Volvo C40 Recharge; Markanın İlk Yalnızca Elektrikli Modeli

0
4519

Volvo C40 Recharge; markanın ilk yalnızca elektrikli modeli birçok elektrikli modelin ilki olacak… Şık çatılı C40 crossover, büyük bir güç ve daha da büyük bir etiket fiyatı ile sunulur.

Volvo C40 Recharge, hiçbir zaman herhangi bir içten yanmalı motorla satılmayacak olan ilk Volvo modelidir. Her ikisi de otomobil üreticisinin CMA mimarisini kullandığından mevcut XC40 Recharge ile yakından ve açık bir şekilde ilişkilidir. 78 kWh pil, 402 hp ve iddia edilen 4.7 saniyelik 0-96.5 km / saat hıza ulaşıyor. Ayrıca C40 Recharge’ı şimdiye kadarki en hızlı Volvo’lardan biri yapıyor. C40, gelecek yılın başlarında satışa çıktığında ABD’de 58.750 dolardan ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde 58.000 Euro’dan etiketlenecek. Türkiye de ise Plug-in Hibrit XC40 modellerinin şu anki fiyatları 780.000 TL ve 835.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Tam elektrikli C40 Recharge modelinin fiyatının da buna yakın etiketlerde olacağını tahmin edebiliriz.

Volvo C40 Recharge; Markanın İlk Yalnızca Elektrikli Modeli

Daha önce hızlı Volvo’lar vardı, ancak bu son derece rasyonel İsveç markası için ham performans nadiren birinci öncelik oldu. Yine de C40, herhangi bir nesnel önlemle hızlı olan kutu gibi bir EV geçişidir. 402 hp ve iddia edilen 4,7 saniyelik 0-96.5 km / saat süresi ile Tesla kadar hızlı değil. Ancak bu, C40’ın şimdiye kadar bir Volvo rozeti takan en hızlı otomobillerden biri olduğu anlamına geliyor.Volvo'nun İlk Yalnızca Elektrikli Modeli; C40 Recharge

Volvo C40 Recharge Performans ve Güç Aktarma Organları

C40’ın performansını sunma konusunda da herhangi bir zorluğu yok. Yakından ilişkili XC40 Recharge iyi bir çekiş sağlamak için her aksa bir güç sağlayan iki özdeş 201 hp senkron AC elektrik motoru kullanır. Gaz pedalı çok kullanmasa bile, C40 zahmetsizce hızlı hissettiriyor. Gaz pedalına daha sert basmak, yasal seyir hızlarının çok ötesine kadar ciddi g yükleri oluşturur. Ancak yine de her Volvo gibi, 180 km sınırlayıcı hız değeri ile sonunda karşılaşır.

C40 etkileyici bir şekilde hızlıdır, ancak kesinlikle bir spor otomobil değildir. Süspansiyon ayarları oldukça yumuşaktır. Öyle ki 78 kWh pil takımının 496 kg’lik kütlesi zeminin altında olmasına rağmen, yön değiştirmesi istendiğinde, viraj yükleri altında eğilir. Volvo’nun Avrupa rakamlarına göre, 2185 kg’lik boş ağırlığı, onu benzinle çalışan bir AWD XC40’tan 501 kg daha ağır yapıyor.

Volvo'nun İlk Yalnızca Elektrikli Modeli; C40 Recharge

C40, nazik kullanımda çok daha iyi performans sergiliyor. Süspansiyon, standart 20 inç jantlara rağmen günlük hızlarda mükemmel esneklik sağlıyor. Ayrıca 129 kmh üzerindeki A sütunlarından gelen hafif rüzgar gürültüsünün C40’ın tipik görev döngüsü için bir sorun olması muhtemel değildir. Ayrıca isteğe bağlı değiştirebileceğiniz tek pedallı çalışma da övgüye değer. Neredeyse algılanamayan duruşlar sağlayacak kadar hassas. Pilotlu sürüş hız kontrolü, düşük hızlarda şoförlük yapması istendiğinde neredeyse pürüzsüz.

C40 Recharge Tam Elektrikli Otomobil Olacak

C40, hiçbir zaman herhangi bir içten yanmalı motorla satılmayacak olan ilk Volvo modelidir. Ayrıca şirket, küresel satışlarının yarısının 2025’te elektrikli araç olacağını tahmin ediyor. Ancak mevcut XC40 (ve özellikle mekanik olarak) ile yakından ve açık bir şekilde ilişkili. özdeş Recharge versiyonu.) Her iki otomobil de Volvo ve ana şirket Geely tarafından ortaklaşa geliştirilen aynı CMA mimarisini kullanıyor.

