Yeni Audi Q5 Sportback Türkiye’ye Geliyor!

Alman premium otomobil üreticisi Audi’nin başarılı SUV modeli Q5 Sportback geçtiğimiz sene yeni yüzünü göstermişti. Baştan sona yenilenen model, markanın yeni tasarım dili ile yeniden doğmuştu. Avrupa’daki satışını sürdüren model şimdi de Türkiye satışına başlıyor. Audi Q5 Sportback bu yılın ikinci çeyreğinde showroomlardaki yerini alacak.

audi q5 sportback

Yeni Q5 Sportback Çok Farklı!

2021 yılının yarısında Türkiye’ye gelmesi beklenen Q5 Sportback, sunduğu özellikler ve tasarımı ile oldukça iddialı gözüküyor. Yeni Q5 Sportback’in en dikkat çekici özelliği ise şüphesiz coupe tasarımı. SUV’lerde sıklıkla görmeye başladığımız coupe tasarım biçimi, Q5 Sportback için de geçerli. Ayrıca modelin geniş ön ızgarası ve çok kollu jantları da oldukça dikkat çekici gözüküyor.

q5 sportback audi

Teknik Verileri ile Audi Q5 Sportback

Audi’nin coupe SUV’si Türkiye’de iki farklı motor seçeneği ile sunulacak. Bir dizel ünite ve bir benzinli ünite olmak üzere iki motor opsiyonu ile gelecek olan modelde TDI (dizel) motor 204, TFSI (benzinli) motor ise 265 beygirlik güce sahip olacak. 2.0 TDI motor, quattro çekiş sistemi ile  204 PS güç ve 400 Nm tork üretirken, 7,6 saniyelik 0-100 km/s değerine sahip. Maksimum hız değeri ise 222 km/s. Q5 Sportback’te güç aktarımı, yedi vitesli S tronic şanzımanla sağlanıyor. Benzinli seçenek olan 2.0 lt 45 TFSI quattro 6,1 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkıyor. Benzinli motor 265 PS güç ve 370 Nm tork üretiyor. 7 vitesli S tronic şanzıman, quattro çekiş sistemi ile sunuluyor.

İkinci el satılık Audi modelleri

Audi 2020’de Avrupa İçin CO2 Hedeflerini Gerçekleştirdi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here