Jaguar F-Type R Coupe en çok arzu edilen spor arabalardan biridir. Aston Martin’in V8 Vantage’ın, rakibi olacak kadar muhteşem ve vahşi. V6 daha tatlı bir kullanım dengesine sahip ancak F-Type’ın sunabileceği tam bir canavar duygusu istiyorsanız, tam V8 R coupe size göre.

V8 Jaguar F-Type R Coupe, F-Type’ın dünyaya piyasaya sürülmesinden bir yıldan kısa bir süre sonra geldi ve bu süreçte yolları süsleyen en güçlü, en performans odaklı F-Type oldu. Bu güç, ateş püskürten F-Tipi SVR tarafından aşıldı, ancak bu, (ingiltere fiyat listesine göre) 20.000 £ ‘luk bir fiyat farkı olduğu için, R coupe hala mantıklı bir seçenek.

 

R coupe ‘nin farklı güç seçenekleri mevcut

Yeni bir Jaguar F-Type, başarılı rakipler ile (Porsche Cayman , 911 ve Aston Martin Martin V8 Vantage gibi) rekabet ediyor. Bir spor otomobil için F-Type, şaşırtıcı bir güç aktarma organı seçenekleri listesi ile birlikte gelir; arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli, manuel şanzıman ve otomatik şanzıman ve V6 ve V8 modelleri mevcuttur.

Jaguar, lansman sırasında F-Type Coupe’nin işleri bir sonraki seviyeye taşıdığını iddia etti. Kavisli tavana kusursuz bir şekilde uyum sağlayan zarif hatları ve kaslı arka kalçalarıyla Coupe, soft-top kadar çarpıcı görünüyor.

Opsiyonel panoramik tavanın renkli camı, ön camdan E-Type’tan ilham alan bagaj kapağının tabanına kadar güzel bir kavis çizerken, açılabilir spoyler bagaja düzgün bir şekilde entegre edilmiştir. Otomobilin ön tarafında, Cabrio’nun gergin oranları ve şaşırtıcı derecede ayrıntılı hatları değişmeden kalıyor.

F-Type R, 542bhp ve 680Nm tork üreten 5.0 litrelik bir V8 ile güçlendirilmiştir. Muazzam güç, Jag’ın 186 mph’lik sınırlı bir azami hıza ulaşmadan önce 3,9 saniyede 0-60 mil / saat hızla ilerlemesini sağlar. Bu rakamlar bazı rakiplerine fark atıyor.

F-Type SVR modeli de mevcut

F-Tipi yığının en tepesinde SVR modeli bulunur. Rakamları 567bhp ve 700Nm’ye çıkaran ekstra 25bhp ve 20Nm torka sahiptir. Aceleyle ışıklardan uzaklaşmanız gerekiyorsa, saatte 200 mph’ye çıkmadan önce 3,5 saniyede 0-60mph’den hızlanabileceksiniz.

Gaz pedalına basıldığında derin bir gürültü ve hızlanması var. Bu yoğun bir deneyim ve spor otomobiller için çift debriyajlı bir şanzımanın tek seçenek olduğuna inananlar, F-Type’ın mükemmel sekiz vitesli otomobilini denemeli.

Beklediğiniz gibi, R, ekstra performansla başa çıkacak şekilde ayarlandı. Sert Coupe gövdesi, mühendislerin ön ve arka süspansiyon yay oranlarını artırmalarına izin verirken, uyarlanabilir sönümleme (mühendislik dilinde) optimize edilmiştir. Ve Jaguar için bir ilk olarak, otomobil aynı zamanda gücü ehlileştirmek için markanın elektronik aktif diferansiyelinin yeni bir ikinci nesil versiyonu ile birlikte çalışan frenleme ile tork vektörleme özelliğine de sahip.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here