Volvo'nun İlk Yalnızca Elektrikli Modeli; C40 Recharge

Bunların boyutsal benzerlikleri, ilişkinin yakınlığını gösteriyor. C40’ın 106,4 inç dingil mesafesi ve 75,2 inç genişliği aynı, yeni otomobilin 174,5 inç uzunluğu sadece 0,2 inç daha fazla. C40’ın kısa tavan çizgisi Volvo’nun coupe’ler için ayırdığı C-modeli markasını haklı çıkarır. Ve onu 2,7 inç daha alçak yapan, yükseklik söz konusu olduğunda, tek önemli farktır.

Volvo C40 Recharge İç Mekanı

Kabinin içinde C40, aynı gösterge panosunu ve şalteri paylaşan iki otomobil olan XC40’a çok benziyor. Dijital göstergeler ve yüksek çözünürlüklü 9,0 inç portre odaklı dokunmatik ekran standart olarak sunuluyor. Otomobilde Volvo’nun yeni Google tabanlı kullanıcı arayüzü kullanılıyor. Bu, navigasyon veya eğlence bağlantısı sağlarken iyi çalışır. Ayrıca aynı zamanda, artık alt menülerden erişilmesi gereken otomobilin çeşitli dinamik işlevlerinin kontrolü de verilmiştir.

Volvo ayrıca küçük anahtarlama donanımını da çoğunlukla kaldırdı. Bu nedenle isteksizce C40’a alıştığımız fiziksel sıcaklık kontrollerinin eksikliğine ek olarak, fiziksel bir e-fren ve hatta bir başlat düğmesi bile yok. Anahtarlar arabadayken, sadece sürmeyi veya geri gitmeyi seçersiniz. Normal XC40’ın başlat düğmesinin bulunduğu yerde bariz bir boşluk vardır.

Volvo C40 Recharge İç Mekanı VS XC40 Recharge İç Mekanı

Daha geniş XC40 ile karşılaştırıldığında, arkadaki baş mesafesi açık bir şekilde kesik tavan çizgisiyle sınırlı olsa da, iç mekan makul. Kaputun altındaki küçük ön bagaj veya boş kısım, şarj kablolarını barındıracak şekilde tasarlanmıştır. Hatchback ise arka koltuklar yerindeyken saygın bir kargo alanına erişim sağlar. Volvo, C40’ın öncü “vegan iç mekanı” olarak adlandırdığı şeyden gurur duyuyor. Bu hayvansal ürünleri arabalarından çıkarma kararlılığının bir göstergesi. Bu nedenle, mikrofiber ve sentetik süetle süslenmiş konforlu koltuklar ve dayanıklı kot benzeri bir malzemeye sahip. Ancak azaltılmış minimalizm, aynı zamanda, C40’ın fiyatı göz önüne alındığında öznel olarak çok fazla olan geniş koyu plastik alanlar anlamına da geliyor. Bu, yaklaşık 50.000 dolarlık bir kabin gibi gelmiyor.

Volvo'nun İlk Yalnızca Elektrikli Modeli; C40 Recharge

XC40 Recharge gibi, C40’ın pil takımı, yeterince güçlü bir şarj cihazı bulabilirseniz 150 kW’a kadar DC hızlı şarjı destekler. Bu, yaklaşık 40 dakikada yüzde 80’lik bir şarj anlamına gelir. Yerleşik bir AC şarj cihazı, yerel sarf malzemeleriyle daha yavaş doldurmaya izin verecektir. Volvo henüz EPA menzil numaralarını yayınlamadı. Ancak 2022 XC40 Recharge için 400 kmlik birleşik rakama yakın olmasını bekleyebiliriz.

C40 Recharge Twin etkileyici bir otomobil, ancak özellikle rasyonel değil. C40’ın giriş seviyesi benzinli XC90’dan daha pahalı olacak. Volvo, daha ucuz bir tek motorlu versiyon da dahil olmak üzere C40’ın diğer versiyonlarını da üreteceğini söylüyor. Maliyet tasarrufunun ötesinde, daha az güçlü aktarma organının otomobilin rahat tavrına da daha iyi uyması muhtemel.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here