Formula 1 Pilotları: Max Verstappen Kimdir?

0
2912

Formula 1 Pilotları: Max Verstappen, neslinin en büyük Formula 1 yıldızlarından biri olarak ortaya çıktı. Max, Red Bull Racing Formula 1 takımıyla birlikte olan son derece yetenekli bir sürücüdür. Ayrıca Verstappen, 2015’teki Avustralya Grand Prix’sindeki ilk çıkışından bu yana her yıl gelişiyor ve 2021’de Lewis Hamilton’ın F1 Dünya Sürücüler Şampiyonası şampiyonluk serisini kıracak sürücü olmaya hazırlanıyor.

2015 yılında, ilk sezonunda 49 sayı alarak son derece başarısız bir yıl geçirdi. Yeteneğini ortaya çıkaramayan Max Verstappen, ilerleyen yıllarda kendine geldi. Kendisini 2019’da ilk 3’te mücadele ederken bulduğundan beri Mercedes AMG-Petronas ikilisi Lewis Hamilton ve Valterri Bottas’a meydan okumasına yardımcı olabilecek bir takım arkadaşı olmadı.

Max Verstappen son iki yıldır her iki Mercedes sürücüsüne de rahatlama fırsatı vermeden tek başına mücadele ediyor. Ancak Max, 2021 yılında Sergio Perez’de Mercedes tarafından kullanılan stratejileri ve pistteki hileleri savuşturmak için ona en tepede destek sunabilecek güvenilir bir takım arkadaşı buldu. Red Bull Racing takımı ve Max şimdi ilk kez gerçekçi bir iddiaya sahipler. Hollandalı sürücünün Formula 1’deki hikayesini ve yarıştaki yolculuğunu bilmeyenler için Max Verstappen’in kariyerini ve yaşamını sizler için derledik.

Belçika Doğdu Ama Hollanda Bayrağı Altında Yarışıyor

Max Verstappen 30 Eylül 1997 yılında Hasset, Belçika’da doğdu. Belçika’nın Bree kentinde ikamet etmesine rağmen çoğunlukla Hollandalılarla çevrili olduğunu ve Hollandalı babasıyla çok zaman geçirdiğini iddia etti. Kendini daha fazla Hollandalı hissettiğini söylüyor ve bu yüzden bugün bu ülkenin bayrağı altında yarışıyor. 2016 yılında ilk Hollandalı F1 Grand Prix kazananı oldu.

Verstappen, büyürken Belçika merkezli birçok yarış etkinliğinde yer aldı. Ayrıca Belçika’daki Spa pistinde yarıştığında hala çok fazla destek almaktadır. Fakat 2021 yılında Hollanda’da yarıştığı zaman Verstappen’e desteğini göstermek için turuncu giyen bir sürü hayranla karşılaştı. Max hayranlarını hayal kırıklığına uğratmadı ve P2’yi bitiren Lewis Hamilton’ı rahat bir şekilde yendi.

Aileden Gelen YetenekFormula 1 Pilotları: Max Verstappen Kimdir?

Max Verstappen, yarış tutkusu olan bir ailede doğdu. Babası Jos Verstappen, Formula 1 ve Le Mans Series’de yarışan eski bir yarış pilotuydu. Ayrıca Max sahneye çıkmadan önce Jos Verstappen en başarılı Hollandalı F1 yarış pilotu olarak kabul ediliyordu. Ancak mirasının bu kısmı oğlu tarafından elinden alındı. Öte yandan, Sophie Kumpen (Verstappen’in annesi) de bir yarış geçmişine sahip. İlk yarışını 16 yaşında Formula A Dünya Şampiyonası’nda yaptı ve 9. oldu. Özellikle Max Verstappen’in annesi Christian Horner’a (şu anki Red Bull Racing takım patronu) ve hatta karting yıllarında eski bir F1 Şampiyonu olan Jenson Button’a karşı yarışmıştır.

Karting ve Junior kariyeriFormula 1 Pilotları: Max Verstappen Kimdir?

Max Verstappen’in anne ve babasıyla aynı yolu izleme olasılığı yüksekti. Karting konusunda hevesliydi; Verstappen, 2005’te ilk Şampiyonası olan Belçika Şampiyonası Mini’ye (VAS) katıldı ve tüm yarışlarda birincilik elde etti. Karting seviyesinde o kadar çok ödül aldı ve kazandı ki 15 yaşına geldiğinde tek kişilik yarış arabalarında ilk çıkışını yaptı. 2014’teki FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası’ndaki etkileyici performansların ardından Max Verstappen, 2015’te Toro Rosso tarafından takıma alındı.

Max Verstappen’in Muhteşem Koleksiyonu

Max, yılda 25 milyon dolar kazanıyor ve net değeri yaklaşık 60 milyon dolardır. Aston Martin gibi otomobil üreticileriyle Red Bull ortaklıkları aracılığıyla bazı havalı arabalar satın alabildi. Verstappen’in ilk arabası, kendisine hediye edilen mütevazı bir Renault Clio’ydu. Ancak bugün koleksiyonunda büyük motorlara sahip çok sayıda şık ve hızlı otomobil var. Önce Renault RS01, ardından 2019’da Aston Martin DB11 aldı. Daha sonra V12 destekli bir DBS Superleggera ile takas ettiği 2018 Vantage aldı.  Bugün Max Verstappen’in koleksiyonundaki daha fazla otomobil var. Ferrari Monza SP2 lüks modeli (810 beygir),  Ferrari 488 Pista ve ilk Grand Prix’sini kazandıktan sonra satın aldığı 400.000 dolarlık Porsche 911 GT3 RS’i bu koleksiyona dahil olan parçalardan birkaçıdır. Ayrıca Max Verstappen’in Falcon-900EX model özel bir jeti de var.

Yarış Kazanan En Genç Formula 1 Sürücüsü

Max Verstappen’in ilk galibiyeti, henüz 18 yaşındayken geldi. Daha önceki yıl Formula 1’e katıldığında 17 yaşındaydı. Ayrıca o zamanlar İtalya merkezli Red Bull Junior takımı olan Toro Rosso’da Carlos Sainz Jr ile ortaktı. Şaşırtıcı bir şekilde, o zamanlar ehliyeti bile yoktu. Neyse ki onun için bu iki rekor da büyük olasılıkla asla kırılmayacak çünkü FIA o zamandan beri kuralları yalnızca 18 yaşından büyük sürücülerin Formula 1 ehliyeti almasına izin verecek şekilde değiştirdi.

Lewis Hamilton Rakibi

Lewis Hamilton, gelmiş geçmiş en ünlü F1 sürücülerinden biridir. Şimdiye kadar arka arkaya dört şampiyonluğu var. Max Verstappen becerilerini geliştirerek mücadeleyi Lewis Hamilton ile rekabet edebilmeye kadar getirdi.  Ayrıca Max, 2021 yılında 7 kez WDC kazananını yenecek zorlu rakip gibi görünüyor.

Verstappen’in Diğer Etkileyici Formula 1 Rekorları

Formula 1’de çok erken bir başarı elde eden Formula 1 Pilotları: Max Verstappen, F1’deki en genç sürücü olmakla ilgili diğer kayda değer rekorların da sahibi. Grand Prix sırasında en genç en hızlı tur atıcısı, en genç puan sahibi, en genç yarış başlatıcısı ve spordaki en genç yarış lideri gibi başarılara da imza attı.

İkinci El Araç İlanları 

F1 ve Motor Sporları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here