2022 Volvo C40 Recharge eğim destekli bir stile sahip… Volvo’nun kompakt EV’si daha şık bir form sergiliyor.

Otomobil üreticileri anlaşılır bir şekilde crossover’ların vagonları ve minivanları mahveden hava kirliliğine yenik düşmesine izin vermemek konusunda endişeliler. Bu vücut stillerini dağınık ailevi rüşvet simgelerine dönüştüren kare olmanın kokusu olarak adlandırın. Neyse ki otomobil üreticileri için, bir insan taşıma aracına kayıtsızlık enjekte etmek, B direği ile arka fasya arasına bir miktar eğim eklemekten başka bir şey gerektirmeyecek gibi görünüyor. Audi, crossover Sportback’lerini, Mercedes ve Porsche’yi crossover coupe’lerini ve BMW’nin çift sayılı CUV’lerini böyle yaratıyor.

Volvo, bu Alman grubuna C40 Recharge ile katıldı. C hala “geçit” anlamına geliyor, çatıdaki eğim, onu geleneksel İsveç XC40 Recharge’ın daha gösterişli karşılığı yapıyor. C40 Recharge, XC40 ile aynı Kompakt Modüler Mimariye oturur. C40 Recharge aynı zamanda 402 beygir gücü ve 660 Nm torka sahip aynı çift motorlu, tamamen elektrikli güç aktarma organı tarafından çalıştırılıyor. Aynı nominal 78,0 kWh kapasiteye sahip, 75.0 kWh kullanılabilir bir pil ile besleniyor.

2022 Volvo C40 Recharge Eğim Destekli Bir Stile Sahip

2022 Volvo C40 Recharge Eğim Destekli Tarzı

C40 Recharge ve XC40 Recharge karşılaştırılırken kazançlar ve kayıplar sütunlarında girişler var. C40 kayıpları sütununda, tavan XC40’ınkinden 2,4 inç daha alçakta. Ve arka koltuk baş mesafesi 1,6 inç azaldı. Ancak çerçevenin takılmasında herhangi bir sorun yok ve boynu kaldırmak için bolca yer var. Eğimli tavan çizgisi sayesinde, ikinci sıranın arkasındaki bagaj alanı bariz bir şekilde etkileniyor. XC40 Recharge ile karşılaştırıldığında biraz küçülüyor.

Ve sonra bir kazanç ve bir kayıp için sekmeli arka cam var. Volvo tasarımcıları bagaj kapağı menteşelerini kaplayan çatı kanatçıklarından arka spoylere kadar B sütununun uç tarafında aerodinamik çalışmalar yaptı. Bu sayede Volvo menzili yüzde 6 artırdığını iddia ediyor. 2022 XC40 Recharge’a yapılan yazılım güncellemesi, geçen yılki EPA dereceli 335 km’lik menzili 359’e çıkardı. Bu nedenle Volvo’nun C40 Recharge’ın şarjla 410 km gideceği tahmini, sahip olabileceği etkiyi yaratmıyor.

2022 Volvo C40 Recharge Eğim Destekli Bir Stile Sahip

Bununla birlikte, arkadaki çalışma, ambara o kadar dik bir eğim koydu ki, arka cam bir ayakkabı kutusunun efektif yüksekliğini sunuyor. Dikiz aynasına bakmak, arkadaki arabanın üst veya alt yarısını gösterir ancak ikisini birden göstermez. Arkadakilerin en iyi görünümü yan aynalardadır.

C40 Recharge’ın geri kalanı, Volvo’nun giderek daha çevre bilincine sahip ve dijital bir geleceğe geçişini vurguluyor. C40 Recharge’ın içten yanmalı versiyonu olmayacak ve şirket bakışlarını sadece EV’leri satmayı hedeflediği 2030’a çevirecek.

2022 Volvo C40 Recharge Kabini ve Bilgi-Eğlence Sistemi

Kabin, kasvetli bir premium olsa da sınıfı premium yapıyor. C40’ın deri içermeyen kabini az sayıda renkte gelir. Ön panelde ve kapı panellerinde İsveç’in Abisko Ulusal Parkı’nın arkadan aydınlatmalı soyut topografik haritası hoş bir dokunuş. Otomobilin dış rengine bağlı olarak, Microtech ve nubuk görünümlü başka sentetik döşemeli koltuklar vardır. Ayrıca bunlar geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış Fjord Blue halı ile dengelenebilir.

2022 Volvo C40 Recharge Eğim Destekli Bir Stile Sahip

Diğer tüm EV üreticilerinde olduğu gibi Volvo, yeni özellikler ve seçenekler eklemek için kablosuz güncellemeler planlıyor. Ayrıca kullanıcı deneyimi tasarımcıları, entegre dijital ekranlardan beklenen bazı avantajları göz ardı etti. Böylece nihai işlevsellik üzerinde basitliği vurguladılar. Dijital gösterge paneli iki konfigürasyon sunar. Bunlardan biri boş bir alanla ayrılmış iki gösterge ve diğeri aralarında küçük bir navigasyon ekranıdır. Ana ekrandaki ses sayfasına tıklamadan hangi müziğin çaldığını görmenin bir yolu yoktur. Aslında, herhangi bir önemli sayfaya tek dokunuşla ulaşabilmemiz için ana bilgi-eğlence ekranında her zaman mevcut bir menü çubuğu olmasını diledik. Android Auto uygulamasının sahip olduğu aynı tür menü çubuğu, ancak bunun Android Automotive OS’de olması değil. Ve direksiyon simidinin sol kolundaki sol ve sağ oklar henüz bir şey yapmıyor. Strateji ve işletme sahipliği başkanı Jonas Engström, bize işlevselliklerinin yolda olduğunu söylüyor.

Eco modu gibi davranan yeni bir menzil genişletme işlevi var. Şimdilik sadece iklim kontrol işlemini etkileyeceği söylendi. Ancak pilden enerji çeken diğer sistemlerde ince ayar yapmak için genişleyebilir. Ve 84 LED’den oluşan yeni piksel farlar var.

2022 Volvo C40 Recharge Performans

Başlatma/durdurma düğmesinin olmamasına alışmak için birkaç çalıştırma ve durma gerekir. Hareket halindeyken, C40 Recharge ikizi gibi çalışır. C40, iddia edilen 4,5 saniyede 96.5 km hıza çıkıyor. Amortisörler, yolda giderken yaklaşık 2177 kg EV’yi hazır tutmak için çoğunlukla iyi bir iş çıkarıyor.

C40, şehir içinde yalnızca agresif hız tümsekler, demiryolu rayları ve çukurlu asfalt gibi keskin kenarlı nesnelerle karşılaştığında zarafetini kaybedebilir. İçten yanmalı bir motora sahip olmayan süspansiyon, 20 inçlik tekerleklerden direksiyon kolonunu titreştirir. Ayrıca koltuklara darbeler gönderir.

2022 Volvo C40 Recharge Eğim Destekli Bir Stile Sahip

C40, bir Volvo gibi sürülürken, zamanın yüzde 99’unda sürüş konusunda hayal kırıklığına uğratmaz. Volvo, bu arabanın ne kadar güçlü olduğunu unutturmamak için hızlandırıcıyı ilerici, doğrusal tepki için ayarladı. Otoyolda gaza dikkatsizce basmak başınızı koltuk başlığına itecektir.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here