BMW Z4 bir spor otomobilden çok rahat bir otomobildir. Arkadan çekiş düzeni dengeli ve ilgi çekici bir tasarıma sahiptir, ancak yumuşak süspansiyon ayarı, hiçbir zaman bir Porsche Boxster veya Audi TT kadar yol tutuşu sağlamıyor. M Sport modelleri daha sert bir süspansiyon ayarına sahiptir.

Z4 Detayları

Audi TT veya Mercedes SLC’nin aksine, tutumlu dizel versiyonu yoktur, ancak BMW’nin benzinli motorları güçlü ve saygın bir şekilde verimliydi. Tasarımın son turu, Z4’ün yeni ve güzel görünmesini sağladı. Ancak roadster’ın tavanı açıldığında çok fazla bagaj alanı kaplayan metali düzeltmek için hiçbir şey yapılmadı. Genel olarak, sınıfında bir etki yaratmak için güncellenen üstü açık bir spor otomobildi.

BMW Z4 gibi popüler roadster otomobiller; Audi TT Roadster , Mercedes SLC ve Porsche Boxster güçlü rakiplerdir. İkinci nesil z4 olarak 2009’da piyasaya sürüldü ve rakiplerini geçmek ve ayak uydurmak için 2013’te ince bir makyaj yapıldı.

Orijinal Z4, 2002-2008 yılları arasında üretildi (Z3 roadster’ın yerine geçti), ancak bu otomobil, BMW’nin kumaş çatılı rakiplerinden daha rafine ve güvenli olmasına yardımcı olan karmaşık bir katlanır metal tavana sahipti. Bununla birlikte, elektrikle çalışan mekanizma, üst kısım kapandığında daha ağırlık yaratıyor ve bagaj alanını azalttıyordu.

Arkadan çekişli Z4, bir Porsche Boxster veya Audi TT kadar ilgi çekici değildi, ancak esnek sürüşü ve yüksek rafine seviyesi sayesinde şaşırtıcı derecede iyi bir otomobildi. Yine de, doğal ağırlıklı direksiyon, ince denge ve iyi kavrama, BMW’nin hala çevik hissetmesi ve bir dizi viraj sayeseinde,  sürmesi çok eğlenceli oldu. M Sport versiyonları, sürüş konforuna zarar veren daha sert bir süspansiyon ayarına sahipken, en üst seviye 35is, en sportif ayarlarında çok sert olan uyarlanabilir amortisörlere sahipti.

Teknik özellikleri

Mercedes SLK ve Audi TT Roadster’ın aksine, Z4’ün motor yelpazesi yalnızca benzindi. 20i ve 28i’den dört silindirli, 2.0 litrelik turbo motorun uyumsuz bir versiyonunu kullanan sDrive18i ile başladı. BMW’ye göre 0-100 km / s süratini 8.1 saniyede tamamlayıp saatte 137 mil hıza ulaşabiliyor. SDrive20i, mütevazı 181bhp güç çıkışına rağmen performans açısından çok daha iyi bir seçenek oldu.

Z4 İç mekan

Z4, yeni dairesel LED farlar, ızgaralar ve yan göstergeler için ince krom kaplama ve ayrıca ana far kümesinin üstüne eklenen ince beyaz bir ‘kaş’ çizgisiyle 2013 yılında ikinci kez makyajlandı. Değişiklikler incelikliydi ancak Z4’ün taze görünmesini sağlamak için yeterli oldu. Rahat saran ön göğüs tasarımı şıktı ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak yapıldı, ancak bazı eski görünümlü detayları, yüksek teknolojili Audi TT ve Porsche Boxster gibi rakiplerinden daha eski olduğu anlamına geliyordu .

Standart donanım, tercih ettiğiniz motora bağlıydı, ancak tüm versiyonlarda klima kontrolü, alaşım jantlar, bir DAB radyo, Bluetooth ve xenon farlar var. Deri koltuk döşemesi 20i ve üzeri modellerde standarttı, M Sport versiyonları ise daha büyük 18 inç alaşımlara, spor koltuklara, M Sport şasi ve süspansiyon ayarlarına ve aerodinamik gövde kitine sahipti.

Boyut

BMW Z4, tampondan tampona 4,244 mm ölçülerinde ve 1,790 mm genişliğindedir. Bu, Audi TT için 4.177 mm x 1.842 mm ve Porsche Boxster için 4.374 mm x 1.801 mm uzunluğundadır.

Bacak mesafesi, baş mesafesi ve yolcu alanı

Uzun boylu yolcular bile BMW Z4’ün konforlu koltuklarına uyum sağlamakta sorun yaşamaz. Bol diz mesafesi var ve dirsek ve omuz mesafesi de fena değil. Tavan yukarıdayken, arabanın tavan boşluğu yeterlidir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here