2022 Mini Cooper SE İnceleme

0
3189
2022 mini se

BMW’nin bünyesinde büyüyen Mini Cooper markası modelleriyle birlikte şık ve havalı bir tasarım ortaya koyuyor. Şehir içinde konforu ve tasarımıyla dikkat çekiyor. Kendine özgü yuvarlak ön farlarından asla vazgeçmiyor. Bunun yanı sıra karakteristik radyatör ızgarasında vazgeçmediği şeylerden birisi. Bu özelliklerini yeni çıkardığı Mini Cooper SE modelinde de devam ettiriyor. Gelin sizinle birlikte bu modeli inceleyelim.

2022 Mini Cooper SE

Mini Cooper markasının SE modeli ilk kez 2019’da sergilendi. O yıldan bu yıla üretilen Mini Cooper SE 2021 sonunda makyajlandı. Yenilenen ön farlar led aydınlatmalarla donatıldı. Bu farlar opsiyon listesinde adaptif led far olarak yerini aldı. Opsiyon olarak gelen bu farların en önemli özelliği viraj ışığı, kötü hava aydınlatması ve matrix far gibi özellikleri olmasıydı.

Mini Cooper SE

Aynı zamanda model, yeni alaşımlı jant seçenekleriyle dikkat çekti. Diğer modellerin aksine makyajlanan Mini Cooper SE’nin tasarımında dikey hava girişleri de göz kırptı. Çamurlukların yeniden tasarlanmış olması ve plakalığın gövde rengi ile aynı renkte olması da dikkat çeken detaylarındandı. Aynı zamanda Mini Cooper SE’de tavan ve ayna kapaklarının rengini isteğinize göre değiştirebiliyorsunuz.

Bu kadar yenilenmiş tasarımına yakışacak renkler ile birlikte geldi. Bu renkler;

  • Jet Black
  • Chili Red
  • Melting Silver
  • Aspen White

Teknik Özellikler

2022 Mini Cooper SE Teknik Özellikler

Yenilenen tasarımının yanında Mini Cooper SE yeni teknik özellikleriyle birlikte geldi. Elektrikli bir motor kullanılan otomobilin motoru ön kısımda yer alıyor. Bu elektrik motoru 135kW’lık yani 184 beygirlik bir güç üretiyor. Bunun yanında ise araç 270 Nm tork ile oldukça iyi bir tork değerine sahip. Bu değerler göz önünde bulundurulduğunda araç 0’dan 100 km/H hıza 7.3 saniyede çıkıyor. Ancak maksimum hız verisini 150 km/h olarak fabrika bize veriyor. Otomatik şanzımana sahip bu otomobilin çekiş sistemi önden çekişli olarak sunuluyor. Bunların yanı sıra fabrikanın bize verdiği menzil verisi 232 km oluyor.

Ağırlık ve Boyutları

Ağırlık ve Boyutları

Mini Cooper SE küçük tasarımı sayesinde toplam 1140 kg’lık bir ağırlığa sahip. Bu otomobilin uzunluğu 3845mm, yüksekliği 1432mm, genişliği 1727mm, dingil mesafesi 2495mm olarak verilmiştir. Bunun yanı sıra otomobil 211 litrelik bir bagaj hacmine sahiptir.

İç Mekân Özellikleri

Mini Cooper, BMW’nin bünyesinde yer aldığı için genlerinde BMW geni bulunmakta. Bu genler iç mekânın şıklığından anlaşılabiliyor. Küçük tasarımı nedeniyle yaşam alanı çok geniş olmasa bile ufak detaylar sayesinde bu pek göze batmıyor. Üzerinde birçok işlev bulunan yeni direksiyon simidiyle birlikte geliyor. Üstelik bu otomobilin opsiyonları arasında direksiyon ısıtma bile mevcut.

İç mekan ekran

Orta konsolda gayet yeterli bir büyüklükte olan 8,8 inçlik dokunmatik ekran ile bizleri karşılıyor. Üstelik ekranın kullanışı o kadar kolay ki her işinizi kolayca halledebiliyorsunuz. Otomobilin eksik yanlarından biri olarak sayabileceğimiz bir şey Android Auto bulunmaması oluyor. Ancak Apple kullanıcıları düşünülmüş olsa ki Apple CarPlay standart pakette kullanıcılarına sunuluyor.

Mini Cooper SE İç mekan

Sürüş Özellikleri

Makyajlanan SE modelinde sürüş hissiyatının pek değiştiği söylenemez. Bu otomobilden önce başka bir Mini Cooper kullandıysanız sürüş hissiyatının aynı olduğunu fark ediyorsunuz. Mini Cooper sert sürüş hissiyatı isteyenler için vazgeçilmez konumdadır. Hatta bazen kullanıcıların Mini’yi tercih etme sebebidir. Bu kadar sertlik gözünüzü korkutmasın sert süspansiyon sistemi konforunuzu etkilemiyor. Bu konuda Mini mühendislerini tebrik etmek lazım. İki taraf arasında güzel bir denge kurmuş gözüküyor. Bunun yanında ağırlık merkezinin konumu ve yol tutuşu konusunda Mini Cooper sınıfının başında geliyor. Direksiyon o kadar keskin bir yapıya sahip ki otomobili kullanırken adeta Go-kart kullanma hissi veriyor.

Sıfır KM Mini Cooper Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here