Formula 1 Pilotları: Lance Stroll, etrafındaki insanların gölgesinde kalmıştır fakat şu anda motor sporlarının zirvesinde kendini kanıtlamış bir Formula 1 sürücüsü olmayı başardı. Formula 1’i yakından takip edenler, gelecek vaat eden ve neşeli sürücü hakkında mutlaka birkaç detay bilmektedirler. Lance Stroll adı her zaman tartışmalı konuşmalara karışan biridir. Bunun başlıca sebebi, genç sürücünün babasına ait olan ve aynı zamanda babasının kısmen sahibi olduğu bir otomobil üreticisi olan Aston Martin tarafından desteklenen bir takımda yer almasıdır. Fakat Formula 1 yarışlarını birkaç kez izleyen sıradan taraftarların çoğu, Stroll hakkında çok az ayrıntı biliyorlar. Nadiren ilgi odağı oluyor. Bunun sebebi, çoğu zaman babasına ve aynı zamanda 4 kez Dünya Şampiyonu olan ve dikkatlerin çoğunu çeken takım arkadaşı Sebastian Vettel’e odaklanılmasıdır.

Şu anda Stroll, 18 numaralı Arabayı kullanmaktadır. 18 numaranın sahibi olduğu araba da yeşil bir Aston Martin Cognizant arabasıdır. Fakat ilginç bir şekilde, 2021 kadrosunda hiç Grand Prix kazanmamış 8 sürücü arasında yer alıyor. 29 Ekim 1998’de Kanada’da doğan başarılı F1 pilotu olan Stroll, Circuit Mont-Tremblant pistinin sahibi milyarder Lawrence Stroll ve Belçikalı moda tasarımcısı Claire-Anne Callens’ın oğludur. Küçük yaştan beri yarış dünyasında olan Stroll, 78 yarışa katılmıştır. Bu yarışlardan da 142 puan toplamıştır.

Kanadalı Bir Motor Sporlarına Yatırım Yapan Bir Ailede DoğduFormula 1 Pilotları: Lance Stroll

Lance Stroll 29 Ekim 1998’de Kanada’da doğdu ve şu anda 22 yaşında. Doğum yeri Montreal olmasına rağmen, Stroll hayatının çoğunu Avrupa’da geçirdi. Fakat şu anda Kanada bayrağı altında Formula 1’de yarışıyor. Kariyerlerine yarışa aşık olan araba tamircileri gibi arabaların mekaniklerini öğrenerek başladı. Fakat Stroll’un farklı bir şansı vardı. Motor sporlarına ve arabalara büyük yatırım yapan bir ailede doğması, Stroll’un en büyük şanslarından biriydi. Babası 2000’lerin ortalarında Grand-Am GT’lerle yarışıyordu ve hatta bir yarış pistinin (Kanada’da St. Jovite) sahibidir.

Erken Karting Kariyeri

Hemen hemen tüm modern F1 otomobil sürücüleri, kariyerlerine go-kartlarla başlamaktadır. Stroll, küçük yaştan itibaren, Kanada ve Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde çeşitli yarışlarda ve şampiyonalarda yer aldı. Ailesi, Avrupa karting yarışlarına katılması için onu İsviçre’ye götürmüştür. KF3’teki ikinci yılını sıralamada 21. bitirdi. Aynı yıl, bir diğer 2021 Williams yarış pilotu George Russell unvanı kazandı. İlk go-karting galibiyeti Amerika’daki SKUSA Supernational genç sınıf etkinliğinde kazandı. 2013’ten itibaren KF sınıfına yükseldi ve burada Stroll’ün 2013 dünya şampiyonasında 3. olurken Max Verstappen’in beğenisine karşı yarışmıştır. Bu seviyeden sonra, Stroll tam teşekküllü yarış arabalarını sürmeye başladı.

Ferrari’nin Formula 1 Sürücü AkademisiFormula 1 Pilotları: Lance Stroll

Birçok kişi tarafından bilinmeyen Stroll, 2011’de Cenevre’ye taşındığında erkenden Ferrari akademisine imza attı. Sadece 11 yaşındaydı ve erken gelen imza, Formula 1’e girme şansına büyük bir destek oldu. Lance Stroll, 2015’te Ferrari’den ayrılıp, Williams Racing’e katıldı. Ayrıca 1997 Dünya Şampiyonu Jacques Villeneuve sporu bıraktığından beri Formula 1’de Kanada bayrağının ilk taşıyıcısı oldu. Stroll’ün galibiyetlerinin çoğu, genç seviyelerdeyken geldi. 2014 yılında, Ferrari’nin akademisindeyken, unvanı pekiştirdiği İtalya Formula 4 yerel şampiyonasında yarıştı. Ertesi yıl, Yeni Zelanda’da Toyota Yarış Serisini kazandı. 2015’te İtalyan Prema Takımına katıldıktan sonra, şu anda feshedilmiş olan 33 yarışlık ultra rekabetçi bir seri olan FIA Avrupa Formula 3 Serisi’nde yarışmak üzere, 2016’da George Russell ve Maximillian Guenther gibi en iyi adayları yenerek unvanı aldı.  Böyle bir başarı ve kariyerine yatırım yapmaya hazır bir baba ile Williams Racing tarafından fark edildiğinde doğrudan Formula 1’e iki seviye atlamayı başardı.

Aston Martin’in Kısmi Sahibi

Lance Stroll, halk arasında Lawrence Stroll olarak bilinen milyarder Lawrence Sheldon Strulovitch’in oğludur. Lawrence Stroll, Quebec’te bir Ferrari bayisine ve ikonik bir Ferrari 250 GTO’yu içeren bir Ferrari filosuna sahip bir Ferrari tutkunu olarak bilinmektedir. Stroll’ün babasının servetinin büyük bir kısmı Michael Kors, Polo Ralph Lauren ve Tommy Hilfiger gibi moda markalarından gelmektedir. Ayrıca Stroll’ün babası son yıllarda motor sporlarına giderek daha fazla yatırım yapıyor. Örnek olarak 2019’da bir grup yatırımcının Force India Takımı’nı 125 milyon dolar artı 20 milyon dolar borcu varsayarak satın almasına öncülük etti. Bundan sonra Lawrence Stroll, otomobil şirketi Aston Martin’e 235,6 milyon dolarlık bir yatırım daha yaptı. Böylece Lawrence’ın ekibi, 2021’de adını tekrar Aston Martin Cognizant Formula One olarak değiştirdi. Formula 1 Pilotları: Lance Stroll, babasından gelen desteği her zaman kullanmaya çalışsa da yarışlardaki agresif tavırları, sürekli olarak kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bu kazalar da genç sürücünün diskalifiye veya ceza almasını sağlamaktadır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here