Audi, kompakt bir hot hatch’den tam canlı bir süper otomobile kadar her şeyi sunuyor, ancak o, ruhu bakımından ünlü seksenlerin orijinaline en yakın olan şık RS5 ‘dir. Düzgün coupe hatları, güçlü V8 motoru, kavrayıcı dört tekerlekten çekişli, şanzımanı ve dört koltuklu kabini ile Audi, her mevsim için bir süper otomobil olmayı vaat ediyor.

Audi RS5, daha fazla güç ve ileri teknik sunarak bu aracın itibarını yükseltmeye çalıştı. BMW M4 ve Mercedes C63 AMG ile rekabet etmekte ve dört tekerleğin tümünü yedi vitesli otomatik şanzımandan geçiren 444bhp 4,2 litrelik bir V8’e sahiptir. Her türlü hava koşulunda inanılmaz derecede yeteneklidir.

Motor, performans ve sürüş

Sürüş Seçimi kontrolünü kullanarak direksiyon ağırlığını ve gaz tepkisini özelleştirebilirsiniz, ancak ayarların hiçbiri doğal bir his vermiyor. Yine de tüm haberler kötü değil. Güçlü tutuşu, neredeyse kırılmaz çekişi ve düzgün gövde kontrolü sayesinde RS5, hızlı virajlarda etkileyici bir hız taşır. Bir diğer önemli nokta ise Audi’nin parlak R8 süper otomobilinden alınan 4.2 litrelik V8 modelidir. Güçlü 444bhp V8, inanılmaz bir itiş gücüne sahiptir. 8.250rpm’de RS5’i 0-62mph’den sadece 4.6 saniyede fırlatıyor ve gök gürültülü egzozlardan gelen gürültüyle destekleniyor.

RS5 İç mekan, tasarım ve teknoloji

RS5 bol miktarda yüksek performansa sahip, ancak BMW M4’ün yanında park edilince biraz sıradan görünüyor. Yine de yakından bakın ve herhangi bir araba hayranının nabzını attıracak pek çok müstehcen eklenti göreceksiniz. Orijinal Quattro gibi, otomobilin daha geniş izine uyum sağlamak için genişletilmiş tekerlek yuvaları var, ayrıca bagaj kapağı, saatte 70 milin üzerindeki hızlarda otomatik olarak yükseltilen düzgün, geri çekilebilir bir spoiler içeriyor. Tüm S ve RS etiketli Audilerde olduğu gibi, gümüş kaplamalı kapı aynası muhafazaları ve LED gündüz farları olan xenon farlar bulunmaktadır.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Performansınızla birlikte biraz pratiklik istiyorsanız, Audi bir göz atmaya değer. M4 gibi, dört koltuklu bir araç ve arkada oturan yolcular yeterli miktarda baş ve diz mesafesinin yanı sıra ayrı ayrı şekillendirilmiş koltuklara sahip. Kabinin başka bir yerinde, makul boyutta kapı kutuları, büyük bir torpido gözü ve orta konsolda bulunan bardak tutucular dahil olmak üzere bol miktarda kullanışlı eşya saklama yeri bulacaksınız. Ancak Audi’nin koz kartı geniş bagajıdır. 455 litrede, BMW’dekinden 10 litre daha büyüktür, zarif kayak bölmesi ve bölünmüş katlama işlevi ekstra çok yönlülük ekler.

 

Güvenilirlik ve Güvenlik

Audi’nin lüks imajına ve mühendislik mükemmelliği geleneğine rağmen, araç sahipleri otomobilin zayıf güvenilirliğini eleştirdi. Bununla birlikte, yapım kalitesi, yüksek performanslı bölümü quattro GmbH tarafından geliştirilen parçaları da kullanmaktadır.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here