı bir ön panel kaplaması parlamaya başlıyor. Ve ardından yıldızlı gece ambiyansına katkıda bulunuyor. Modeldeki en iyi koltuk, yolculara sağlanan masaj koltuklarıdır. Ayrıca eğlence sistemi ve geniş bacak mesafesi gibi lükslerin sunulduğu arka koltuklar da bu modelin en iyi parçalarındandır.

Bilgi-eğlence ve Bağlantı

Ghost, Wi-Fi erişim noktası sağlamanın yanı sıra, dahili navigasyonlu geniş bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranına sahiptir. Onaylanmamış olsa da, hem Apple CarPlay hem de Android Auto arayüzlerini de içermesini bekliyoruz. Çift ekranlı arka koltuk eğlence sistemi, yolcuların radyoyu ayarlamasını sağlar. Ayrıca arka koltuklar için sağlanan ekran, aracın navigasyona varış noktaları girmesine izin verir. Ve bunun gibi daha pek çok şeye olanak tanır. Rolls-Royce ayrıca 1300 watt güç ve magnezyum-seramik hoparlör konileri ile 18 hoparlörlü Bespoke stereo sistemi sağlar.

2022 Rolls-Royce Ghost; Motor, Performans ve Teknoloji

2022 Rolls-Royce Ghost; Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Rolls-Royce Ghost standart olarak uyarlanabilir hız sabitleyici ile gelir. Ayrıca şeritte kalma yardımı da dahil olmak üzere bir dizi sürücü yardımı özelliği sunar. Ghost’un çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) web sitesini inceleyebilirsiniz. Ve ayrıca Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) web sitesini de ziyaret edebilirsiniz. Rolls-Royce Ghost’un temel güvenlik özellikleri şunları içerir:

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile standart şeritten ayrılma uyarısı
  • Standart adaptif hız sabitleyici

2022 Rolls-Royce Ghost; Motor, Performans ve Teknoloji

Garanti ve Bakım Kapsamı

Rolls-Royce serisinin geri kalanı gibi, Ghost da belirli bir kilometre sınırında sona ermeyen dört yıllık bir garanti ve bakım paketi ile geliyor. Bu garanti kapsamları aşağıdaki gibidir.

  • Sınırlı garanti, dört yıl veya sınırsız mili kapsar
  • Aktarma organları garantisi dört yıl veya sınırsız kilometreyi kapsar
  • Ücretsiz bakım, dört yıl veya sınırsız mil kapsamındadır.

İkinci El Rolls-Royce İlanları

Rolls-Royce Ghost 2021 Başlangıç Fiyatı ve Özellikler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here